miercuri, 31 august 2011

Ichihara

Ichihara este un municipiu din prefectura Chiba, Japonia, ce avea în august 2010 o populaţie estimativă de 279.080 locuitori şi o suprafaţă de 368.20 kilometrii pătraţi. Municipiul este, împreună cu Chiba, sediul clubului de fotbal JEF United.
Geografie
Ichihara este situat în partea de vest a peninsulei Boso, iar din punct de vedere geografic este cea mai mare aşezare dintre municipiile şi oraşele prefecturii. Partea de nord oraşului, puternic industrializată, este aşezată lângă golful Tokyo, în timp ce partea de sud a oraşului este îndeosebi montană. Ichihara, compact în ceea ce priveşte dezvoltarea locuinţelor, serveşte pe post de oraş satelit pentru municipiile Tokyo şi Chiba.
Se învecinează cu Chiba, Mobara, Sodegaura, Kisarazu, Kimitsu, Nagara, Chonan şi Otaki.
Istorie
Zona modernă a Ichihara era centrul vechii provincii Kazusa. Ruinele din perioada Nara a kokubun-ji, altar provincial al Kazusei a fost descoperit la limitele municipiului, cu toate că locaţia exacta a capitalei provinciale din perioada Nara rămâne incertă. În timpul perioadei Sengoku zona a fost disputată de clanurile Chiba şi Satomi. În timpul perioadei Edo teritoriul a fost împărţit între domeniile Goi şi Tsurumaki şi mari teritorii controlate direct de către shogunatul Tokugawa şi administrate de diverşi hatamoto. În timpul perioadei Meiji zona a fost reorganizată în 171 de sate, aparţinând districtului Ichihara. Pe la 1945 aceste sate au fost consolidate în cinci oraşe şi 16 sate. Datorită consolidării şi a fuziunilor continue, municipiul Ichihara a fost fondat în mai 1963. În octombrie 1967 oraşul învecinat, Nanso, şi satul Kamo, au fost alipite municipiului.
Într-o vineri, 11 martie 2011, Ichihara a fost lovit de cutremurul din zona Tohoku. Rezervoarele de depozitare a gazului natural de la rafinăria de petrol Cosmo din zonă au luat foc din cauza cutremurului.
Economie
Economia oraşului este alimentată de un mare complex industrial cu ieşire la golful Tokyo. Cuprinde cel mai mare număr de rafinării de petrol din Japonia, precum şi companii petrochimice, electrice şi navale.
Infracţionalitatea şi siguranţa
Grupul yakuza Soai-kai îşi are cartierul general în Ichihara. Un grup cunoscut de yakuza, Soai-kai este al treilea grup ca dominanţie din prefectura Chiba, împreună cu Sumiyoshi-kai şi Inagawa-kai.
Cetăţeni notabili
Modelul Harumi Nemoto, muzicianul şi actorul Shigeru Joshima, comediantul Neko Hiroshi, boxer-ul Katsushige Kawashima, jucătorul profesionist de baseball Hirotoshi Ishii, jucătorul profesionist de fotbal Kohei Kudo, motocicliştii profesioniştii Hiroshi Aoyama şi Shuhei Aoyama.



sâmbătă, 27 august 2011

Sayaka Akimoto

Sayaka Akimoto, născută pe 26 iulie 1988 în prefectura Chiba, este o membră a formaţiei de fete AKB48. Ea este căpitanul echipei K şi totodată o membră a sub-formaţiei Diva. A fost născută dintr-un tată japonez şi o mamă filipineză.
Apariţii
Ca membră a AKB48
Aitakatta
Seifuku ga Jama wo Suru
Keibetsu Shiteita Aijo
BINGO!
Boku no Taiyo
Romance, Irane
Sakura no Hanabiratachi 2008
Baby! Baby! Baby!Ogoe Diamond
Iiwake Maybe
RIVER
Sakura no Shiori
Ponytail to Shushu
Majijo Teppen Blues 
Nusumareta Kuchibiru
Heavy Rotation 
Yasai Sisters
Beginner
Nakeru Basho 
Sakura no Ki ni Naro
Area K
Everyday, Kachūsha
Flying Get
Seishun to Kizukanai mama 
Yasai Uranai (野菜占い?) - as Yasai Sisters 2011
Ca membră Diva
Tsuki no Ura gawa
Fade out
Information
Blue rose -DiVA ver.-
No way out
Chika Suidō
Maria -Diva ver.-
Cry
Ca membră a echipei K
Skirt, Hirari
Hoshi no Ondo
Blue Rose
Fushidara na Natsu
Kimi wa Pegasus
Himawari
Confession
Return Match
Mushi no Ballad
Ashita no Tame ni Kiss wo



























































vineri, 26 august 2011

Futtsu

Futtsu este un municipiu din Japonia, având o populaţie de 47.705 locuitori şi o suprafaţă de 205.35 kilometrii pătraţi.
Geografie
Futtsu este situat pe coasta sud-vestică a peninsulei Boso, la sus-sud-vest de capitala Chiba, având ieşire la canalul Uraga şi aproape corespunde ca poziţie Tokyo-ului, aflat la capătul sudic al golfului Tokyo.
Se învecinează cu Kimitsu, Kamogawa şi Kyonan.
Istorie
Zona de astăzi a municipiului a fost locuită încă din paleoliticul japonez, numeroase rămăşiţe din perioadele Jomon, Yayoi şi Kofun fiind descoperite la limitele oraşului. Zona este de asemea proeminentă şi în mitologia Yamatotakeru. Sub sistemul Ritsuryo în perioada Nara zona a făcut parte din domeniile Amaha şi Sue ale provinciei Kazusa. Un feud la scară mare în perioada Heian a fost oferit ca moşie a samurailor feudali în perioada Kamakura, cu mari porţiuni controlate de templul Shomiyo-ji din Mutuura. În timpul perioadei Sengoku zona a fost disputată între clanurile Satomi şi Takeda. În timpul perioadei Edo, sub shogunatul Tokugawa, mare parte din teritoriu s-a aflat sub stăpânirea domeniului Sanuki. După restauraţia Meiji teritoriul a ajuns să facă parte din districtul Kimitsu.
Oraşul Futtsu a fost fondat în decembrie 1897. S-a extins prin unirea cu oraşul Aoyagi în martie 1955 şi cu oraşele Amaha şi Osawa în aprilie 1971. Futtsu a căpătat statutul de municipiu în septembrie 1971.
Potrivit documentarului "Victory at Sea", Futtsu a fost pe 30 august 1945 locul iniţial de debarcare a forţelor aliate pe principala insulă japoneză, conform declaraţiei de capitulare. Acesta a fost un test pentru a se constata dacă japonezii se supun ordinului de capitulare a împăratului. Nu a fost întâmpinată nici o rezistenţă.
Economie
Municipiul are o economie mixtă, bazată pe pescuitul comercial, agricultură turism şi generarea energiei electrice.
Atracţii locale
Castelul Tsukumori
Cetăţeni importanţi
Politicianul Yasukazu Yamada, muziciana şi actriţa Kei Yasuda, seiyuu-ul Yukana şi istoricul culinar Masaki Hirano.



joi, 25 august 2011

Funabashi

Funabashi este un municipiu din nord-vestul prerfecturii Chiba, cu o populaţie de 609.107 locuitori şi o suprafaţă de 85.64, fiind al şaptelea cel mai populat oraş din zona metropolitană Tokyo.
Geografie
Situat în nord-vestul prefecturii, se învecinează cu Ishikawa, Narashino, Yachiyo, Kamagaya şi Shiroi.
Istorie
Numele "Funabashi" este menţionat în cronica Azuma Kagami din perioada Kamakura. Cu toate acestea, numele în sine este şi mai vechi, datând dinaintea perioadei Nara şi a lui Yamato Takeru. Arheologii au descoperit în zonă unelte din piatră din paleolitcul japonez şi cochilii de scoici din perioada Jomon, indicânt locuirea permanentă a acesteia timp de mii de ani. Un număr de altare shinotoiste şi temple budiste din regiune pretind a fi fondate în perioada Nara sau Heian. În timpul perioadei Muromachi zona a fost controlată de clanul Chiba. În timul perioadei Sengoku clanul Chiba s-a luptat cu clanul Satomi în sud, şi mai târziu cu clanul Hojo în vest. După înfrângerea suferită de clanul Chiba, zona a ajuns sub controlul shogunului Tokugawa Ieyasu.
Sub shogunatul Tokugawa zona a prosperat ca un oraş portuar pe râul Tone, fiind recunoscut pe scară largă ca tenyo aflat sub contorlul direct al shogunatului şi administrat de o serie de hatamoto. Zona a fost şi unul dintre locurile de vânătoare favorite ale shogunului. În timpul războiului Boshin din vremea restauraţiei Meiji Funabashi a fost locul unei minore bătălii între loialiştii shogunatului Tokugawa, sub conducerea lui Enomoto Takeaki şi forţele pro-imperialiste ale domeniilor Satsuma şi Okayama, în timpul căreia o mare parte a oraşului a ars.
După abolirea sistemului han, zona a devenit parte a prefecturii Chiba. Oraşul Funabashi a fost unul dintre cele câteva oraşe şi sate create în aprilie 1889 în districtul Inba. Zona s-a dezvoltat rapid datorită apropierii de Tokyo şi a prezenţei numeroaselor facilităţi militare. În aprilie 1937 Funabashi a căpătat statutul de municipiu prin unirea cu oraşele Katsushika şi Yasakae şi a satelor Hoden şi Tsukada. Noul municipiu a găzduit numeroase instalaţii militare în timpul celui De-al doilea război mondial, fiind bombardat în cadrul raidurilor aeriene asupra Japoniei din 1945. În perioada postbelică oraşul s-a dezvoltat rapid, dezvoltându-se industiile, locuinţele publice şi facilităţile portuare. Odată cu anexarea oraşului Ninomiya în 1953, populaţia a atins cifra de 100.000 de locuitori. Populaţia a ajuns la 300.000 de locuitori în 1969 şi la 500.000 de locuitori în 1982. Funabashi a fost desemnat ca un municipiu core în aprilie 2005, sporindu-şi autonomia locală faţă de guvernul central. Populaţia a ajuns la 600.000 de locuitori în 2006.
Economie
Funabashi este un centru comercial regional şi datorită conexiunilor cu Tokyo, suburbie ce asigură forţa de muncă pentru municipiile învecinate, Chiba şi Tokyo.
Locaţii notabile
Altarul Funabashi, Ninomiya Jinja, Narashinohara, Kutei-kan, Meiji Tenno Chushitsu no Tokoro no Hi şi muzeul Gyoda.
Persoane importante
Dansatorul şi cântăreţul Hiroki Aiba, luptătorul profesionist Kazuyuki Fujita, muziciana Sayaka Ichii, actorul Atsuhi Ito, patinatoarea Yuko Kawaguchi, cântăreaţa Mai Kuraki, medaliata cu aur la Jocurile Olimpice Fumie Kurotori, creatorul de jocuri video Manabu Namiki, jucătorul profesionist de fotbal Yoshihiro Natsuka, regizorul anime Katsuhiko Nishijima, actriţa şi cascadoarea Michiko Nishiwaki, politicianul Yoshihiko Noda, muziciana Hanako Oku, jucătorul profesionist de forbal Shunzo Ono, actriţa Tamao Sato, jucătorul profesionist de fotbal Takashi Sekizuka, muziciana Mariko Shiga, seiyuu-ul Akeno Watanabe, idolul Azusa Yamamoto şi muzicianul Tomishisa Yamashita.



Akimoto Junko

Akimoto Junko, născută pe 21 iunie 1947 în Tokyo, este o cântăreaţă de kayokoku (gen de muzica ce stă la baza popului japonez). Ea cântă de asemenea şi jazz, chanson, min'yo şi canzone. Debutând în anul 2005, Junko a participat şi la a 59 ediţie a competiţiei Kohaku Uta Gassen. Melodia sa, "Ai no mama de" a ajuns pe prima poziţie în clasamentul Oricon din ianuarie 2009. Datorită acestui fapt, ea a devenit cea mai bătrână cântăreaţă din istoria acestui clasament care a ajuns pe prima poziţie în Oricon. Această melodie s-a menţinut în top timp de 64 de săptămâni, vânzându-se în 568.334 de copii.
Discografie
Albume
Madison gun no Koii (2006)
Second Story (2008)
Aisuru Hito no Tame ni (2009)
Encore: Jazz Standard (2011)
Singleuri
Madison-gun no Koi  (2005)
Ame no Tabibito (2007)
Ai no Mama de (2008)
Tasogare Love Again (2009)
Ichimai no Shashin  (2010)
Ai no mama de

Sono hana wa...



duminică, 21 august 2011

Choshi

Choshi este un municipiu din prefectura Chiba, Japonia, situat în partea de est a coastei oceanului Pacific. Este cel mai estic oraş din zona metropolitană Tokyo. Cel mai estic punct al aceste zone metropolitane este reprezentată de capul Inubo. Fondat în februarie 1933, în 2008 avea o populaţie estimativă de 72.348 locuitori şi o suprafaţă de 83.91 kilometrii pătraţi.
Atracţii turistice
Choshi găzduieşte farul Inobosaki, terminat în 1874 de scoţianul Richard Henry Brunton, supranumit "tatăl farurilor japoneze", precum şi numeroase temple istorice, printre care Enpuku-ji şi Mangan-ji.
Economie
Firmele producătoare de sos de soia Higeta şi Yamasa îşi au sediul în acest municipiu.


miercuri, 17 august 2011

Chiba

Chiba este capitala prefecturii Chiba, Japonia. Este situată la aproximativ 40 de kilometrii est de Tokyo. Oraşul a devenit un municipiu desemnat guvernamental, adică un municipiu cu o populaţie mai mare de 500.000 de locuitori în 1992. Populaţia din anul 2008 era de aproximativ 960.000 de locuitori. Municipiul Chiba este şi unul dintre principalele porturi maritime ale regiunii Kanto, prin care trece unul dintre cele mai mari volume de mărfuri din ţară. O mare parte din oraş este rezidenţială, cu toate că există şi multe fabrici şi depozite înşirate de-a lungul coastei. Există câteva centre urbane în oraş, inclusiv Makuhari, primul cartier de afaceri de pe malul mării, unde se află centrul de afaceri Makuhari şi centrul Chiba, unde se află sediul guvernului prefectural şi primăria.
Chiba este faimos pentru monoşina urbană Chiba, cea mai lungă monoşină suspendată din lume, după cum se specifică în Cartea recordurilor. Printre cele mai populare destinaţii din oraş se numără movila de cochilii de scoici numită Kasori, cea mai mare movilă de acest tip din lume, plaja Inage, prima plajă artificială din ţară, parte a celei mai lungi plaje artificiale din Japonia, parcul zoologic municipal Chiba, care a căpătat popularitate datorită pandaului roşu Futa, care poate sta într-o poziţie specific umană.
Istorie
Chiba a fost fondat în ianuarie 1921, şi a fost desemnat municipiu în aprilie 1992, printr-o ordonanţă guvernamentală.
În perioada Heian, prima atestare a oraşului Chiba relatează despre emigrarea călugărului Taira Tsuneshige către Chiba. El s-a auto-proclamat Chiba no Suke şi a guvernat regiunea pe care astăzi o cunoaştem drept Chiba. Descendenţii săi şi-au însuşit numele de familie Chiba şi au conntinuat să domine zona până în perioada Muromachi. În perioada Kamakura Chiba Tsunetane l-a ajutat pe Minamoto Yoritomo să întemeieze shogunatul Kamakura. Acest fapt a sporit puterea clanului Chiba în perioada Kamakura. El a construit castelul Inohana, mutându-şi cartierul general de la castelul Oohi aici.
Puterea şi influenţa lor a scăzut din pricina războaielor din jurul regiunii Kanto din timpul perioadei Muromachi. În secolul al 16 lea, clanul Hara, unul dintre vasalii clanului Chiba, a obţinut puterea, în detrimentul celuilalt clan. În timpul perioadei Sengoku clanul Hara a fost detronat forţat de către Yoshiaki Ashikaga. Apoi Yoshiaki Ashikaga a fost de asemenea înlăturat de clanul Sakai, unul dintre vasalii clanului Satomi. În final, atât clanul Chiba cât şi clanul Satomi au  fost înfrânte de către Toyotomi Hideyoshi.
În perioada Edo, atât clanul Oyumi cât şi clanul Sakura au guvernat regiunea. O parte din regiune a fost guvernată direct de către shogunatul Tokugawa. Clanul Oyumi şi-a guvernat teritoriul cu stabilitate. Pe de altă parte, potrivit clanului Sakura, la începutul perioadei Edo, guvernatorul a fost schimbat de nenumărate ori din pricina diferitelor evenimente, unii dintre aceştea fiind Takeda Nobuyoshi, Matsudaira Tadateru, Ogasawara Yoshitsugu, Doi Toshikatsu şi aşa mai departe. În final, clanul Hotta a reuşit să-şi menţină stabilitatea guvernării.
Politică şi guvernare
Chiba a fost condus de către Keiichi Tsuroka, un independent (susţinut de PLD şi Komeito) până în mai 2009. El a fost arestat în aprilie 2009 în timpul unei investigaţii de corupţie dsfăşurată de poliţia metropolitană Tokyo. Acesta a fost succedat de Toshihito Kumagai din partea PDJ, care a câştigat alegerile în iunie 2009.
Municipiul are 54 de consilieri locali.
Chiba are şase cartiere: Chuou, centrul administrativ, Hanamigawa, Inage, Midori, Mihama şi Wakaba.
Cultură
Prefectura Chiba este faimoasă pentru alune. Unul dintre cele mai importante puncte de interers este Staţia de cercetare pentru plante decorative.
Alte obiective turistice ar fi grădina zoologică Chiba şi movila de scoici Makuhari.
Sporturi
Chiba găzduieşte Maratonul internaţional Chiba şi Crosul internaţional pe drum de ţară, ce au loc chiar lângă oraş.
În oraş se mai află şi velodromul Chiba. Tot aici îşi au originea şi câteva echipe sportive profesioniste, cela mai notabile fiind echipa de baseball Chiba Lotte Marinse şi echipa de fotbal JEF United Ichihara Chiba.
Persoane faimoase
Seiyuu-ul Ishige Sawa, ce s-a năsut în Shizuoka dar s-a mutat în Chiba, neurologul Ryuta Kawashima, Masaki Aiba, membru în formaţia Arashi, Yukihiro, membru al formaţiei L'Arc~en~Ciel, Tomohisa Yamashita, component al formaţiei News, Koki Tanaka, component al formaţiei KAT-TUN, Naohito Fujiki, actor ce a câştigat premiul Academiei japoneze, Masato Kobayashi, boxior profesionist, Natsuki Mizu, Pata, membru al formaţiei X Japan, care de altfel îşi are originile aici, Daiki Arioka din HEY!SAY!JUMP, cântăreaţa Shiho Fujita, cunoscută sub numele de Sifow, cântăreaţa Momoko Tsunaga, Ryutaro Arimura şi Tadashi Hasegawa din Plastic Tree, fotbalistul Yuki Abe şi Kentaro Miura, creatorul Berserk. Formaţia Girguamesh îşi are începuturile tot în Chiba.




Mago mago Arashi şi o tunsoare nereuşită

E drep că n-am mai scris de ceva vreme despre mine, însă acum simt nevoia să o fac. Cu siguranţă nu ştiaţi, însă părul reprezintă lucrul care îmi place cel mai mult la mine. De aceea evit şi să merg prea des la coafor sau să fac schimbări bruşte. Din păcate, uite că acum, după ce m-am chinuit mai bine de cinci ani să am un păr cum îmi doresc, mă văd nevoită din cauza unei tunsori să mă tund scurt. Bine, poate pentru unii nu pare mare lucru, însă, în primul rând lungimea îmi punea cel mai bine în valoare părul, iar în al doilea rând, e ca şi cum cinci ani s-au dus din câteva mişcări "îndemânatice" de foarfecă pe apa sâmbete, şi vor mai trece pe puţin încă cinci ani până când o să îmi crească aşa cum a fost. Şi chiar dacă aş vrea, nu mai am ce face. Trebuie să mă tund. Cea care m-a tuns acum vreo săptămână a înţeles atât de bine că vreau să-mi ia puţin din volum, vârfurile înspicate şi să-mi scurteze bretonul încât mi-a luat foarte mult din volum, de mi-a lăsat pe post de ultimă scară o şuviţă mai bogată, mi-a luat câţiva centimetrii buni din lungime, mi-a mai făcut o scară scurtă deşi eu nu-i menţionasem nimic de aşa ceva şi nici nu s-a atins de breton. Aşa că acum părul meu bogat şi lung e doar o amintire T_T Deci, până la urmă am ales că decât să am trei şuviţe lungi mai bine am un păr scurt şi bogat, care o să crească sper cât mai repede. Ca să se întâmple aşa o să trebuiască să-mi tund ultima scară până la nivelul celei de-a doua şi să aştept să-mi crească prima scară, din vârful capului, care la început era la nivelul umerilor. Până la nivelul umerilor are să fie şi părul meu, căci până acolo mi-e a doua scară T_T Când eram la coafor părul mi-era atât de greu încât nu a stat din prima prins în cleşte. Acum abia dacă am cu ce să-mi fac un coc pricăjit. Eh, până la urmă asta e... O să-mi fie învăţătură de minte.

Şi după ce mi-am spus oful ar fi cazul să trecem la Mago mago Arashi !
Mago mago arashi episodul 10

Mago mago Arashi episodul 11
 
Mago mago Arashi episodul 12

miercuri, 10 august 2011

Angela Aki

Angela Aki, născută Kiyomi Angela Aki pe 15 septembrie 1977, este o cântăreaţă şi o compozitoare japoneză de pop, chitaristă şi pianistă, din Itano, prefectura Tokushima.
Biografie 
Primii ani

Aki a fost născută în micul oraş Itano, cu o populaţie de doar 14.600 de locuitori, aflat în cea mai rurală zonă din insula Shikoku, dintr-o mamă italiano-americană şi un tată japonez. Ea este fiica lui Kiyoshi Aki, propretarul şi co-fondatorul Aeon Corporation, un mare lanţ de şcoli în limba engleză din Japonia.
Angela a început să ia lecţii de pian când avea trei ani, locuind în Tokushima până în clasa a şasea, apoi şi-a continuat gimnaziul în Okayama. Ea a admis că fiind jumătate japoneză jumătate italiancă să crească în Japonia rurală i s-a părut a fi foarte dificili şi ea s-a îndreptat spre pian pentru a scăpa de izolarea pe care o simţea. Angela a crescut ascultând un amestec de enka, The Carpenters şi de The Bee Gees.
Când avea 15 ani s-a mutat în Hawaii, absolvind şcoala Iolani- ea vorbeşte atât engleza cât şi japoneza. Şi acolo s-a cufundat în muzică timp de patru ani. A absolvit apoi universitatea George Washington din Washington D.C. şi s-a specializat în ştiinţe politice.
Mariajul
Prima căsătorie a lui Aki a fost cu inginerul, producătorul şi artistul Tony Alan, care a fost co-producătorul primului ei album, "These Words". Pe 9 martie 2007 Aki a anunţat că s-a căsătorit cu publicistul şi directorul A&R Taro Hamano, şi a făcut public faptul că a fost anterior căsătorită pentru scurt timp, divorţând apoi.
Prieteni
Angela Aki este o bună prietenă cu starul pop Yuna Ito. Ambele cântăreţe au urmat aceeaşi şcoală de limbă japoneză. Janis Ian este mentorul şi prietena sa.
Carieră
Începuturi
În 1997, pe când avea 20 de ani, Aki a mers la un concert de-al lui Sarah McLachlan şi a simţit că vrea să ajungă în lumea muzicii, hotârându-se să devină o cântăreaţă-compozitoare. În 2000 a lansat în Statele Unite albumul "These words". După ce a absolvit universitatea şi-a găsit un loc de muncă în Washington ca secretară. Ea nu a putut renunţa la visul ei de a deveni o câtăreaţă şi a demisionat în 2001. Apoi a lucrat ca ospătăriţă pentru 2 dolari şi 13 cenţi în timpul zilei, şi a cântat melodii pe timp de noapte într-un club. Aki s-a căsătorit pentru puţină vreme cu co-producătorul primului său album. În 2002 a compus două piese pentru "Let it fall" de Dianne Eclar, o cântăreaţă adolescentă din Filipine.
Debutul în Japonia
După ce a compus melodii publicitare pentru câteva companii japoneze, inclusiv una pentru produsele lactate Yakult, cântată de vocalistul de la US Jazz, Jimmy Scott, a decis să se mute înapoi în Japonia. Pe 27 noiembrie 2003 Aki a urmărit un concert de-al lui Shiina Ringo în arena Nippon Budokan şi şi-a promis sie însăşi că va concerta în acelaşi loc în trei ani, cu toate că încă nu i se oferise nici un contract de vreo casă de discuri şi nu avea un album sau un debut important. Ea a cântat live în multe localuri mici şi baruri din Tokyo, în timp ce lucra şi ca ospătăriţă într-un restaurant chinezesc, scriind peste o sută de cântece şi făcând şi câteva demo-uri pentru CD-uri. În 2005 şi-a lansat un mini-album independent sub denumirea de Virgo Music, care a atins prima poziţie în topul vânzărilor pe 2005 a albumelor indie. Acest fapt ia atras atenţia lui Nobuo Uematsu, acesta rugând-o să compună versurile şi să cânte melodia tematică pentru Final Fantasy XII, "Kiss Me Good-bye".
Apoi Angela a semnat un contract cu Epic Records şi şi-a făcut marele debut cu single-ul "HOME" în septembrie 2005. Albumu a vândut peste jumătate de milion de copii şi a ajuns pe poziţia a doua în topul Oricon.
Pe 26 decembrie 2006 Aki a susţinut un concert la arena Nippon Budokan, intrând aici în istoria ca prima artistă care a concertat solo în această locaţie faimoasă, doar ea şi pianul ei, fără cântăreţi în fundal, formaţii sau vreo manifestare de deschidere.
Audienţa americană
În mai 2006 Angela a semnat cu Tofu Records pentru a putea lansa single-uri şi albume în engleză. Prima ei lansare cu Tofu Records a fost "Kiss Me Good-bye", un single digital pentru SUA, cu mici modificări a listei de piese. Mai târziu în aceeaşi lună a concertat la PLAY!A Video Game Simphony la Chicago, pe 27 mai 2006. Acompaniată de orchestră, a cântat la pian şi vocal, în engleză, versurile pe care chiar ea le-a compus. A mai cântat şi un cover al "Eyes On Me" al lui Faye Wong.
În 2007 al doilea album major al ei, "Today", a ajuns pe locul întâi
Cariera recentă
În februarie 2009 Angela şi-a lansat în Japonia al treilea său album, "Answer", primul pe care l-a produs în totalitate doar ea.
Angela Aki a fost aleasă pentru a cânta melodia "Knockin' on Heaven's Door" al lui Bob Dylan cu versurile ei originale, în japoneză, şi de asemenea a fost aleasă să compună şi să interpreteze melodia tematică numită "Ai no Kisetsu" a serialului "Tsubasa", difuzat la postul de televiziune NHK de pe 30 martie 2009.
Discografie
Albume
Nume          Lansare             Poziţie         Copii vândute
                                                                                              
These Words    4 ianuarie 2000        97                    Album indie
                                                                                               
One               9 martie 2005           1                     Album indie
                                                                                                
Home            14 iulie 2006              2                     553.000
                                                                                                 
Today        19 septembrie 2007       1                      202.000
                                                                                                 
Answer       25 februarie 2009         1                       168.408
                                                                                                 

Life           8 septembrie 2010         5                         52.000
                                                                                                 

Singleuri
Nume                       Lansare           Poziţie  Copii vândute   
                                                                                  
Home                     14 septembrie 2005       38          15.000 
                                                                                                   
Kokoro no Senshi     18 ianuarie 2006             13           36.700
                                                                                                  
Kiss me Good-bye     15 martie 2006              5              69.000
                                                                                                  
This Love                  31 mai 2006                6              62.600
                                                                                                  
Sakura iro                 7 martie 2007              8              106.000
                                                                                                 
Kodoku no Kakera       23 mai 2007               9                 31.000  
                                                                                                 
Tashika ni                  11 iulie 2007              15                14.700
                                                                                                 
Tegami                   17 septembrie 2008        3                235.782
                                                                                                  
Ai no kisetsu           16 septembrie 2009        7                 21.000
                                                                                                  
Kagayaku Hito          14 aprilie 2010              6                 25.000
                                                                                                 
Hajimaro no ballad      8 iunie 2011                17                 9.647
                                                                                                

Puteti sa-i ascultati melodiile aici sau aici (1, 2).



Tegami
  
Sakura iro

Kiss from a rose 

I have a dream

Answer

sâmbătă, 6 august 2011

Asahi

Municipiul Asahi este un oraş situat în nordul prefecturii Chiba. În februarie 2011 avea o populaţie aproximativă de 69.000 de locuitori şi o suprafaţă de 129.91 kilometrii pătraţi.
Geografie
Asahi este situat în nord-estul îndepărtat al prefecturii Chiba, mărginit la sud-est de oceanul Pacific.
Climat
Oraşul are o climă blândă. Temperatura medie anuală este de 15 grade celsius. În 2007 Asahi a avut parte de 1744.5 mm de precipitaţii.
Se învecinează cu Choshi, Sosa şi Tonosho.
Istorie
Oamenii au trăit în zona Asahi încă de acum 25.000 de ani. Clanurile de pe acest teritoriu au cedat în faţa unei puteri centrale în timpul reformei Taika din 645 î.Hr. Clanul Chiba sau ramuri ale acestuia au condus întreaga regiune Shimosa timp de mai bine de 400 de ani, în perioada Kamakura. În timpul erei Sengoku clanul Chiba a primit protecţia a unor clanuri puternice, precum clanul Odawara Hojo, permiţându-i să aibă o mare putere în zonă. Clanul a pierdut controlul zonei când clanul Hojo a fost detronat de către Toyotomi Hideyoshi în 1590. După aceasta generalul Kiso Yoshisama s-a stabilit în regiune. El a restaurat castelul Ajito, care a fost izvorul de inspiraţie pentru numele "Asahi". Ca guvernator al regiunii, el a devenit un popular şi respectat politician. Când poetul Nonoguchi Takamasa a vizitat zona în 1852, a scris o poezie despre general, de unde s-a tras şi numele "Asahi", care poate însemna "răsăritul soarelui": "Din Shinano", /adorând răsăritul soarelui,/ el a venit în ţinutul estic,/ şi aici a rămas dovada vieţii sale pământeşti".
În perioada Edo diferite schimbări agricole s-au petrecut în regiune. Prima dintre ele a fost recuperarea "Mării de camelii", un vast lac care a fost drenat în oceanul Pacific pentru a crea pământurile fertile de la Higata Hachiman-goku. A doua schimbare a fost stimulată de sosirea lui Ohara Yugaku în 1835. Ohara a fost un revoluţionar agricol care a ajutat la revigorarea agriculturii în zonă. În acelaşi timp, când Iioka Sukegoro contribuia la dezvoltarea industriei pescuitului, pescari din regiunea Kansai s-au mutat în zonă pentru a profita de bogatele zone de pescuit disponibile.
Oraşul Asahi a fost fondat în iulie 1954. În iulie 2005 municipiul s-a unit cu oraşul Hikata din districtul Katori, şi cu oraşele Iioka şi Unakami, ambele din distrctul Kaijo, pentru a forma noul municipiu extins Asahi.
Oraşul a fost afectat de cutremurul şi tsunami-ul din zona Tohoku din martie 2011. În jur de 15 oameni au fost ucişi, 2.265 clădiri au fost deteriorate, 427 fiind distruse, 716 oameni au fost lăsaţi fără o locuinţă, iar portul oraşului şi bărcile de pescuit au suferit stricăciuni importante.
Reperele oraşului
Biblioteca est-prefecturală Chiba, stadionul Toso- centrul general al activităţilor sportive, observatorul şi farul Iioka Gyobu Misaki, centrul cultural Toso, spitalul Asahi Chuo, biblioteca municipală Asahi, parcul Asahi Sports no mori, terenul de golf din parcul Asahi, parcul Fukuro, zona de înot Iioka, parcul natural Manzai, parcul istoric şi sala memorială Ohara Yugaku, parcul natural Taki no sato, parcul comunităţii atletice din Unakami, locul de campare Unakami, zona de înot Yasashigaura, numită şi Mecca surfing-ului, altarul Kamakazu Ise Daijingu, altarul Kumano, altarul Rai, templul Ryufukuji, altarul Tamasaki şi izvoarele termale şi hotelul Kanpo no Yado.
Educaţie
Municipiul are două licee, cinci gimnazii şi 15 şcoli primare.
Agricultură
Producţia agricolă a municipiului Asahi ocupă locul întâi în prefectura Chiba şi locul al nouălea în Japonia. Aşezarea oraşului pe ţărmul peninsulei Boso permite accesul cu uşurinţă la abundentele locuri de pescuit create de intersecţia curentului Japoniei cu a curentului  Okhotsk. Portul pescăesc Iioka are al doilea cel mai mare volum de peşte descărcat din prefectura Chiba.
Flori
Se cultivă crizantemele comestibile, ciclamele, petuniile, margaretele şi rapiţa.
Fructe, legume şi cereale
Roşii cherry, castraveţi (incluzându-i şi pe cei în formă de inimă sau de stea), ciuperci, pătrunjel, pepeni pentru murat, orez, ardei iuţi verzi, căpşuni, pepeni takami, roşii şi dovlecei.
Fructe de mare, peşte şi carne
Plătica, hamsii, stridii de coastă, porci şi sardine.
Evenimente
Anuale
Maratonul Iioka Shiosai, în prima duminică din februarie, festivalul cireşiilor înfloriţi de la parcul Fukuro, între 1 aprilie şi 5 mai, festivalul portului Iioka (festivalul fructelor de mare), la sfârşitul lui mai, festivalul de artificii Iioka, în ultima duminică din iulie, festivalul "you YOU" Iioka, ultima sâmbătă şi duminică din iulie, festivalul verii la Yasashigaura, la începutul lui august, festivalul Tanabata, pe 6 şi 7 august, expoziţia de sculpturi în nisip pe plaja Asahi, festivalul astronomic Hebisono-deshimizu, la începutul lui octombrie, festivalul municipal Ikiiki Asahi, la jumătatea lui octombrie, festivalul Hikata Furusato, la mijlocul lui noiembrie şi festivalul industrial Unakami, la sfârşitul lui noiembrie.
Altele
Turneul de tenis de masă al festivalului sportiv naţional al Japoniei, ediţia 2010, între 30 octombrieşi 4 noiembrie, festivalul Goshinkosai de la altarul Kumano, ţinut odată la 12 ani, festivalul Goshinkosai de la altarul Dairi, ţinut odată la 33 de ani şi procesiunea Miroku-sanbaso de la Kurahashi, ţinută odată la 20 de ani.
Mascote
Municipiul Asahi utilizează personaje din manga-urile lui Tetsuya Chiba pe post de mascote oficiale, incluzând Mukai taiyou din "Ashita tenki ni naare" ca mascotă a terenului de golf din Asahi. Panouri şi mesaje de la Tetsuya Chiba pot fi vătute în multe clădiri publice din oraş. Tetsuya Chiba a trăit în Asahi (în Iioka--machi) în timpul copilăriei sale.
Cetăţeni notabili
Jucătorul profesionist de baseball Hiromichi Ishige şi motociclistul profesionist Shoya Tomizawa (a murit pe 5 septembrie 2010 pe pistă, suferind după o ciocnire traumatisme craniene şi abdominale).