vineri, 6 ianuarie 2012

Mana Ashida

Mana Ashida, născută pe 23 iunie 2004, este o actriţă-copil, un talent şi o cântăreaţă din Nishinomiya, prefectura Hyogo.
Mana a jucat pentru prima oară în filmul "ABC Short Movie 2" al corporaţiei de radiodifuziune Asahi, cu toate că adevenit cunoscută numai după ce a jucat în serialul de televiziune "Mother". Mai târziu ea a devenit cea mai tânără actriţă într-un rol principal (colectiv) din istoria serialelor japoneze când a jucat în serialul "Sayonara Bokutachi no Youchien". Ea este de asemenea cea mai tânără actriţă într-un rol principal odată cu apariţia sa în serialul "Marumo no Okite", în primăvara anului 2011. În plus, ea a mai jucat şi în filme precum "Usagi drop" şi "Consessions".
Şi nu în ultimul rând, Mana Ashida şi colegul ei de platou Suzuki Fuku au cântat hit-ul "Maru maru mori mori" din 2011, melodie tematică a serialului "Marumo no Okite".
Muzică
Ashida şi-a făcut debutul muzical împreună cu Suzuki Fuku în serialul "Marumo no Okite". Împreună ei au cântat melodia tematică "Maru maru mori mori" sub numele temporar de Kaoru to Tomoki, Tama ni Mook. Această piesă a fost înregistrată pe un album care a fost lansat în mai 2011 sub casa de discuri Universal. Single-ul a debutat pe locul 3 în topurile Oricon, cea ce a făcut ca duo-ul să fie cel mai tânăr grup care a reuşit să ajungă în primele zece poziţii din Oricon, cu o vârstă medie de şase ani. Recordul anterior aparţinea grupului Kigurumi, din 2006. Ei au participat şi la o ediţie specială de vară a festivalului muzical FNS, care a fost difuzat pe 6 august de Fuji TV. Pe 5 august 2011 a fost anunţat că Mana Ashida va juca într-un segment special al  unui program muzical al televiziunii NHK intitulat "MJ Summer Holidays: Children's Special".  Aceasta a fost prima apariţie împreună a lor într-un show. Show-ul a fost difuzat pe 14 august 2011.
Într-un anunţ oficial făcut în septembrie 2011 s-a anunţat că Mana îşi va face debutul muzical solo sub casa de discuri Universal Music. Ashida îşi va lansa primul ei single solo  în octombrie 2011 şi apoi primul ei album solo la sfârşitul anului. Acest album va conţine cântece "pe care Mama (mama acesteia) îşi doreşte ca Mana-chan să le cânte". Profilul ei oficial de pe website-ul Universal Music a fost deasemenea, lansat în timpul anunţului. Primul ei single solo se intitulează "Sutekina Nichiyobi ~ Gyu Gyu Good Day!~". "Sutekina Nichiyobi" este o piesă o piesă plină de viaţă, cu un ritm antrenant, la fel ca şi "Maru maru mori mori". Single-ul a fost lansat în Japonia pe 26 octombrie 2011 şi a fost utilizat pentru o reclamă a companiei Seven &I Holdings Co.. A debutat pe poziţia a patra în topul săptămânal Oricon. Acest fapt a făcut-o pe Mana cea mai tânără artistă solo care s-a clasat în topul 10 Oricon, la 7 ani şi 4 luni, doborând recordul anterior de 13 ani, stabilit de Kumiko Goto în 1987.
La începutul lui noiembrie a fost dezvăluit că albumul de debut al cântăreţei se va numi "Happy Smile!". Acest album a fost lansat în Japonia pe 23 noiembrie 2011. Albumul a debutat pe poziţia a opta în topul săptămânal Oricon, făcând-o pe Mana Ashida cea mai tânără artistă, la 7 ani şi 5 luni, care are un album în primele 10 poziţii în Oricon. Ea a bătut recordul anterior de 13 ani şi 8 luni stabilit în 1974 de către cântăreaţa canadiană Rene Simard.
Mana Ashida şi Fuku Suzuki au devenit cei mai tineri participanţi ai competiţiei muzicale anuale Kohaku Uta Gassen când au participat la a 62-a ediţie.
Viaţă personală
Mana Ashida a dezvăluit că urmăreşte grupul pop coreean Kara. Ea a enumerat că alimentele sale favorite sunt castraveţii, legumele prăjite, Sukonobu şi Kamenii, şi că nu îi plac vinetele, dovlecii şi laptele. Ea a mai spus că pentru mult timp şi-a dorit să conducă un monociclu. Un alt hobby al ei este cititul, Mana citind în jur de 60 de cărţi într-o lună.
Discografie
Single-uri
Maru Maru Mori Mori! by Kaoru to Tomoki, Tamani Mook (25 Mai 2011)
Sutekina Nichiyobi (Gyu Gyu Good Day) (26 Octombrie 2011)Albume
Happy Smile! (23 November 2011)

Sutekina Nichiyoubi

Maru maru mori mori






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu