duminică, 27 noiembrie 2011

Sosa

Sosa este un municipiu din Japonia, situat în prefectura Chiba. Are o populaţie estimativă de 38.764 locuitori şi o suprafaţă de 101.78 kilometrii pătraţi.
Geografie
Municipiul este situat în nord-estul îndepărtat al prefecturii. De la nord la sud-vest este mărginit de oceanul Pacific. Terenul este în cea mai mare parte plat şi se află, în medie, la 40-50 de metrii deasupra nivelului mării.
Secţiunea nordică, o mixtură de văi, porturi şi lanuri de orez, constă într-un platou de sol cu caracteristici complexe. Jumătatea sudică este formată dintr-un sol plat, mărginit de plaja Kujukuri.
Prin centrul municipiului circulă atât linia principală de calea ferată Sobu, a Companiei de căi ferate japoneze, cât şi autostrada naţională 126, de la est la vest. Spre partea de vest a centrului întâlnim autostrada naţională 296, ce se desfăşoară de şa nord la sud.
Sosa se învecinează cu Asahi, Tako, Katori şi Yokoshibahikari.
Istorie
Municipiul Sosa a fost fondat în ianuarie 2006 ca rezultat al fuzionării dintre fostul municipiu Yokaichiba şi oraşul Nosaka, ambele din districtul Sosa.
Economie
Sosa este un centru comercial regional a cărui industrie primară este agricultura. Oraşul este cunoscut pentru faptul că aici se cresc puieţi ce sunt vânduţi în întreaga Japonie.
Locuri faimoase, obiective istorice, monumente turistice, expoziţii, locuri publice, festivaluri
Locuri faimoase, obiective istorice, monumente turistice
Altarul Oio, menţionat din timpul împăratului Sujin (258 î.Hr)
Templul Iidaka, cunoscut de localnici sub numele de Iidaka Danrin (ato).
Templul Chotoku.
Templul Chofuku, al sectei budiste Shingon-Chisan.
Biserica ortodoxă Suka.
Expoziţii, locuri publice
Muzeul de artă Matsuyama
Parcul Fureai Koen- Yokaichiba. Numit oficial "Parcul comunitar terminal municipal şi de schimb agricol Yokaichiba". Acesta a fost construit şi este administrat de către municipalitate pentru a promova activităţile industriei locale, cu scopul de a se efectua schimburi între zonele municipale şi cele agricole ale oraşului.
Zona de înnot a plajei Horikawa-hama. Cu un ţărm de 150 metrii, în medie, valurile acestei zone litorale sunt, combarabil cu plaja Kujukuri, mai calme.
Festivaluri
Odaka Hadaka Matsuri (la începutul lui ianuarie), dansul leului Jinkumi (în fiecare ianuarie), festivalul dansului Yokaichiba Bon, festivalul Gion (la altarul Yaegaki, pe 4 şi 5 august), festivalul Yokkapi (în octombrie).
Cetăţeni notabili
Fostul membru al Dietei, Kan Kase, actorul Takeo Chii, actriţa şi modelul Nabuko Sakuma, comediantul Arekisanda Oryo, seiyuu-ul Yumiko Kobayashi, jucătorii profesionişti de baseball Shigeya Iijima şi Masaru Uno, preotul budist din perioada Kamakura, Nichiro.






Mago mago Arashi

Astăzi revin cu o nouă porţie de Mago mago Arashi, mai concret episoadele de la 22 la 24. Înainte de a le posta ţin să dau nişte lămuriri cu privire la sondajul din dreapta. După cum aţi observat, zilele până la terminarea acestui sondaj s-au tot modificat. De ce? Pentru că următoarea categorie va fi începută după ce termin prefectura Chiba şi cealaltă prefectură care va urma, lucru ce se va întâmpla, cred, prin primăvara anului următoar; poate puţin mai devreme, poate puţin mai trâziu- nu ştiu. Oricum, din asta rezultă că mai aveţi timp să votaţi, lucru pe care şi vă rog să-l faceţi pentru că acum, de exemplu, am două categorii la egalitate şi dacă rămân aşa, sincer, nu prea am idee pe care s-o aleg, de aceea e posibil să trag la sorţ- şi nu se ştie care va fi norocoasa. Dar până în primăvară -şi până la Crăciun- mai este, aşa că acum nu vă pot ura decât "vizionare plăcută"! =^-^= 
Mago mago Arashi episodul 22

Mago mago Arashi episodul 23

Mago mago Arashi episodul  24

Mina Aoe

Mina Aoe, născută pe 7 mai 1941 şi decedată pe 2 iulie 2000, a fost o cântăreaţă japoneză de enka, ce a avut o serie de hituri populare la sfârşitul anilor 60, continuând să se afle în topuri şi mai târziu.
Cu vocea sa distinctivă, răguşită, a dobândit porecla de "regină a blues-ului". Datorită apariţiilor sale frecvente la televiziune (inclusiv 18 apariţii la Kohaku uta gassen), este amintită cu drag de un mare număr de japonezi învârstă. După moartea sa i s-a construit un memorial în zona comercială Isezakicho.
Discografie
Isezakicho Blues1968, 1 million de copii vândute
Ikebukuro no Yoru 1969, 1.5 million de copii vândute





Sodegaura

Sodegaura este un municipiu din prefectura Chiba, Japonia, având 59.916 locuitori şi o suprafaţă de 94.92 kilometrii pătraţi.
Geografie
Municipiul este situat în vestul părţii centrale a peninsulei Boso, fiind mărginit în vest de golful Tokyo.
Se învecinează cu Ichihara şi Kisarazu.
Istorie
Sodegaura este menţionat încă din timpul perioadei Nara, în cronica Kojiki, fiind conectat cu mitologia Yamatotakeru, controlând în acea vreme întreg ţărmul vestic al peninsulei Boso. Sodegaura de astăzi a făcut parte în perioada Meiji din districtul Kimitsu. Oraşul Sodegaura a fost fondat în martie 1955 prin fuzionarea cu oraşul Showa cu satul învecinat, Nagaura şi cu o porţiune din satul Negata. În noiembrie 1971 s-a extins prin unirea cu oraşul Hirakawa. A fost ridicat la statutul de municipiu în aprile 1991.
Economie
Sodegaura este o parte importantă a regiunii industriale Keiyo. Portul industrial al Chiba se întinde de la Funabashi, în nord, până la Sodegaura, în sud. Industria grea, în special procesarea chimică şi rafinăriile de petrol sunt situate pe pământ recuperat.
Persoane notabile
Jucătorul profesionist de fotbal Nozomi Hiroyama.








sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Shiroi

Shiroi este un municipiu din prefectura Chiba, Japonia. Are o populaţie aproximativă de 61.073 locuitori şi o suprafaţă de 35,41 locuitori.
Geografie
Municipiul este situat în nord-vestul prefecturii, având o poziţie aproximativ echidistantă între Tokyo şi aeroportul internaţional Narita.
Se învecinează cu Kashiwa, Funabashi, Kamagaya, Intai şi Yachiyo.
Istorie
Satul Shiroi, din districtul Inba, a fost creat în aprilie 1885. De la puţin timp de la sfârşitul celui De-al doilea război mondial şi până la începutul anilor '60, a fost locaţia unei baze militare aeriene americane, SHIROI AFB APO 73. Satul a fost ridicat la statutul de oraş în septembrie 1964. Odată cu creşterea economiei japoneze în anii '70, multe persoane s-au mutat de la ţară în oraşe, iar expansiunea municipiului Tokyo i-a trimis pe mulţi către suburbiile din Kanto, la ţată. Creşterea economică reală a oraşului a început în timpul acestei perioade. O linie de cale ferată ce îl leagă de municipiul Chiba a fost terminată în 1979, iar în 1991 a fost legată direct la sistemul de cale ferată ce duce către Tokyo. În aprilei 2001,Shiroi a fost ridicat la rangul de municipiu.
Economie
Shiroi este un centru comercial regional şi o comunitate de navetişti către municipiile Chiba şi Tokyo. În timpul perioadei Meiji municipiul a devenit o zonă de pomicultură. Fermele locale cultivă kiwi şi struguri, însă cel mai faimos fruct al municipiului s-au dovedit a fi perele nashi. În timpul primăverii perii încă înfloresc odată cu sakura.
Cetăţeni notabili
Jucătorul profesionist de fotbal Akihiro Hyoda.








vineri, 18 noiembrie 2011

Anza

Anza Oyama, născută pe 4 mai 1976, este o muziciană şi o actriţă japoneză. Este cel mai bine cunoscută ca vocalistă a trupei metal Head Phones President, dar şi pentru că a interpretat-o pe Sailor Moon în 13 producţii muzicale. Ea a fost născută dintr-un tată japonez şi o mamă albă, din Africa de sud.
Anza este prima actriţă care a jucat-o pe Usagi Tsukino/Sailor Moon şi pe prinţesa Serenity.
Sora mai mică a cântăreţei, Chiho, a interpretat-o pe Makoto Kino/Sailor Jupiter în muzicalul din 1998, "Shin densetsu kourin", după ce Anza a absolvit. Chiho a fost a şasea actriţă care a jucat acest rol.
Carieră muzicală
Anza şi-a făcut debutul în anul 1992 ca o membră a grupului pop Sakkuran Club, lansând mai multe cântece împreună cu acestea. Ea şi Ayako Morino, membră a aceluiaş grup, au făcut parte din duo-ul spin-off numit Momo. Ele au lansat două melodii, în 1993 şi 1994.
Odată ce Anza s-a alăturat muzicalurilor Sailor Moon în 1993, ea a început să apară regulat în lansările de CD ale muzicalelor, atât în cântece solo cât şi în cântece de grup. Timp de cinci ani, cât a fost Sailor Moon, a putut fi auzită cântând "La solider" (ce a fost lansat în primul muzical), primele cinci lansări ale "Albumul memorial al muzicii", cât şi trei dintre cele opt albume de compilaţii care s-au lansat de la apariţia conceptului Sera Myu.
În 1994, Moon lips, un grup de actriţe de la Sera Myu, incluzând-o şi pe Anza, au interpretat cântecul tamatic "Moonlight Densetsu ", ce a fost utilizat pentru sezonul trei şi patru (Sailor Moon S, respectiv Sailor Moon Super S).
La scurt timp după ce a absolvit proiectul cu muzicalurile Sailor Moon, în 1998, a lansat un single solo intitulat "Dream", sub casa de discuri Sony Music Entertainment. "Dream" a fost utilizat şi ca ending pentru show-ul TV Famitsu wave. În aprilie 1999, artista a lansat "Tobira wo akete" (sub casa de discuri Victor Entertainment), un single ce a fost folosit drept cântec tematic pentru anime-ul Card Captor Sakura. În septembrie 1999 Anza a asigurat vocea pentru "Ai wo shizumeteru", endingul jocului Psychic Force 2.
Altă piesă a ei, "Mienai Chizu", a fost utilizat în episodul 68 din Card Captor Sakura.
În 2000 Anza a a mers într-o direcţie total diferită cu muzica sa. Ea alcătuit Head Phones President, împreună cu fraţii Hiro şi Mar, ce au ajutat-o anterior în cariera solo. Stilul lor poate fi descris ca metal, cu o voce uneori aspră şi ţipete, intercalată cu un şuierat melodic, blând. Anza este adesea prezentată ca fiind "vocea şi aspectul".
 În 2003 Toho au înregistrat patru dintre muzicalurile live Les Misérables, lansând patru albume duouble-disc (disponibile doar printr-o comandă specială, direct de la Toho). Anza a apărut în albumul light blue, împreună cu Kazutaka în rolul lui Jean Valjean.
În 2006 Anza a semnat cu Universal Music Japan, lansându-şi sub tutela lor single-ul de debut, "Kanata e". Acesa a fost utilizat ca al doilea ending pentru animeul Glass no Kantai.
La sfârşitul lui 2008 ea s-a alăturat formaţiei rock Vitamin-Q împreună cu Masami Tsuchiya, Kazuhiko Kato, Gota Yashiki şi Rei Ohara. Cu toate acestea, după sinuciderea lui Kato, în octombrie 2009, destinul formaţiei a devenit incert.
În prezent, Anza combina Head Phones President cu cariera sa solo.
Cariera scenică
Anza a jucat în câteva producţii pe scenă, în majoritatea muzicaluri. Prima ei producţie majoră a fost rolul principal în muzicalurile Sailor Moon, cunoscute şi ca Sera Myu. Ea este una cea mai longevivă membră a distribuţiei ce a jucat în aceste muzicale şi până în prezent este cea mai longevivă actriţă ce a interpretat-o pe Sailor Moon. Ea a deţinut acest rol timp de cinci ani, jucând în 13 producţii separate, între anii 1993 şi 1998. Aproape de sfârşitul carierei sale ca Sailor Moon a jucat şi într-un muzical numit 2050-nen no Aoi Shima, între anii 1997 şi 1998. Numele personajului său a fost Chiruchiru. În 2000 a luat o pauză de la scena muzicală, interpretând producţia în japoneză a Mr. Holland's Opus. În mod similar, în 2002, a dublat în producţia When Harry Met Sally.
În 2003 Anza a revenit la muzicaluri, interpretând-o pe Eponine din Les Misérables în câteva producţii de-ale companiei Toho, până în 2005. În 2004 a apărut drept Ellen într-una din producţiile Miss Saigo (produse tot de Toho), dar şi în adaptarea japoneză a Three Sisters de Anton Chekhov, în rolul Irinei.
A apărut, de asemenea în videoclipul din 2009 a cover-ului piese "Trouble" de la Shampoo, a celor de la Vamps.
Discografie
Single
Kokoro no Lion (iune 18, 1993)
Dream (aprilie 18, 1998)
Tobira wo Akete (aprilie 21, 1999) – opening pentru animeul Cardcaptor Sakura
Kanata e (august 2, 2008) – al doilea opening pentru animeul Glass no kantai
Cu Vitamin-Q
Vitamin-Q Featuring Anza (decemberie 12, 2008)
Tobira wo akete

Kanata e

Mienai chizu

Kokoro no lion

Dream






joi, 17 noiembrie 2011

Sanmu

Sanmu este un municipiu din prefectura Chiba, Japonia. Are o populaţie estimativă de 56.074 locuitori şi o suprafaţă de 146.38 locuitori.
Geografie
Municipiul este situat în partea de nord a peninsulei Boso, în centrul prefecturii Chiba, fiind mărginit la est de oceanul Pacific.
Se învecinează cu Togane, Yachimata, Tomisato, Kujukuri, Shibayama şi Yokoshibahikari.
Istorie
Municipiul Sanmu a fost format în martie 2006, prin unirea oraşelor Sanmu, Matsuo şi Naruto şi a satului Hasunuma, toate din districtul Sanmu. Kanji-urile din numele oraşului sunt aceleaşi ca cele din numele fostului district, dar sunt pronunţate diferit.
Cetăţeni notabili
Scriitorul Ito Sachi şi actriţa Kumiko Aso.








marți, 15 noiembrie 2011

Sakura

Sakura este un municipiu situat în partea de nord a prefecturii Chiba, Japonia. Are o populaţie estimativă de 172.176 locuitori şi o suprafaţă de 103.59 kilometrii pătraţi.
Geografie
Municipiul se află în partea de nord-est a prefecturii. Situat la 40 de kilometrii nord-est de Tokyo şi la 15 kilometrii de aeroportul internaţional Narita. Municipiul Chiba, capitala prefecturală să întinde la 15 kilometri sud-vest depărtare de Sakura. Lacul Inaba şi mlaştina Inaba mărginesc oraşul în nord.
Sakura se învecinează cu Chiba, Yotsukaido, Yachiyo, Inzai, Yachimata şi Shisui.
Istorie
Zona din prezent a oraşului a fost locuită încă din preistorie, arheologii descoperind în zonă numeroase morminte Kofun, cât şi rămăşiţele unui templu budist din perioada Hakuho. În timpul perioadelor Kamakura şi Muromachi teritoriul a fost controlat de clanul Chiba. În timpul perioadei Sengoku clanul Chiba s-a luptat cu clanul Satomi în sud şi cu clanul Honjo târziu, în vest. După înfrângerea clanului Chiba teritoriul a intrat sub controlul lui Tokugawa Ieyasu care l-a însărcinat pe unul dintre generalii săi, Doi Toshikatsu, să reconstruiască castelul Chiba şi să domnească peste domeniul Sakura ca daimyo. Sub shogunatul Tokugawa domeniul Sakura a fost condusă în cea mai mare parte în perioada Edo de către clanul Hattori. Către perioada Bakumatsu, domeniul a devenit un centru pentru studiile rangaku (studiul limbilor străine) având o contribuţie mare în restauraţia Meiji. După abolirea domeniului Sakura zona a devenit o parte a prefecturii Chiba.
Oraşul Sakura a fost unul dintre cele câteva oraşe şi sate create în aprilie 1889 în districtul Inba. În martie 1954 Sakura a ajuns la statutul de municipiu prin unirea oraşului Usui şi a satelor Wada, Nego, Yatomi şi Shitzu.
Economie
Sakura este un centru comercial regional şi datorită numeroaselor conexiuni ale căilor ferate, o comunitate de navetişti pentru Chiba şi Tokyo.
Atracţii locale
Sakura dispune de o serie de atracţii locale printre care se numără Muzeul naţional de istorie japoneză, situat pe ruinele castelului Sakura. Câteva case de samurai, aflate lângă vechiul castel, sunt deschise publicului, fiind totodată protejate ca importante proprietăţi culturale. Alte obiective de interes ar fi Muzeul săbiilor Tsukamoto, Muzeul Sakura de istorie şi folclor, Muzeul municipal de artă Sakura şi clădirea memorială Sakura Jutendo. În apropiere se află şi Muzeul memorial de artă Kawamura. La a patruzecea aniversare a oraşului o moară de vând olandeză, "De Liefde", a fost dată în funcţiune de către compania olandeză de mori de vânt Verbij Hoogmade BV în partea de sud-est a ţărmului lacului Inba, drept un punct de reper pentru scuarul Sakura Furusato. Moara, ce funcţionază ca o moară poldere, a fost numită după primul vas olandez care a acostat pe ţărmurile japoneze, în anul 1600. Este singura moară de acest tip din Japonia ( o aşa numită "moară-pământ", ceea ce înseamnă o moară de vânt a cărei pale aproape că ating solul).
Cetăţeni importanţi
Hayashi Tadasu şi Tsuda Sen, miniştri în perioada Meiji şi Nagashima Shigeo, jucător profesionist de baseball.







sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Anri

Anri, a cărei nume real este Eiko Kawashima , este o cântăreaţă şi o compozitoare japoneză născută pe 31 august 1961 în Yamato, prefectura Kanagawa, Japonia. Ea îşi scrie majoritatea pieselor dar interpreteasză la fel de mult şi piese scrise de alte persoane, cum ar fi melodia sa de debut, "Oribia o Kikinagara", compusă de Amii Ozaki. Melodia sa, "Car's eye", a fost folosit drept opening pentru seria anime omonimă din 1983 şi a debutat pe prima poziţie în topuri. Acesta a fost unul dintre primele melodii j-pop folosit ca piesă tematică într-un anime, şi recent a fost inclusă în jocul "Dance dance revolution". Popularitatea sa a crescut vertiginos ca urmare a apariţiei la Kohaku Uta Gassen de la sfârşitul aceluiaşi an.
Alte hituri ale sale sunt "Dophin Ring" şi "Summer Candles", ambele devenind melodii standard folosite la nunţi şi recepţii japoneze. În anii '80 şi la începutul anilor '90 albumele lui Anri erau bestseller-uri. Adesea Anri este amintită drept una dintre primele cântăreţe care a introdus influenţe americane şi britanice în popul japonez. Ea a avut câteva turnee de succes- la unul dintre ele au participat aproape 100.000 de persoane- dintre care unul în Hawaii, în 1987. Cântăreaţa a fost impulsionată de faptul că a cântat melodia tematică de final a Jocurilor olimpice de iarnă de la Nagano, din 1998. În 2002 ea a început o colaborare cu chitaristul de jazz Lee Ritenour, care a avut drept rezultat melodia "Smooth Jam- Quiet storm".
Discografie
Anri: Apricot Jam (1978-11-21)
Feelin' (1979-06-21)
Anri the Best  (1980-11-21)
Sorrowful Peacock (1981-09-21)
Resolute American: I Love Poping World, Anri (1982-05-21)
Heaven Beach (1982-11-21)
Bi・Ki・Ni (1983-06-05)
Timely!! (1983-12-05)
Coool (1984-06-21)
Wave (1985-06-21)
Mystique (1986-06-05)
The Anri () (1986-07-21)
Trouble in Paradise (1986-11-21)
Summer Farewell (1987-05-02)
Meditation (1987-11-21)
Boogie Woogie Mainland (1988-05-21)
My Favorite Songs (1988-07-21)
Circuit of Rainbow (1990-01-01)
Mind Cruisin' (1990-06-23)
Neutral (1991-06-01)
My Favorite Songs 2 (1991-12-21)
Moana Lani (1992-06-24)
½ & ½ (1993-08-25)
16th Summer Breeze (1994-07-08)
Opus 21 (1995-09-01)
Angel Whisper (1996-07-29)
Twin Soul (1997-10-08)
Moonlit Summer Tales (1998-07-15)
Ever Blue (1999-06-23)
Anri the Best (2000-05-24)
The Beach House (2000-07-19)
My Music (2001-10-24)
Anri Smooth Jam: Aspasia (2002-05-22)
Anri Smooth Jam: Quiet Storm (2002-11-21)
R134 Ocean Delights (2003-07-23)
Sol (2005-11-02)
Tears of Anri (2007-09-12)

Cat's eye








Noda

Noda este un municipiu din prefectura Chiba, având o populaţie de 155.431 locuitori şi o suprafaţă de 103.54 kilometrii pătraţi.
Geografie
Noda este situat în colţul nord-vestic al prefecturii.
Se învecinează cu Kashiwa şi Nagareyama din prefectura Chiba, Kasukabe, Yoshikawa, Satte, Matsubushi şi Sugito din prefectuta Saitama şi cu Bando, Moriya, Joso, Goka şi Sakai din prefectura Ibaraki.
Istorie
Zona din preajma Noda a fost locuită încă din preistorie, arheologii descoperind movile de scoici din antichitate. Spre sfrârşitul perioadei Heian teritoriul a fost controlat de către samuraiul Kamakura Gongoro Kagemasa şi de către o succesiune de războinici minori în timpul perioadei Sengoku. În timpul perioadei Edo Noda s-a dezvoltat ca un port fluvial şi ca un punct de popas pentru pelerinii ce se duceau la Nikko, şi un centru de producţie a sosului de soia. Învecinatul teritoriu Sekiyado, controlat de clanul Hojo în timpul perioadei Sengoku, s-a dezvoltat ca un oraş-castel în domeniul Sekiyado, un domeniu feudal al shogunatului Tokugawa. După restauraţia Meiji, oraşele Noda şi Seikiyado au fost create în aprilie 1889. Noda a dobândit statutul de municipiu în mai 1950. În iunie 2003, municipiul Noda şi oraşul Sekiyado s-au unit.
Economie
Noda este un centru regional comercial şi datorită apropierii, o comunitate de navetişti către Chiba şi Tokyo. Municipiul are o economie mixtă, cel mai proeminent angajator fiind firma producătoare de sos de soia, Kikoman. În ceea ce priveşte agricultura, se cultivă în special edamame, pentru care Noda a fost faimos în istorie.
Atracţii locale
Castelul Sekiyado.
Cetăţeni notabili
Regizoarea şi actriţa porno Kyoko Aizome, instructorul de arte marţiale Masaaki Hatsumi, cântăreţul rap Dabo, cântăreaţa Mai Oshima şi jucătorul profesionist de fotbal Takahiro Oshima.