miercuri, 18 aprilie 2012

Tsuruga

Tsuruga este un municipiu situat în partea sudică a prefecturii Fukui.
Prezentare
Este unul dintre municipiile părţii sudice a prefecturii, fiind municipalizat la 1 aprilie 1937.
Tsuruga este cunoscut pentru calitatea peştelui proaspăt şi pentru centrala nucleară, găzduind atât centrala nucleară Monju cât şi centrala nucleară Tsuruga. Oraşul are o economie asociată foarte sănătos, concentrându-se pe asigurarea serviciilor pentru regiunea Wakasa, având deasemenea şi un port marfar, un terminal angro, o termocentrală, două fabrici de textile, o mare fabrică de mobilă, o manufactură de echipamente pentru locurile de joacă şi un sediu al Panasonic. Cercetarea energetică şi cea educaţională contribuie la creşterea economiei.
Aşezare
Cu ieşire la golful Wakasa, oraşul se află la aproximativ 55 de kilometrii sud de Fukui, 80 kilometrii est de Maizuru, 97 kilometrii nord-est de Kyoto, 140 kilometrii nord-est de Osaka, 54 kilometrii nord de Maibara şi 115 kilometrii nord-vest de Nagoya.
Dintre oraşele de pe coasta Mării Japoniei, Tsuruga este cel mia apropiat municipiu de oceanul Pacific, distanţa dinttre Tsuruga şi Nagoya fiind doar de 115 kilometrii. Din punct de vedere istoric cele două oraşe sunt despărţite de prefectura Shiga şi de Kyoto.
Activităţi
Binecunoscutul DJ japonez Chikashi Nishikawa şi-a înfiinţat clubul său electro, Tree, aici. Clubul a găzduit multe celebrităţi naţionale şi internaţionale, cum ar fi Jazztronik, Gilles Peterson, Toshio Matsuura de la UFO, DJ-ei Ravi, Julien Love şi Two Dee, şi Soil şi Pimp Sessions. Deasemenea, el a mixat împreună cu Tyronne Noonan, fostul solist al trupei George.
În jur de douăzeci şi mai multe statui de bronz, fiecare având în jur de 1.5 metrii, cu personaje şi scene din popularele anime-uri din anii '70 Uchu senkan Yamato şi Galaxy Express 999 au fost ridicate în centrul oraşului în anul 1999. În ciuda acestor fapte, Leji Matsumoto (autorul) s-a născut în altă parte, iar această expoziţie a fost ţinută în cinstea aniversării de 100 de ani a oraşului.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu