luni, 25 aprilie 2011

Inuyama

Inuyama, care în traducere înseamnă muntele câinelui, este un municipiu din Japonia situat în prefectura Aichi lângă capitala prefecturii, Nagoya. În 2010 avea o populaţie de aproximativ 75, 499 de locuitori. Fiind situat la marginea prefecturii Aichi, este separat de prefectura Gifu de râul Kiso. A fost fondat în aprilie 1954 şi are o suprafaţă totală de 74,94 kilometrii pătraţi.
În oraş şi în împrejurimile acestuia sunt o serie de atracţii turistice, dintre care cea mai faimoasă este castelul Inuyama, înălţat pe o colină de 40 de metrii, cu vedere la râul Kiso. Acest castel japonez mai este cunoscut şi ca Hakutei-jou (castelul împăratului alb), numit astfel de învăţatul confucianist Sorai Ogyu în timpul perioadei Edo.Este o construcţie cu patru nivele, dintre care două subterane şi are trei acoperişuri. În 1935 şi 1952 castelul a fost desemnat ca o comoară naţională. Forma actuală a castelului a fost construită în 1537 de către Oda Nobuyasu, bunicul celui mai mare daimyo, Oda Nobunaga. După construire castelul a avut o succesiune alertă de mai mulţi proprietari. După ce Toyotomi Hideyoshi a preluat conducerea zonei el i-a încredinţat responsabilitatea castelului lui Ishikawa Sasakiyo. Apoi, după învingerea lui Hideyoshi de către Matsudaira Tadayoshi castelul i s-a dat lui Ogasawara Yoshitsugu. Din 1616 şi până la restauraţia Meji responsabilă pentru clădire a fost familia Naruse. După restauraţia Meji guvernul a confiscat castelul în 1869. În 1891 castelul a fost afectat de marele cutremuri Nobi. În urma acestui cutremur castelul i-a fost încredinţat din nou familiei Naruse, cu condiţia ca acesştia să repare stricăciunile. Castelul Inuyama este singurul castel privat din Japonia. Supravieţuind tuturor războaielor şi rămânând neschimbat de când  a fost construit, acesta a devenit cel mai vechi castel din lemn original din Japonia.
Alte atracţii turistice sunt reprezentate de grădina pentru ceai Uraken, folosită pentru ceremonia ceaiului. Grădina găzduieşte ceainăria Joan, construită de fratele mai mic al lui Oda Nobunaga, Oda Uraku, în 1618. Maestru al ceaiului, Oda Uraku a fost elevul faimosului maiestru Sen no Rikyu. Chiar dacă iniţial ceainăria a fost construită în Kyoto ea a fost mutată în 1972 în locaţia curentă. Clădirea este considerată una dintre cele mai potrivite exemple de arhitectură a unei ceainării.
Şi râul Kiso are deasemenea unele dintre cele mai pitoreşti praguri în preajma castelului. Aceste praguri şi formaţiunile de roci sunt numite Nihon Rhine, după râul Rin din Germania. De-a lungul lui sunt disponibile tururi cu vaporaşul. Se mai practică şi pescuitul cu cormorani, chiar dacă în zilele noaste este exclusiv pentru turişti.
Lângă Inuyama se află şi muzeul arhitectural în aer liber Meji Mura care conservă şi expune clădiri din perioada Meji şi Taisho. În 2005 67 de clădiri erau conservate. Cea mai faimoasă structură de aici este intrarea principală şi biroul vechiului hotel imperial din Tokyo construită în 1923.
Un alt muzeu în aer liber de lângă Inuyama este şi un parc de distracţie numit "Mica lume a muzeului omului". Acest muzeu conţine un mare număr de clădiri construite în concordanţă cu stilul etnic al 22 de ţări.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu