sâmbătă, 7 aprilie 2012

Ceui

Ceui, născută pe 31 ianaurie, este o cântăreaţă-compozitoare japoneză, originară din Chiba, chiar dacă a crescut în Fukuoka. Numele său derivă din cuvântul portughez pentru cer, "céu". Ea cântă din anul 2000, însă şi-a făcut marele debut în 2007, interpretând endingul animeului Shattered Angels, iar de atunci a cântat şi pentru alte animeur, cum ar fi Sola, Munto, Sora Kake girl şi Aoi Hana. A lansat 11 sinlge-uri şi un album major, "Glassy heaven", în iulie 2009.
Biografie
Ceui s-a născut în Chiba, deşi a crescut în Fukuoka. Datorită influenţei mamei sale, profesoară de pian, Ceui a început să studieze pianul clasic la vârsta de şase ani. Ca tânără, a fost interesată de literatura pentru copii şi poezie, începând să compună chiar ea versuri. Ca studentă a fost membră a clubului de instrumente de suflat şi a corului. A studiat la universitatea pentru femei Shirayuri, unde a absolvit cu o diplomă în literatura japoneză.
În 2000 Ceui a făcut o casetă demo şi a reuşit să producă două albume de câte şase piese pentru magazinul de mobilier Francfranc, intitulate "Spring time" şi "Autumn mind"; albumele au fost lansate sub tutela casei de discuri Filter Ink. Oficial, aceste albume au fost lansate "selecţii muzicale de căppătâi cu participarea lui Ceui". În 2002 ea a lucrat la un CD pentru firma japoneză de îmbrăcăminte Sanei-International, pentru linia de îmbrăcăminte LUVLISH 'cos brilliant. În 2003 cântăreaţa a pornit într-un turneu live în străinătate, împreună cu alţi cântăreţi, sponsorizat de Filter Ink. În octombrie 2004 ea şi-a lansat un album independent intitulat "Ashimoto ni furu ame: Raindrops falling on my feet", ce s-a vândut în magazinele HMV din întreaga ţară. În aceeaşi lună un CD la care a lucrat, pentru clarvăzătoarea Kaoruko Stella, numit "Love chance music", a intrat în vânzare. În 2006 Ceui a asigurat corul pentru pianistul nevăzător Koshi Kishita.
Cântăreaţa şi-a făcut marele debut sub tutela casei de discuri Lantis prin lansarea primului său single, "Madoromi no rakuen", în februarie 2007. Ceui mai lansează încă un single în 2007, "Mellow Melody", urmat de încă unul, în 2008, "Kamigami no uta". În 2009 ea mai lansează încă cinci single-uri, cât şi albumul ei de debut, "Glassy heaven", în iulie 2009. Al nouălea ei single, "Truth of my destiny", a fost lansat în 2010.
Discografie
Albume
  1. Madoromi no Rakuen
  2. Mellow Melody
  3. Kamigami no Uta
  4. Hikari to Yami to Toki no Hate
  5. Espacio
  6. Seisen Spectale
  7. Centifolia
  8. Prism
  9. Truth Of My Destiny
  10. Last Inferno
  11. Stardust Melodia
Albume
  1. Autumn Mind
  2. Spring Time
  3. Ashimoto ni Furu Ame Raindrops falling on My Feet
  4. Glassy Heaven
 Energy

Seisen spectacle

Prayer

Mellow Melody

Madoromi no rakuen


Puteţi să-i ascultaţi şi alte melodii dând click aici sau aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu