luni, 31 octombrie 2011

Minamiboso

Minamiboso este un municipiu din prefectura Chiba, cu o populaţie estimativă de 42.035 locuitori şi o suprafaţă de 230.22 kilometrii pătraţi.
Geografie
Minamiboso se află în porţiunea sudică a peninsulei Boso, având ieşire la oceanul Pacific în partea de est şi de sud şi la golful Tokyo în vest. Zona are un climat temperat ocenic, cu veri fierbinţi şi ierni răcoroase.
Se învecinează cu Kamogawa, Tateyama şi Kyonan.
Istorie
Teritoriul din prezent al Minamiboso a făcut parte din antica provincie Awa, dominată în perioada Sengoku de clanul Satomi, iar în perioada Edo a fost în ceea mai mare parte controlat direrct de către shogunatul Tokugawa, mici părţi aflându-se şi sub controlul a diferite domenii minore. Zona a fost divizată în numeroase sate şi oraşe în perioada Meiji, toate făcând parte din districtul Awa al prefecturii Chiba.
Municipiul Minamiboso s-a format prin fuzionarea oraşelor Chikura, Maruyama, Shirahama, Tomiura, Tomiyama şi Wada, şi a satului Miyoshi în martie 2006.
Economie
Minamiboso serveşte drept un cetru comercial pentru regiunile înconjurătoare din sudul prefecturii. Principalele industrii sunt pescuitul comercial şi agricultura (horticultură şi flori). Industria turismului este o componentă a economiei în continuă creştere, zonele turistice fiind plajele şi izvoarele termale.
Cetăţeni notabili
Politiciana şi fosta cântăreaţă Ai Aoki şi actorul Sessue Hayakawa.






duminică, 30 octombrie 2011

Bijin tokei TV Asashi

Ei bine, m-am gândit că n-ar fi rău să vă fac o surpriză şi să vă aduc versiunea TV Asahi.









sâmbătă, 29 octombrie 2011

AMWE

AMWE (pronunţată Amuui), este o cântăreaţă indie şi electro, născută pe 6 mai 1984, în Nagoya, prefetcura Aichi. Acumulând noţiuni de bază de la formaţii ce se ocupau cu cover-uri jazz sau cu muzica anilor 80, a debutat în octombrie 2009 sub tutela casei de discuri Pure Groove. AMWE îşi produce, scrie şi interpretează  de una singură toate melodiile.
Născută în 1984, AMWE a dat marea lovitură când a câştigat categoria japoneză a competiţiei muzicale Diesel U în 2008. Experimentând cu muzica pe care o crea pe propriul computer, a fost inspirată de artistul suedez Juvelen, ceea ce a făcută să înceapă să se concentreze asupra carierei sale solo. Odată ce a devenit mai populară, casa franceză de discuri Kitsuné a invitat-o să remixeze o piesă, oferindu-i şansa de a apărea pe unul dintre albumele de compilaţii ale lor, Kitsuné Maison 8, cu melodia “Friction Between the Lovers”.
AMWE a fost comparată cu artişti ca Ryan, duo-ul francez Daft Punk şi cântăreaţa japoneză Immi.
Ea a fost selectată ca unul dintre cei mai buni 10 artişti ce au debutat în anul 2010. Al doilea său album a cuprins 12 cântece şi un DVD, incluzând şi un cover al piesei "Girls and Boys", un hit lansat de Blur în 1994; un cover al melodiei "Groove is in the heart" de Deee-Lee, un cover a piesei "Only Shallow" de My Bloody Valentine, dar şi melodiile "Moon light" şi "Girl's night out".
Discografie
Studio albume
I am AMWE (noiembrie 30, 2009)
Girls (septembrie 29, 2010)
Mini-albume
Bangin' The Drum EP (septembrie 15, 2009)
Fiction between the lovers





vineri, 28 octombrie 2011

Matsudo

Matsudo este un municipiu din nordul prefecturii Chiba, cu o populaţie estimativă de 484.578 locuitori şi o suprafaţă de 61.33 kilometrii pătraţi.
Geografie
Matsudo este situat în nord-vestul prefecturii, fiind mărginit în vest de râul Edogawa. Se învecinează cu Ichikawa, Kashiwa, Nagareyama, Kamagaya, Misato (prefectura Saitama), Edogawa şi Katsuhika, ultimele două fiind cartiere ale Tokyo-ului.
Istorie
Teritoriul din jurul Matsudo a fost locuit încă din timpuri preistorice, arheologii descoperind atât rămăşiţe din perioada Jomon cât şi morminte din perioada Kofun. În timpul perioadei Edo zona a fost controlată direct de shogunatul Tokugawa, aici aflându-se o serie de ferme ce aprovizionau armatele shogunului cu cai de război. S-a dezvoltat totodată şi ca o staţie pe drumul Mito Kaido, ce lega Edo de Mito. După restauraţia Meiji oraşul Matsudo a fost creat în districtul Higashikatsushika din prefectura Chiba în 1878. A căpătat statutul de municipiu în octombrie 1943.
În septembrie 1954 oraşul vecin, Kashiwa, s-a unit cu oraşul Kogane şi cu satele Tsuchi şi Tanaka, formând noul municipiu Tokatsu. Cu toate acestea, mulţi politiceni din oraşul Kogane s-au opus vehement fuziunii şi au forţat dizolvarea acesteia în octombrie 1954, o mare parte din oraşul Kogane fuzionând în schimb cu municipiul Matsudo. Începând cu anul 1960creşterea economică rapidă a Japoniei (în special zona Tokyo) au provocat un avânt în ceea ce priveşte sectorul construcţiilor în Matsudo, la fel ca şi dezvoltarea zonei drept o suburbie majoră a Tokyo-ului. În prezent Matsudo este al treilea cel mai mare oraş din prefectura Chiba şi o importantă comunitate de navetişiti (al 11-lea cel mai mare municipiu) pentru zona metropolitană Tokyo.
Economie
Oraşul este un centru regional comercial şi o comunitate de navetişti pentru municipiile învecinate, Chiba şi Tokyo. Zona are o bază industrială mixtă.
Atracţii locale
Templul budit Manman-ji.
Personalităţi
Luptătorul de sumo Matsunobori Shigeo, actorul Tsutomu Yamazaki, seiyuu-ul Yasunori Matsumoto, jucătorul profesionist de baseball Yutaka Wada, astronauta Naoko Yamazaki, actorul şi muzicianul Sado Abe, patinatorul Akiyuki Kido, jucătorii profesionişti de fotbal Ryoichi Kurisawa, Kenta Shimizu şi Yuji Unozawa şi jucătorul profesionist de baseball Hideaki Wakui.







Kisarazu

Kisarazu este un municipiu situat în prefectura Chiba, Japonia. Are o populaţie de 126.960 locuitori şi o suprafaţă de 138.73 kilometrii pătraţi.
Imaginea oraşului a fost popularizată recent de popularul show de televiziune şi de filmul ulterior, "Kisarazu Cat's eye", care se petrece şi este filmat în Kisarazu.
Geografie
Kisarazu este localizat în partea de vest a peninsulei Boso. Tokyo Bay Aqua-Line, un mare pod pe deasupra golfului Tokyo, leagă municipiul de oraşele Yokohama şi Kawasaki din prefectura Yokohama.
Se învecinează cu Ichihara, Sodegaura şi Kimitsu.
Istorie
Zona modernă a Kisarazu a fost locuită încă din paleoliticul japonez, numeroase artefacte din perioadele Jomon, Yayoi şi Kofun fiind descoperite între hotarele oraşului. Este o zonă proeminentă şi în mitologia Yamatotakeru. Sub sistemul Rituryo din perioada Nara zona a devenit o parte a provinciei Kazusa. Suprafaţa a fost disputată de clanurile Hojo, Takeda şi Satomi în timpul perioadei Sengoku. În timpul perioadei Edo, sub shogunatul Tokugawa, unele părţi s-au aflat sub controlul domeniului feudal Jozai; însă cea mai mare parte a fost un teritoriu controlat direct de câtre shogun şi administrat de diverşi hatamoto. După restauraţia Meiji, teritoriul a făcut parte din prefectura Kisarazu, de scurtă durată, ce a fost absorbită de prefectura Chiba în 1873.
Oraşul Kisarazu a fost fondat în aprilie 1889. Acesta s-a extins prin fuzionarea cu oraşul învecinat, Aoyagi, în martie 1955, şi apoi cu oraşele Amaha şi Osawa în aprilie 1971. Kisarazu a atins statutul de municipiu în noiembrie 1982.
Economie
Kisarazu are o economie mixtă, bazată pe pescuitul comercial, agricultură şi industrie grea, de-a lungul ţărmului golfului Tokyo. Serveşte drept centru comercial pentru partea centrală a peninsulei Boso şi este o comunitate de navetişiti într-o continuă expansiune pentru metropoplele Kawasaki-Yokohama, aflate de cealaltă parte a golfului.
Atracţii locale
Templul budist Enmyo-in.
Cetăţeni notabili
Muzicianul Haruo Oka, actorii Hideki Takahashi şi Akira Nakao, seiyuu-ul Kaori Fukuhara, karatistul Miuki Miura.







Mago mago Arashi

Chiar dacă nu mai am versiunea japoneză am reuşit să vă aduc o nouă porţie de Mago mago Arashi ^_^ Aşadar:
Mago mago Arashi episodul 16

Mago mago Arashi episodul 17

Mago mago Arashi episodul 18

marți, 25 octombrie 2011

Ah!Simt că înnebunesc!Am avut ceva probleme cu internetul şi a trebuit să-mi reinsatlez windows-ul, ca acum să aflu că nu mai am cum să-mi instalez japoneza ca limbă, fiindcă din câte ştiu eu nu am CD de windows... Grozav! Şi când mă gândesc că am stat o seară întreagă căutând pe internet că poate-poate găsesc ceva T.T T.T Poate o să reuşesc să împrumut un CD de undeva, deşi nu cred... T.T.T.T.T.T Waaaa. Daikirai yo !!

Sunt aşa frustrată -_-'' Dar nu mă pot abţine.
Bun. Şi azi am luat şi-un 3 la mate...


Yata!! Mi-am insatlat japoneza T.T.T.T.T.T.T.T.T.T.T.T

vineri, 7 octombrie 2011

Sentimente sau raţiune


Capitolul 21

            -Scuze, dar cine eşti? Ochii săi de culoarea unei măsline verzi se măriră consi-derabil, buzele i se curbară într-un "o" perfect iar sprâncenele de culoarea cerului se transformară în două linii orizontale, cu un pliu adânc înte ele. Eu mă uitam nedumerită la el, dar figura aceea, hm... era de-a dreptul amuzantă! Am încercat să mă stăpânesc pentru câteva secunde sperând că va pleca. Dar nu a făcut-o şi am început să râd cu lacrimi. Însă "discuţia" ne-a fost întreruptă de un tânăr cu o fată în braţe. La vedera mea acesta a rămas profund surprins şi s-a îndreptat către patul de la fereastră, a lăsat-o jos pe adolescentă şi i-a făcut semn doctorului să vină s-o consulte. Rochia de culoarea portoca-lei stricate, care-i acoperea picioarele până la genunchi era arsă într-o parte, iar picioare-le-i erau şi ele pline de arsuri, probabil dureroase.
            -Nu aici, ci în camera alăturată. Vă rog să mă urmaţi! Tu fă ce vrei! Uite, ia o foaie şi scrie! Mi-a aruncat un caiet şi un pix cu dezgust apoi a trântit uşa de perete, s-a întors înapoi, a verificat geamul şi l-a închis apoi a plecat împreună cu tânărul atât de cunoscut mie şi a încuiat uşa dup el. Să scriu? Nu-i o idee rea. Apuc cu degetele-mi aspre bucata de plastic şi mă gândesc la un subiect, un subiect comun ca şi starea în care mă aflam, o stare de moleşeală şi indiferenţă căci nu m-am gândit nici o clipă cum, de ce şi pentru ce am fost internată în spital.
            După douăzeci de minute în care pixul s-a jucat pe hârtie am terminat. Doar o frază?! "Mama este asemenea unui înger păzitor cu aripi albe, coborât din cer asemenea unei ploi de stele ce mă uimeşte de fiecre dată cu ideile-i ne-maipomenite iar sfaturile-i sunt mereu bune, de parcă mi-ar citi gândurile şi trăirile care se înfing în conştiinţa mea fără milă, asemenea unor săgeţi care îşi slăbesc strânsoarea, ruginesc dar nu dispar niciodată indiferent de încercările mele de a le atenua consecinţele disctructive ce-mi rup inima de fiecare dată când încerc să le rup vârfurile metalice, la fel ca şi gustul sângelui meu în fiecare noapte cu lună neagră şi colţi-mi albi precum pielia-m moartă, cu tente vineţii, asemenea prunelor de pe cărarea din grădina plină de florile morţii ce înfloresc doar când mă sting eu şi corpu-mi de ghiaţă în lacul din marginea oraşului, oraş ce-a devenit închisoarea mea imaginară, a cărei pereţi de beton armat îmi sunt codrii întunecaţi ce hrănesc uriaşa întindere de clădirii înalte şi cenuşii, ca nişte foi copiate la xerox-ul din şcoală, şcoala pe care am urât-o din clipa în care i-am călcat pragul, un prag al învăţăturilor imorale pe care mi le dădeau aşa-zişii mei colegi şi doar mama, îngerul meu păzitor, coborât din cer, m-a ajutat să trec peste această adâncă pră-pastie a vieţii mizerabile în care mă aflu şi astăzi fiindcă a încercat să zboare cu mine în braţe spre celălalt capăt dar eu am fost prea grea şi după ce m-a lăsat pe o mică stâncă copleşită de moleşeală a preferat să cadă în acel hău al uitării decât să mă vadă pe mine suferind dar acum, acum eu sufăr pentru ea… sau ea mă priveşte de sus, cu ochii de culorea frunzei de zambilă în lacrimi şi trimite ploi în fiecare săptămână pentru a-şi spăla păcatul adâng implantat în conştiinţa amândurora, amândurora sau doar ei, îngerul întunecat a chinului şi nesperanţei? Nu ştiam că pot scrie aşa ceva şi mai ales nu ştiam că ştiu să scriu. Pun caietul pe noptiera deasemenea albă apoi mă privesc în oglinda mare, cu suprafaţă netedă, înconjurată de o ramă sculptată aşezată pe mijlocul peretelui. Eu sunt acea tânără cu părul liliachiu? Dar sunt prea diferită, prea matură! Gândesc altfel, simt altfel, sunt prea diferită.  Şide ce nu-mi spune nimeni cum am ajuns aici? De ce nu mă vizitează mama sau Odette? Jhon şi-a dat jos ghipsul. Cine la pus să patineze dacă nu ştia! Cine e acel domn care s-a răstit la mine? Şi ce vrea să spună cu "ai avut noroc că nevastă-mea e în aceeaşi oală"? Ce ştie el, ce ştiu toţi şi nu vor să-mi spună? Unde sunt toţi pretenii mei? De ce nu vine mama?
            -De ce nu vin? Vorbele mele se răspândesc în tot salonu încet. asemenea unui ecou surd, izbindu-se de reflexia mea din oglindă. Acel luciu mort mă himnotiza şi ori-unde mă uitam ochii îmi cădeau pe oglindă şi pe tupul meu maturizat înainte de vreme, înaite de a-mi răspunde la întrebările putrezite în mintea mea, emanând un puternic miros de amoniac, un miros puternic şi greţos.
            -Nu mai vin pentr că sunt morţi, de aia! Eşti proastă sau ce? Nici n-ai fost la înmormânatrea lor. Poliţia te suspectează că i-ai fi omorât şi domnişoara nevinovată se întreabă de ce nu mai vin? Vai, măgulitor! Când o să te ducă la penitenciar o să le spui acelaşi lucru, nu? Şi de când eşti tu interesată de proză? Toată clasa ştie că eşti o poetă de doi bani. O fată blodă, de vreo şaisprezece ani, cu ochii albaştrii şi fruntea încreţită se uita cu dezgust la mine. În mâna dreaptă ţinea caietul pe care îl deschisesem acum câteva clipe.
            -Las-o în pace, Issabella! De după colţi îşi făcu apariţia o fată cu ochii verzi, asemănători celor de pisică, reci ca şi tenul ei alb iar părul blond, aproape argintiu,aspru şi tuns neglijent, despicat la vârfuri îi cădea pe umerii goi, contopindu-se mai apoi cu un matereal învechit, prăfuit şi murdar, cu multe cute adânci. Lângă ea un băiat împingea scaunul cu rotile pe care era aşezată. Bretonul castaniu îi acoperea toată fruntea lată, despărţită în patru de linii şerpuitoare ale pielii, puţin pronunţate.
            -Şi ce eşti tu, bodygard-ul ei? Aşa zisa Isabella îşi schimonosi faţa şi într-un exces de furie rupse nenumărate foi, foi care pluteau în aerul rece de spital şi se prăbuşeau rând pe rând la picioarele sale acoperite de nişte cizme negre cu tocul foarte înalt.
            -Ţi-am spus să pleci, nu? Uşa e în spatele tău, dacă nu ştiai. Fata cu picioarele arse de mai devreme îşi îmfingea cu brutalitate unghiile în husa de piele a scaunului.
            -Oricum nu sunt pe măsura voastră! Eu nu mă pun cu nişte rataţi. Tânărul a dorit să o lovească dar fata cu ochii de pisisică îi prise mâna înainte ca el să apuce să facă ceva necugetat.
            -Nu. Las-o să plece! Domnişoara "îngânfare" îmi aruncă caietul în braţe apoi ieşi din salon trântind uşa zgomotos în timp ce oglinda de pe perete se mişcase în toate părţile ca mai apoi să cadă şi să se împrăştie pe podea în sute de fragmente minscule, lucitoare, un nisip de sticlă.

Sentimente sau raţiune


Capitolul 20

            Femeia de pe lac, fata din mintea mea, pruncul din braţele mamei. Atâţia ani în care îţi forţezi limitele pentru a ajunge pe treapta cea mai înaltă, ani în care te subesti-mezi şi te târăşti în noroiul toamnei, îţi sacrifici orele de somn pentru a învăţa, pentru ai mulţumi pe cei din jurul tău, pe rude, pe părinţi, cei ce vor să creeze din tine o persoană renumită, bogată, dar uit de părerile tale, de vocaţia pe care într-adevăr o ai şi te trans-formă pe tine în visul lor nerealizabil, crezând cu tărie că vei fi mulţumită cu acel statut social pe care ei nu l-au putut obtine şi uită că tu eşti defapt o persoană, nu o marionetă mânuită cu măiestrie de păpuşarul ei, păpuşarul care şi el a fost obligat de cei din jur să se calce în picioare şi să urmeze drumul altcuiva deoarece el nu a avut curajul să se opu-nă presiunii creeate de visurile altora, visurile pe care el, adevaratul el, le considera iraţionale. În schimb a preferat să se supună şi să sufere în tăcere decât să taie sforile păpuşii şi să mă lase să-mi urmez calea mea, nu a celorlalţi, inconştient la faptul că odată şi odată o să-mi dau seama de toată această şaradă construită pe intertese şi o să mă eliberez din strânsoarea ce mă manipulase atâta timp şi voi porni şchiopătând, cu hainele pline de sânge dar cu o voinţă de fier spre drumul meu -nu a lu-  şi nu le voi face pe plac aşa-zişilor mei prieteni care mă considerau doar un pion pe o tablă de şah a cuvintelor nespuse din cauza întunericului ce-mi domina mintea spălată din vremurile copilăriei şi din cauza mâinii gigantice, cu degete mici şi butucănoase, care mă mişca pe pătrăţelele negre chiar dacă eu vroiam să descopăr drumul pătratelor albe. Dar ea, mâna care m-a împins de la spate pe un viitor fals şi nesigur mă înde-părta de calea pe care doream s-o urmez şi se făcea că nici măcar nu-mi observă gestu-rile mele disperate de a scăpa din lanţurile sale, a fost mereu o piedică în calea mea, viitorul adevărat şi sigur.
            Ce te faci când tu te aflii în cealaltă extremă? Ce faci dacă toţi în loc să te priveze de libertate ţi-au dat-o în exces şi tu te-ai orbit singură şi ai ales calea cea proastă, decizie pe care o regreţi, dar acum, după ce cei din jurul tău te-au trădat, marginalizat şi aruncat în uitare nu mai poţi să construieşti un drum bun fiindcă drumul acesta pavat cu iluzii s-a lipit de picioatele tale desculţe, înnegrite de timpul petrecut într-o lume pe care o credeai reală şi care de fapt era o minciună ca şi toţi ceilalţi, ca şi viaţa ta. Ce faci dacă ai afla că eu m-am trezit într-o astfel de lume şi am doar amintirii din cealaltă lume, dar toate persoanele din respectivele amintiri s-au dus iar eu, eu nu cunosc pe nimeni? Mai ajuta sau ai fugi de mine, o ciudată?
            -Ai câştigat! Acea lumină puternică a dispărut de parcă nici n-a fost iar ochii mei au rămas pironţi pe pe întinderea de var alb a tavanului. Alb. O culoare frumoasă dar inexistentă pe pereţii casei mele. Lumina e prea difuză iar mirosul este cu totul altfel, un miros de spital. Dacă, dacă chiar am ajuns acolo, dacă vor să-mi facă ceva rău?! Ce-au făcut cu mama, cu Odette? Acest loc e straniu. Mă pierd în albul varului. E  prea mult alb şi nici o pată de culoare. Nu vreau să stau în acest loc sub nici o formă! Ochii îmi cad pe cearşaful deasemenea alb, care-mi ascunde corpul prea matur pentru iluzia mea. Vreau să descopăr mai mult dar sunt împiedicată de-o punernică durere de cap şi de mâna care nu vrea să se mişte cu nici un chip, o mână mai grea decât îmi aduceam eu aminte. Strâng cu putere materialul aspru între picioare, sperând că îmi va mai calma această durere insuportabilă, vie. Parcă cineva explora capul meu cu lama bine ascuţită a unui pumnal. O mică înţepătură în mâna stângă şi vrăjmaşul îşi retreage cuţitul imaginar.
            -Nu ştiam că vechea mea pacientă e aşa puternică. Calmează-te, Azmaria! Aici eşti în siguranţă. Bărbatul în halat alb zâmbeşte prietenos şi-mi dă firele de păr de pe frunte. Apropo, de când nu te-ai mai tuns? Şi ce-i cu toată tărăşenia asta? Te iei la harţă cu un necunoscut în plină stradă, ba mai mult, vă mai şi bateţi, iar apoi mi-eşti adusă leşinată de o femeie ciudată în braţe care-mi povesteşte cum ai încercat să eviţi stâlpul de lângă taraba ei dar în loc să-l eviţi te-ai lovit cum nu se putea mai rău de el. Mă mir cum de nu ţi-ai spart capu'! A, şi să nu mai uit că mai pomenea şi de o copilă de vreo zece ani, îmbrăcată în kimono, care te-a prins şi apoi a dispărut. Cine Dumnezeu crede aşa ceva?! Se pare că nu am fost chiar tocilarul din prima bancă, cel ce ştia toate cărţile pe de rost. Auzi: cuie! Cuie! Cine ar fi crezut că te-ai înţepat în nişte cuie? Ai avut noroc că nevastă-mea e în aceiaşi oală altfel ai fi avut mari necazuri domnişoară! Cine ar fi crezut că o poa-te înlocui asemenea femeie?! Hai fii serioasă! Ce sperai, că o să cred o asemenea poveste stupidă ?! Ai grijă ce mai faci că s-ar putea să nu mai fiu la fel de îngăduitor!

Sentimente sau raţiune


Capitolul 19

            -Ţi-am mai spus o dată că nu-mi pasă dacă îmi scade nota la purtatre!Nu mă duc la şcoală şi nici el nu o va face! Pentru ce să-mi irosesc timpul şi energia? Ei o numesc şcoală? Mai degrabă i-ar agăţa un felinar roşu şi-ar face o afacere de milioane! ”Eşti perversă!” Perversă? Te rog! Dacă eu sunt perversă atunci tu ce mai eşti? Şi apropo,
nu-mi spune că vrei să vin fiindcă ţi-e dor de mine ci mai degrabă pentru că gradul de prostie pe metru pătrat a devenit periculos de mare! De la cine ţi-ai mai copia temele, cine te-ar scuti de note proaste acum că Azmaria a plecat? Şi nu, nu ştiu unde s-a dus! Ce sunt eu,  bodyguard-ul ei? Ups, am uitat să-mi pun telefonul la încărcat. La revedere Isa-bella! Ne vedem cât mai târziu cu putinţă! Fata închise telefonul şi-l izbi cu putere de podea. Fragmente de plastic se împrăştiară peste tot asemenea noroiului de pe verandă. Călcă cu nepăsare pe ele şi se scotoci prin buzunare. Scoase o brichetă şi o carte veche, cu o camelie încrustată pe prima pagină, apoi luă găleată din faţa uşii şi o aşeză în dreptul scaunului. Se dezbrăcă de halat, sfidând gerul năpraznic şi se aşeză pe scaun doar într-o rochie subţire şi prăfuită de culoarea portocalei stricate. Îşi introduse călcâiele însângerate în apa rece ca şi ochii de pisică sălbatică apoi îşi spălă picioarele albe folosind pe post de burete halatul. Se cufundă până la genunchi în apă, apoi se ridică şi rămase ţeapănă ca o statuie din marmură rece. Luă cartea în mână, o deschise şi cu o măiestrie de mort viu începu să rupă fiecare foaie într-un pătrat perfect, căruia, mai apoi îi dădu foc şi-l lăsa să-i cadă la picioare, arzându-i pielea-i fină. Ajunsese la limită, limita dintre viaţă şi moarte. Dacă ea a preferat să joace astfel atunci v-a părăsi lumea decât să cadă în capcana jocului ei murdar. Era oarbă? Nu vedea că întunericul şi lumina din ei nu se v-a uni niciodată? De ce ţine morţiş să înfăptuiască acest lucru? Nu vede că alţi zeci de slujitori ai nopţii îi cad la picioare şi-o imploră să-i ajute?

                                                            ***

            Câteva picături de apă dulce făceau cercuri mici pe întinderea pustie a apei în timp ce o barză îşi privea reflexia pe întinederea de ciolofan transparent, stând într-un picior lung ca acea zi mohorâtă, cu nori de cenuşă pură şi copaci a căror schelete uriaşe de culoarea smoalei din adâncuri erau singurul lucru ce atrăgea atenţia. Iar piciorul mor-coviu al berzei se distingea printr-o culoare vie, singura dintr-un univers pusti, pustiu ca şi sufletul celui ce plutea spre focurile Iadului. Pelerina neagră nu-l putea proteja de apa amestecată cu noroi, de vântul rece şi nici de ciorile cu penele vineţii ce se bucurau de festinul nesperat. Chipul desfigurat era învelit cu măiestrie de pojghiţa de gheaţă iar pe sprâncenele-i diforme, groase şi casatnii, primi fulgi de omăt se jucau nestingheriţi jocul morţilor vii, acompaniaţi de croncănitul ciorilor care planau pe întinderea non-culorilor. Dar ea, făptura de pe marginea lacului? Cea cu pruncul în braţe? Pe ochii închiş i se preling şuviţe în râuri de aur iar pelerina neagră îi acoperă tot trupul. Pleoapelei-i fluturară în vânt şi se deschiseseră scoţând la iveală doi ochi albaştrii precum cerul înainte de furtună. Dacă ar avea părul prins şi o rochie roşie cred că ar semăna cu Mary dar aşa pare mai degrabă o fantasmă, fantasma minţii mele. "Trezeşte-te!" Vocea mea nu sună aşa. Dar eu, eu de ce nu mă văd în acest tablou? Pentru că visez? Tot timpul am visat?Nu-mi amintesc nimic. Am ajuns la piaţă şi am întâlnit pe cineva. Cred. De ce simt că ceva important s-a întâmplat? Fata aceea seamănă cu Mary. Dar cine este Mary? De ce gândesc astfel? De ce "de ce"? Şi de unde ştiu ce înseamnă fantasmă? Mama nu mi-a excplicat! Parcă trebuia să mergem la Odette înainte de începerea anului şcolar. Oare îi v-a plăcea la şcoală lui...
            -Odette? Un zgomot strident mi-a străbătut urechile şi m-a determinat să mi le acopăr. În jurul meu auzeam multe voci asemenea unui zumzăit de albine. Eram curioasă ce este cu această agitaţie dar pe de-o parte mi-era teamă să deschid ochii fiindcă nu ştiam unde mă aflu şi mai important, nu ştiam dacă îi puteam deschide. Dar nu puteam rămâne în întunericul care-mi dădea fiori pe şira spinării ci trebuia să încerc măcar odată, asemenea unui flurure cu aripi străvezii ce a căzut în lacul nespernţei, să dau din aripile-mi ude, să privesc spre mingea de lumină orbitoare şi cu riscul de a mă prăbuşi în nefiinţă să-mi scutur aripile de stropii grei de rouă ce cântăresc sute de kilograme pe umerii mei mici şi să mă îndrept spre mingea arzătoare cu ultimile forţe rămase şi cu multă, multă încredere voi reuşi să plutesc din nou! Încet dar sigur îmi ridic pleoapele.S ingurul lucru pe care îl văd este o chestie mare, luminoasă, din cauza căreia încep să lăcrimez de parcă aş curăţa ceapă. O femeie cu părul castaniu mă priveşte insistent, cu ochii trişti. Am reu-şit! Fluturele meu zboară spre mingea luminoasă ce emană o căldură plăcută care îmi usucă aripile udate cu apa purificări. Dar acest fluture este diferit. Aripile străvezii se transformă într-unele albe, un alb indescifrabil,I ar fluturele de odinioară nu mai există căci locul i-a fost luat de un altul, ce mă pedepseşte în cel mai groaznic mod. De ce, de ce faci asta, fluture-al uitării?