sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Seiyo

Seiyo este un muncipiu din prefectura Ehime. Acesta s-a format prin unirea oraşelor Akehama, Nomura, Shirokawa şi Uwa, din districtul Higashiuwa, şi a oraşului Mikame din districtul Nishiuwa.
În prezent are o populaţie de 46.908 locuitori şi o duprafaţă de 514.78 kilometrii pătraţi.
Atracţii
Apa termală Kannon
În fostul oraş Uwa există un izvor natural cunoscut ca Apa termală Kannon. Această apă a fost desemnată printre cele 100 cele mai bune resurse de apă din Japonia de către Ministerul mediului în martie 1985. Traseele pentru drumeţii aflate de-a lungul râului montan ce alimentează izvorul sunt destinaţii populare în timpul verii. Izvorul este utilizat şi pentru nagashi somen, un fel de mâncare japonez în care bucăţi de tăieţeii reci somen sunt puse într-un flux de apă ce curge în jos printr-un fel de tobogan, în timp ce mesenii flămânzi aşteaptă alături.
Otoi sumo
Fostul oraş Nomura, acum o parte a Seiyo, ţine anual o competiţie de sumo pentru copii şi adulţi amatori, cunoscută drept "Turneul otoi sumo". Are loc după turneul oficial de sumo din Kyushu şi de obicei atrage câţiva luptători de sumo profesionişti, cum ar fi Tamakasuga, originar din Nomura. Profesioniştii nu se luptă efectiv în meciuri serioase, în schimb permiţându-le copiilor să lupte împotriva lor, uneori cu rezultate comice.
Pământul castelului
Un excentric bogat a construit a construit un castel pe una din laturile muntelui de lângă barajul Nomura, în fostul oraş Nomura. Iniţial a fost un refugiu unde se organizau petreceri, completat cu facilităţi de cazare peste noapte. Nu a căpătat niciodată popularitate şi în cele din urmă proprietarul l-a donat municipiului Seiyo. Acum este nelocuit şi în mare parte neutilizat.
Muzee
Muzeul de cultură şi istorie Ehime şi şcoala Kaimei.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu