sâmbătă, 23 aprilie 2011

Hekian

Hekian este un municipiu din prefectura Aichi cu o populaţie 73,317 locuitori, dintre care 3,757 străini, şi o suprafaţă de 35,86 kilometrii pătraţi.
Istorie
În aprilie 1948 municipiul este fondat prin înglobarea oraşelor Ohama, Shinkawa şi Tanao şi a satului Asahi. Pentru că se afla în partea sudică a districtului Hekikai a fost numit Hekinan. Alte oraşe învecinate, cum ar fi Ajou, Kariya, Takahama şi Chiryuu s-au format deasemenea din municipalităţi aparţinând districtului Hekikai. Hekinan este al zecilea oraş fondat în prefectură. Având porturi şi căi fereate, oraşul s-a refăcut repede după al Doilea Război Mondial.
În aprilie 1955 o parte din satul Meiji, care se numeşte astăzi Nishibata, a fost încorporată în Hekinan.
În septebrie 1959 taifunul Vera/Isewa a distrus puternic oraşul.
În iunie 1979 s-a deschis piscina Rinkai Kouen. Această piscină a fost deschisă deoarece cetăţenii s-au plâns pentru că îşi pierduse frumoasa plajă în urma activităţilor industriale din anii '60.
În mai 1988 s-a inagurat spitalul municipal.
În august 2003 piscina Rinkai Kouen a fost închisă pentru că era veche şi numărul de vizitatori era redus. În locul acesteia a fost construit parcul Hekinan Rinkai.
Geografie 
Oraşul este înconjurat de lacul Aburagafuchi, golful Kinuura, râul Yahagi şi golful Mikawa. Cea mai mare parte din suprafaţa oraşului este alcătuită de teren recuperat din mare. Majoritatea cetăţenilor trăiesc în centrul oraşului, fabricile, fermele şi porturile ocupând litoralul.
Economie
Industria se ocupă în principal cu automobile, metal, faianţă şi produse alimentare. Numărul fabricilor este de 463 iar cel al lucrătorilor de 16, 778.
Deoarece Hekinan se află în prefectura Aichi industria de bază a oraşului crează componente pentru automobile. Cea mai mare companie din oraş este reprezentată de Toyota, 10% din persoanele angajate din oraş lucrând la această companie.
Una dintre cele mai remarcabile industrii din Hekinan este cea a faianţei, acesta fiind unul dintre oraşele care produce Sanshu kawara, sanshu kawara fiind unul dintre brandurile regionale pentru faianţe. În Japonia sunt cam 50 de regiuni care produc faianţă dar doar Sanshu kawara care are brandul regional. Alte oraşe care fabrică faianţă sunt Handa şi Takahama. Ar trebui menţionat că în Japonia 58% din faianţe sunt sanshu kawara.
Deşi doar 4% din locuitorii din Hekinan se ocupă cu agricultura, un sfert din zonă este teren agricol. Produsele principale sunt morcovii, ceapa, cartofii şi smochine.
Festivaluri
În Hekinan se desfăşoară numeroase festivaluri, printre care:
Festivalul florilor de cireş, desfăşurat din luna martie până în luna aprilie la templul Onin, parcul Akashi, altarul Nakayamashinmei şi pe râul Yahagi. Printre evenimentele legate de acest festival se numără şi iluminarea cireşilor în timpul nopţii, cu excepţia zonei râului Yahagi.
Pe 3 aprilie are loc Festivalul primăverii shiki bishamonten, în cadrul căreia credincioşii se roagă pentru bunăstarea familiei la templul Myoufuku.
De pe 19 aprilie până pe 25 aprilie la templul Onin se ţine Nishioniji Rennyohi, un eveniment budist care include şi ceremenoia ceaiului.
Tot în aprilie şi tot la templul Onin se desfăşoară şi Plimbarea de primăvară Rennyou. Au loc concursuri de haiku.
Din aprilie şi până în mai la grădina Koutou are loc Festivalul glicinei din grădina Koutou. Se admiră glicina şi au loc ceremonii ale ceaiului ce costă 500 de yeni, incluzând şi gustări japoneze. Pe timpul nopţii glicina este luminată de candele de hârtie.
Pe 5 mai la templul Shoumyou se ţine Festivalul Toushougu al templului Shoumyou . Cu această ocazie sunt admirate o serie de obiecte culturale legate în special de familia Tokugawa. În templu se află şi mormântul strămoşului shogunului Tokugawa Ieyasu
Tot pe 5 mai, de data aceasta la Henjouin, are loc Festivalul Henjouin al lui Jigokuten cu trei feţe. Au loc rugăciuni pentru succes în afaceri.
Din mai până în iunie la lacul Aburagafuchi şi la templul Onin se desfăşoară Festivalul stejarilor de la lacul Aburagafuchi. Se ţin concursuri de artă, ceremoni ale ceaiului, etc. În timpul nopţii cei 3 milioane de stejari aparţinând a mai mult de 100 de specii de stejar sunt luminaţi de candele de hârtie.
În a doua duminică din iunie la altarul Saigu are loc Festivalul hortensiilor de la altarul Saigu. Se vând hortensii şi se ţin evenimente Nagashi Soumen.
Pe 8 august se ţine Festivalul abacului la templul Shoumyou. Se aduc mulţumiri vechiului abac.
În a doua duminică din septembrie la lacul Aburagafuchi se ţine Concursul de pescuit de pe lacul Aburagafuchi.
În a treia dumincică din octombrie la Ohama are loc Festivalul haiku. În cadrul festivalului au loc concursuri haiku cu tema oraşului. Participanţii se plimbă prin Ohama şi compun haiku.
Pe 3 noiembrie are loc Festivalul toamnei Shiki Bishamonten la templul Myoufuku. Rugăciuni pentru bunăstarea familiei.
Pe 11 noiembrie la Henjouin se organizează Festivalul toamnei Henjouin al lui dikokuten cu trei feţe. Rugăciuni pentru succesc în afaceri.
Atracţii turistice
Parcul Hekinan Rinkai, parcul Aoi, satul Mugaen, parcul Akashi, Muzeul de artă contemporană Hekinan Tasukichi Fuji şi templul Myoufuku.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu