joi, 5 aprilie 2012

Obama

Obama este un municipiu din prefectura Fukui. Are ieşire la golful Wakasa şi se află la aproximativ patru ore distanţă cu trenul de capitală. În octombrie 2005 avea o populaţie estimativă de 32.185 locuitori şi o suprafaţă de 235.85 kilometrii pătraţi.
Obama a devenit popular în SUA şi în restul lumii în 2008, deoarece are acelaşi nume ca actualul preşedinte a Americii, Barack Obama. Oraşul este o atarcţie turistică majoră, având numeroase obiective turistice, cum ar fi castelul Obama.
Istorie
În japoneză Obama înseamnă "plajă mică". În perioada Ritsuryo Obama a fost capitala provinciei Wakasa, una dintre porţile de intrare a culturii continentale. Există multe temple asociate cu dinastia Yamato, municipiul fiind numit şi "Nara de la mare", fiind şi capătul estic al Drumului mătăsii.
În perioada Edo oraşul a fost capitala domeniului Obama, şi un punct de pe Drumul macroului către Kyoto.
Ca urmare a aşezării în regiunea provinciei Wakasa, pe care călătorii o traversau când mergeau între China şi Kyoto, a fost influenţat pentru o lungă perioadă de timp de cultura chineză. Există multe clădiri şi locuinţe în zona Sancho-machi a căror design a fost influenţat de comerţul cu China continentală.
Zona a fost municipalizată în martie 1950, deşi fusese locuită de secole. Primarul actual al municipiului este Otojiro Uratani.
Răpirile nord coreene
Obama este una dintre locaţiile unde cetăţeni japonezi au fost răpiţi de către agenţi ai guvernului Coreei de nord, în iulie 1878.
Economie
Pescuitul obişnuia să fie principala industrie, însă acum economiea este susţinută în principal de turism. În regiune sunt fabricate beţişoare din lac Wakasa, accesorii din agat, şi alte obiecte de artizanat.
Tradiţii
Festivalul Omizu-okuri (de transport al apei) are loc în fiecare 2 martie. În cadrul festivalului apa luată din râul Onyu este prezentată principalului idol al templului. Acest eveniment anual datează de acum peste 1.200 de ani.
Atracţiile turistice includ tempul Myotsu-ji şi grădina înconjurătoare, Grădina Karensansui, Muzeul de istorie şi folclor Wakasa şi Hosshin-ji, o mănăstire de budism Zen.
Persoane faimoase
Sugita Genpaku şi Tsutomi Sakuma.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu