joi, 5 ianuarie 2012

Imabari

Imabari este un municipiu din prefectura Ehime, al doilea ca mărime din prefectură. În urma unei recente fuzionări populaţia a atins o cifră de 172.384 locuitori şi o suprafaţă de 419.56 kilometrii pătraţi.
Locaţie
În centrul municipiului se află castelul Imabari. Acesta a fost construit de către daimiyo-ul Todo Takatora în 1604. Este nebişnuit faptul că apa de mare este utilizată pentru şanţurile sale de apărare.
Municipiul are şase dintre cele 88 de temple ale pelerinajului prin Shikoku, de la 54 la 59, respectiv Enmeiji, Nankōji, Taisanji, Eifukuji, Senyuji şi Kokubunji.
Cultură
Shigemi Shukichi, un profesor la şcoala Gakushuin şi un medic din Tokyo a publicat "Un băiat japonez de unul singur" în 1889, când studia la universitatea Yale. În această carte el a scris despre copilăria sa când se afla la Imabari deoarece avea nevoie de bani pentru studii.
Economie
Imabari găzduieşte un număr mare de facilităţi maritime de-a lungul coastei estice şi nordice a oraşului. Facilităţile includ un port de containere şi douăzeci de centre de întreţinere şi construire a nevelor. Portul a fost de asemenea mult timp un centru comercial în cadrul Shikoku. Oraşul are o mare industrie de procesare a bumbacului ce pune accent în special pe prosoape. Municipiul produce în jur de 60% din producţia de prosoape a Japoniei. În anul 1998 existau peste 200 de fabrici de prosoape. Este specializat şi în industria de vopsire.
Istorie
Zona în care astăzi se află Imabari a fost pentru o lungă perioadă un punct strategic de control în marea interioară Seto. Drept rezultat, a fost controlat de diverse forţe în timpul războaielor, inclusiv de un număr mare de piraţi din marea interioară. Municipiul a fost fondat oficial pe 11 februarie 1920.
Recent a cunoscut un val de creştere economică ca urmare a finalizării podului inter-insular ce-l leagă de Hiroshima.
În ianuarie 2005 11 oraşe şi sate din districtul Ochi au fuzionat cu Imabari pentru a alcătui noul municipiu. Prin urmare, nu mai există sate în prefectura Ehime. Municipalităţile care au participat la această fuzionare au fost: Imabari, Asakura, Hakata, Kamiura, Kikuma, Miyakubo, Namikata, Omishima, Onishi, Sekizen, Tamagawa şi Yoshiumi.
Cetăţeni notabili
Kenji Nagai, foto-jurnalist ucis în 2007 în protestele din Burma.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu