sâmbătă, 30 aprilie 2011

Nagoya

Nagoya este al treilea oraş ca mărime şi a patra cea mai populată zonă urbană din Japonia. Situat pe coasta Pacificului, în regiunea Chubu din partea centrală a insulei Honshu, este capitala prefecturii Aichi şi unul dintre marile porturi ale Japoniei, alături de cele ale oraşelor Tokyo, Osaka, Kobe, Yokohama, Chiba şi Moji. Deasemenea, este şi centrul celei de-a treia zonă metropolitană ca mărime din Japonia, numită zona metropolitană Chiukyo.În anul 2000 zona metropolitană Chiukyu avea o populaţie de 8.74 milioane de locuitori, dintre care 2.17 trăiau în Nagoya. Floarea oraşului este crinul iar copacul camforul.
Istorie
Etimologie
O posibilă etimologie a numelui oraşului poate fi adjectivul "nagoyaka", însemnând "paşnic". Denumirea Chiukyo este de asemenea utilizată (chu-mijloc;kyo-capitala) de când este principalul municipiu din regiunea Chubu. Diverse lucruri sunt denumite după Chukyo, cum ar fi zona industrială Chukyo, zona metropolitană Chukyo, industria audiovizualului Chukyo, hipodromul Chukyo şi universitatea Chukyo.
Fondare
Oda Nobunaga şi protejaţii săi Toyotomi Hideyoshi şi Tokugawa Ieyasu erau lorzii războinici din regiunea Nagoya care au reuşit cu succes să unifice Japonia. În 1610 Tokugawa Ieyasu a mutat capitala provinciei Owari de la Kiyosu la aproximativ şapte kilometrii depărtare, într-o locaţie mult mai strategică, astăzi numită Nagoya.
Perioada Tokugawa
Un nou şi spaţios castel, castelul Nagoya a fost construit parţial cu materialele luate de la castelul Kiyosu. În timpul construcţiei întregul oraş cu aproximativ 60,000 de oameni, incluzând temple şi altare, s-a mutat din Kiyosu în noul oraş plănuit în jurul castelului Nagoya. Aproape în acelaşi timp anticul altar Atsuta a fost desemnat ca un popas numit Miya pe importantul drum Tokaido ce lega Edo de Kyoto. Aşadar, în jurul templului s-a dezvoltat un orăşel care să-i sprijine pe călătorii. Combinarea acestor două castele şi a orăşelelor din jurul altarelor a format ceea ce se numeşte astăzi Nagoya.
Industrializarea
În anii următori Nagoya a devenit un centru industrial pentru regiunile înconjurătoare. Sfera economică includea celebrele oraşe Tokoname, Tajimi şi Seto în care se practica olăritul şi de asemenea şi Okazaki, unul dintre singurele locuri unde se fabrica praful de puşcă în timpul shogunatului. Alte industrii ale locului includeau bumbacul şi complexe păpuşi mecanice numite karakuri ningyo.
Eforturile de modernizare din timpul restaurării Meji au constat în transformarea provinciilor în prefecturi iar guvernatorii acestora s-au schimbat de la familiile nobile la oficiali guvernamentali. Pe 1 octombrie 1889 Nagoya s-a proclamat ca municipiu şi a fost denumit ca municipiu în septembrie 1956 printr-o ordonanţă guvernamentală.
Al Doilea Război Mondial şi perioada modernă
Nagoya a fost ţinta raidurilor aeriene ale SUA în timpul celui de-al Doilea Război mondial, începând cu 13 decembrie 1944 cu un atac asupra unei uzine Mitsubishi. Bombardamentul oraşului Nagoya a continuat până în primăvara lui 1945 şi a inclus la scară mare şi bombe incendiare. Castelul Nagoya, care a fost folosit ca post militar de comandă, a fost lovit şi aproape distrus pe 14 mai 1945.
Până în 1959 reconstrucţia principalelor clădiri se încheiase deja. Însă tot în 1959 oraşul a fost inundat şi afectat sever de taifunul Ise-wan.
Geografie
Nagoya este aşezat la nord de golful Ise, în câmpia Nobi. Oraşul a fost construit pe un platou jos pentru a preveni stricăciunile aduse de scurgerile de apă. Câmpia Nobi este una dintre cele mai fertile zone din Japonia, ceea ce a permis dezvoltarea agriculturii. Râul Kiso curge spre vest de-a lungul marginii oraşului, iar râul Shonai vine din sud-est şi o ia spre sud, în spre golful Ise, în preajma cartierului Nishi. Râul Hori, făcut de mâna omului, a fost construit ca un canal în 1610 şi curge de la nord spre sud, fiind un afluent al râului Shonai. Aceste râuri au permis dezvoltarea comerţului. Râul Tenpaku adună o serie de râuri mici şi curge puţin prin Nonami şi apoi prin Odaka pentru a se vărsa în golf.
Poziţia geografică, dar şi poziţia oraşului în centrul Japoniei a permis dezvoltarea economiei şi politicii timp de secole.
Obiective turistice
Cele mai faimoase obiective turistice din Nagoya sunt altarul Atsuta şi castelul Nagoya.
Altarul Atsuta este cunoscut ca al doilea cel mai venerat altar din Japonia, după altarul Ise. Se spune că păstrează sabia Kusanagi, una dintre cele trei comori sacre ale Japoniei, dar nu este arătată publicului. Aici se ţin cam 70 de festivale pe an, dar multe persoane îl vizitează pe tot parcursul anului. De asemenea, altarul are peste 4.400 de comori naţionale reprezentând peste 2.000 de ani istorie.
Castelul Nagoya a fost construit în 1612. Cu toate că o mare parte a fost arsă în incendiile din al Doilea Război Mondial castelul a fost refăcut în 1959 şi i s-au adăugat câteva facilităţi moderne, cum ar fi lifturile. Castelul este faimos pentru cele două orci de aur de pe acoperiş, utilizate uneori ca simboluri ale oraşului.
Alte atracţii includ: Turnul TV Nagoya şi parcul Hisaya Odori situate în cartierul central Sakae, turnurile centrale JR de la staţia Nagoya, piaţa Midland: noul sediu pentru vânzări internaţionale al Toyota motor grup( având ce-a mai mare platformă de observare în aer liber din Japonia), zona portului Nagoya (include un mall tematic numit Italia Mura şi acvariul public Nagoya), grădina zoologică şi grădinile botanice Higashiyama şi Higashiyama sky tower, cele două muzee Toyota: Muzeul automobilelor Toyota în Nagakute şi Muzeul comemorativ al industriei şi a tehnologiei lângă staţia Nagoya, fabrica Noritake ( casa porţelanurilor fine Noritake. Este deschisă publicului şi permite vizitatorilor să cunoască istoria unităţii. Printre facilităţi se numără cafeneaua, magazine, afişaze tehnologice. Deţine şi câteva amintiri ale distrugerilor din timpul războiului.)
Nu trebuie să uităm de Muzeul artelor frumoase Nagoya-Boston, centrul de cumpărături Osu şi templul Osu Kannon, Muzeul de artă în perioada Tokugawa şi grădina japoneză Tokugawaen care îl înconjoară, Muzeul de ştiinţe şi artă Nagoya din parcul Shirakawa, Muzeul banilor băncii Tokyo-Mitsubishi de lângă staţia de autobuz Akatsuka-shirakabe, Teatrul Noh, gimnaziul Aichi, districtul Osu ce găzduieşte multe magazine şi temple cum ar fi Osu Kannon şi Banso-ji, districtul Yagoto cu templul Kosho-ji, altarul Shiroyama Hakusan ce a fost anterior castelul Suemori, templele Nittai-ji şi Togan-ji, catedrala Nunoike, Muzeul municipal Nagoya, Muzeul municipal de ştiinţe Nagoya, Muzeul de ceramică a prefecturii Aichi, Centrul internaţional de design, muzeul Pachinko, Mica Italie, Muzeul Koma, Muzeul municipal de artă Toyota, Muzeul municipal de tramvai şi metrou şi Centrul de agricultură Nagoya.
Cartiere
Nagoya este împărţit în 16 cartiere: Atsuta, Chikusa, Higashi, Kita, Meito, Midori, Minami, Minato, Mizuho, Moriyama, Naka, Nakagawa, Nakamura, Nishi, Showa şi Tenpaku.
Transport
Nagoya este deservit de aeroportul internaţional central Chubu, construit pe o insulă artificială şi de aeroportul Nagoya dintre Komaki şi Kasugai. Staţia de tren Nagoya este cea mai mare din lume ca suprafaţă şi conţine linia Tokaido Shinkansen, linia principală Tokaido şi linia princhipala Chuo.
Toyota motor grup utilizează portul Nagoya pentru exporturile internaţionale, acesta fiind cel mai mare port al Japoniei.
Economia
Industria de bază în Nagoya este cea a automobilelor. Cartierul general al Toyota este situat atât în municipiul Toyota cât şi în Nagoya iar cel al Mitsubishi se află la Okazaki, o suburbie a capitalei prefecturii Aichi. Mulţi furnizori de automobile, cum ar fi DENSO, Aisini Seiki, industria Toyota JTEKT sau Toyota Boshouku îşi au sediul în Nagoya sau în suburbiile acesteia.
Cartierul general al celor de la JR Central, ce operează Shinkansen-ul, la fel ca şi compania de ceramică Noritake se află aici. La fel şi Brother industries, compania de confecţii Marukawa şi Nippon Sharyo.
Alte industrii ar fi cea aerospaţială, a uneltelor mecanice, industria electrică, industria roboţilor, a materialelor de inginerie dar şi a păpuşilor mecanizate, numite karakuri ningyo.
Educaţia
Nagoya are un număr mare de şcoli primare şi secundare, majoritatea fiind de stat. Există deasemenea şi un mare număr de colegii şi universităţi de stat şi private, cele mai multe dintre ele fiind situate în partea estică a oraşului. Unele instituţii educaţionale au fost fondate în timpul perioade Meji în conformitate cu sistemul vestic. Universitatea Nagoya a fost înfiinşată în 1897 ca o şcoală medicală. Universitatea Nanzan a fost fondată în 1932 ca un liceu însă pe parcursul deceniilor s-a extins pentru a include şi ginmaziul Nanzan şi institutul Nanzan de religie şi cultură. Unele universităţi s-au specializat în inginerie şi tehnologie, cum ar fi şcoala de inginerie a universităţii Nagoya, institutul tehnologiei Nagoya şi institutul tehnic Toyota, de când oraşul este un centru de activitate industrială, dar şi pentru a primi compensaţii şi subvenţii, aşa cum este cazul celor de la Toyota.
Alte colegii şi universităţi includ Colegiul prefectural de asistenţă şi sănătate, gimnaziul Aichi Shukutouku, universitatea Aichi Toho, universitaea Chukyo, universitatea Daido, universitatea Doho, universitatea Kinjo Gakuin, gimnaziul universitar Kinjo Gakuin, universitatea Meijo, universitatea municipală Nagoya, colegiul de muzică Nagoya, colegiul Nagoya de cultură a viitorului, universitatea Nagoya Gakuin, gimnaziul de management Nagoya, universitatea pentru femei Nagoya, colegiul Sfânta Maria Nagoya, universitatea Sugiyama Jogakuen, gimnaziul universitar Sugiyama Jogakuen, colegiul pentru femei Tokai Gakuen.
Biblioteca Hosa datează din secolul 17 şi găzduieşte 110,000 de elemente incluzând atât literatură clasică cât şi o donaţie lăsată de Owari Tokugawa oraşului. Arhiva municipală Nagoya are o mare colecţie de documente şi cărţi. Biblioteca centrală Tsuruma este o bibliotecă publică iar Centrul Internaţional Nagoya are o colecţie de cărţi în limbi străine.
Cultură
Cultura are rădăcini adânci în Nagoya,  fiind un important oraş comercial şi sediul politic al lorzilor Owari, cea mai importantă castă a clanului Tokugawa. Lorzii Owari au încurajat în mod continuu comerţul şi artele în timpul domniei lor, în special Tokugawa Muneharu, al şaptelea lord Owari, care avea un mare interes pentru teatru şi a trăit o viaţă a desfătării. În timpul regimului său în Nagoya au început să sosească actori şi actriţe celebre, care au transformat Nagoya într-un oraş plin de viaţă, arta şi cultura fiind stimulată şi susţinută de către negustorii înstăriţi. Viaţa culturală a continuat să înflorească şi după sfârşitul perioadei Edo şi începutul perioadei Meiji. Cu toate acestea, distrugerile provocate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost fără precedent în istoria oraşului. Multe clădiri vechi şi artefacte au fost distruse în timpul bombardamentelor americane şi a incendiilor ulterioare, provocând grave pierderi ale patrimoniului japonez. Cu toate acestea puterea economică şi financiară a regiunii şi a oraşului şi-a revenit în anii de după război şi a reînviat viaţa artistică şi culturală.
Muzee
Nagoya are o gamă variată de muzee, începând de la arta tradiţională până la cea modernă, de la obiecte de artizanat până la industria high-tech şi nu în ultimul rând de la muzee ale ştiinţelor naturale până la muzee ştiinţifice.
Catelul Nagoya adăposteşte o colecţie de obiecte din perioada Owari Tokugawa. Turnul principal este un muzeu ce detaliază istoria castelului şi a oraşului. Palatul Honmaru, distrus în cel de-al Doilea Război Mondial este programat să fie reconstruit până în 2016 şi va fi din nou un exemplu de primă clasă a arhitecturii Shion-zukuri din timpul perioadei feudale. Muzeul de artă Tokugawa este un muzeu privat aparţinând clanului Owari Tokugawa, care a trăit în castelul Nagoya timp de 16 generaţii. Pe lângă alte obiecte conţine şi zece comori naţionale ale Japoniei, cum ar fi cele mai vechi suluri pe care a fost scrisă povestea Genji monogatari. Teatrul de Noh Nagoya găzduieşte variate obiecte preţioase ale teatrului Noh. Vitrinele muzeului municipal Nagoya înfăţişează istoria oraşului. În acest muzeu sunt expuse deasemenea şi picturi şi sculpturi, la fel ca şi arta modernă pe care o putem observa la centrul de arte Aichi. Centrul de arte Aichi este de asemenea şi locul expoziţiilor ce se rotesc.
Toyota are două muzee în oraş, muzeul de automobile Toyota, ce expune maşini şi muzeul comemorativ Toyota al industriei şi al tehnologiei, ce prezintă lunga istorie a companiei încă de la începuturi, când era o fabrică de textile.
Arta porţelanului şi a ceramicii poate fi admirată în cadrul grădinii Noritake.
Muzeul Nagoya de tamvai şi metrou are un număr însemnat de tamvaie şi metrouri vechi, la fel ca şi muzeul municipal de ştiinţă Nagoya. În marte 2011 s-a deschis SCMaglev şi parcul de căi ferate, găzduind variate trenuri de la compania centrală de căi ferate a Japoniei.
Teatrul
Teatrul Noh şi cel Kyogen au o tradiţie adânc înrădăcinată care datează din timpurile feudalte ale Owari Tokugawa. Teatrul de Noh Nagoya şi castelul Nagoya continuă tradiţia şi reprezintă elemente proieminente în viaţa culturală a oraşului, ţinând spectacole lunare.
Una dintre cele mai grandioase scene ale teatrului Kabuki din Japonia este Misono-za, care găzduieşte desemnea şi alte spectacole de teatru japonez, dar şi forme de divertisment, cum ar fi concertele.
În 1992 marele şi modernul centru al artelor Aichi a fost inagurat în Sakae. Este principalul loc unde se ţin spectacole, având o sală mare care poate fi utilizată atât pentru teatru cât şi pentru operă, dar şi ca sală de concerte. Aici au loc concerte ale orchestrei filarmonice Nagoya şi a altor orchestre din afară care vizitează oraşul.
Festivaluri
În afară de sărbătorile şi festivalurile naţionale, în Nagoya există festivaluri care sunt unice pentru oraş şi regiune.
Evenimentele importante includ festivalul Atsuta de la altarul Atsuta din iunie, festivalul portului la portul Nagoya în iulie, festivalul verii al castelului Nagoya la locaţia omonimă, în august şi festivalul Nagoya ţinut în octombrie în parcul Hisaya Odori. Variate alte mici festivaluri există în diferite cartiere şi zone din oraş ce au propriile festivaluri locale, cum ar fi Daidou-chonin matsuri în Osu.
Meşteşuguri
Industria artizanatului din oraş datează de sute de ani ţi încă este ţinută în viaţă şi astăzi.
Vopsitoriile Arimatsu şi Narumi: în timpul construcţiei castelului Nagoya în secolul 17 au fost chemaţi pricepuţii meşteşugari din provincia Bungo din Kyushu, cunoscuţi pentru tehnica lor de vopsire. Aceşti meşteşugari şi familiile lor au fost trataţi cu generozitate de lorzii Owari iar ei s-au stabilit în Arimatsu şi Narumi, regiuni învechinate Nagoyei.
Curelele pentru saboţii geta: saboţii din lemn numiţi geta au fost pantofii erei feudale. Lorzii Owari şi-au creat propriul lor model pentru curelele din bumbac ale acestora şi au ordonat ca acesta să fie ţesute de către ţesătorii locali. Această tehnică s-a dezvoltat timp de generaţii. Curelele au devenit mai rezistente şi mai puternice dar şi mai confortabile odată cu descoperirea catifelei.
Shippo: tehnica pentru ibrice numită shippo a fost introdusă în Japonia de către olandezi spre sfârşitul perioadei Edo. Modelele utilizate arată aproape transparent şi acestea sunt utilizate ca şi ceainice.
Lumânări: pentru lumânările japoneze ceara este luată dintr-un copac de ceară şi puse într-o folie făcută din iarbă şi hârtie japoneză, iar apoi puse alte straturi. Când sunt tăiate în jumătate arată ca şi cum un copac cu inele ar fi crescut. Lumânările japoneze produc mai puţin fum şi sunt mai greu de stins deoarece fitilul tinde să fie mai mare. Artiştii le pictează cu modele colorate.
Yuzen: arta vopsirii mătasii a fost introdusă în Nagoya de către un meşteşugar din Kyoto în timpul regimului Owari Tokugawa. Desingurile iniţiale erau extravagante şi strălucitoare dar în timp au devenit mai reduse şi mai pastelate.
Sekku ningyo: acestea sunt păpuşi pentru festivaluri (vezi şi Hina matsuri), introduse de către comercianţi în timpul perioadei Meji. Meşteşugarii din Nagoya se numără printre producătorii de top ai acestor păpuşi.
Bucătăria
Câteva din mâncărurile faimoase din Nagoya:

  • tebasaki: aripi de pui marinate într-un sos dulce cu seminţe de susan, un fel de yakitori.
  • kishimen: tăieţei udon plaţi şi alunecoşi. Ar trebui să fie înmuiaţi într-o supă uşoară de sos de soia şi aromaţi cu o felii de praz sau alţii îndulcitori. Pot fi mâncaţi atât calzi cât şi reci.
  • misonikomi udon: tăieţei udon într-o supă miso groasă.
  • Nagoya kochin: o rasă specială de pui ce provine din încrucişarea între o găină Nagoya şi un una cochin. La maturitate este de două ori mai mare decât o găină normală şi se spune că are carnea suculentă şi uşoară.
  • uiro: găluşti din orez făcute amestecând făină de orez cu puţin zahăr şi apoi gătindu-le la abur. Se spune că denumirea vine de la un medicament chinezesc asemănător la culoare, care a fost adus în Japonia acum mai bine de 600 de ani.
  • tenmusu:o bilă de orez în straturi cu tenpura la mijloc. Acest fel de mâncare original din Nagoya  a devenit popular.
  • feluri de mâncare din miso roşu: există diferite feluri de mâncare care utilizează pasta de fasole miso, cum ar fi miso katsu (cotlet de porc cu sos miso), miso nikomi udon (tăieţei udon cu supă miso), miso oden (tocană de legume cu miso) şi dote nabe (miso în supă fierbinte cu legume).
  • murături moriguchi: murăturile sunt făcute din ridichea moriguchi daikon. Ridichea lungă de doi metrii este murată în butoaie de sake cu condimente.

Sporturi
Cele mai importante echipe din Nagoya sunt echipa de baseball Chiunichi dragons, echipa de fotbal Nagoya grampus şi echipa de fotbal în sală Nagoya oceans.
În 2007 Chiunichi dragons a câştigat campionatul naţional de baseball iar în 2010 echipa Nagoya grampus a câştigat pentru prima oară Liga japoneză de fotbal.
Din 1984 în Nagoya se organizează maratonul Nagoya, o competiţie anuală pentru femei.
În fiecare iulie aici se desfăşoară turneul de sumo sau honbasho şi turneul de golf The crowns.
Persoane importante
Lideri 
Cei trei oameni care au unificat Japonia au toţi legături puternice cu Nagoya.
Oda Nobunaga (1534-1582)- a venit de la castelul Kyosu în provincia Owari.
Toyotomi Hideyoshi (1536-1598)- unul dintre cei mai mari generali ai lui Oda Nobunaga
Tokugawa Ieyasu (1543-1616)- născut în provincia Mikawa, cea mai estică provincie a prefecturii Aichi.
Inventatori şi industriaşi
Sakichi Toyoda ( 1867-1930)- un prolific inventator din prefectura Shizuoka
Kiichiro Toyoda (1894-1952)- fiul lui Sakichi Toyoda şi cel care a fondat Toyota motor corporation
Akio Morita (1921-1999)- cofondator al Sony
Producători de jocuri
Yoichi Wada
Scriitori
Yokoi Yayu (1702-1783)- poet de haiku şi samurai pe domeniul Owari
Muzicieni şi compozitori
Kiyoharu, Koji Kondo, Seamo, Kazuki Kato, Lullatone, Jasmine You, Shinichi Suzuki şi Hazuki.
Actori
Naoko Mori, surorile Nose (Anna, Erena şi Karina), Hiroshi Tamaki şi Haruhiko Kato.
Staruri din sport
Ichiro Suzuki, Midori Ito, Mao Asada, Mai Asada, Miki Ando şi Ultimo Dragon.
Artişti manga
Akane Ogura şi Akira Toriyama, cel care a scris Dragon Ball.
Nagoya în filme 
Nagoya, în special catelul Nagoya a fost prezentat în cele trei filme Godzilla, în filmul Gamera şi a fost principalul loc de filmare al filmului Gozu din 2003 şi al filmului american din 1993 Mr. Baseball dar şi al filmului din 1007 Ashita e no yuigon.  













 

Miyoshi

Miyoshi este un municipiu din prefectura Aichi, Japonia, cu o populaţie de 60,184 locuitori şi o suprafaţă de 32,11 kilometrii pătraţi. A primit statutul de municipiu în ianuarie 2010, ocazie cu care s-a desfinţat şi districtul Nishikamo. Oraşul este situat între municipiile Nagoya şi Toyota, fiind cunoscut şi ca o suburbie a acestora datorită expansiunii şi dezvoltării din ultimii ani. Este centru al mai multor întreprinderi înrudite cu industria automobilelor, cum ar fi uzina de automobile a Toyota motor grup.
În 1994 Miyoshi a fost gazda competiţiei de canotaj a întâlnirii naţionale atletice Wakashachi Kokutai ce s-a desfăşurat în Aichi. De atunci canotajul a înflorit atât de mult încât liceul Miyoshi şi alte patru gimnazii din oraş au în prezent cluburi de canotaj. Având competiţii la eleşteul Miyoshi şi o permanentă bază nautică de cantotaj la eleşteul Botagaike, oraşul este cea mai promiţătoare locaţie pentru competiţiile anuale de canotaj.
În 2006 a găzduit al şaselea campionat mondial de caiac canoe, devenind primul oraş din Asia care a găzduit această competiţie.
Ar trebui menţionat că În Miyoshi se întâlnesc foarte multe sculpturi ce pot fi atinse şi admirate de către doritori. Din 1989 şi până în 2003 aici s-a ţinut un festival anual bazat pe tema "arta în viaţa de zi cu zi", intitulat Festivalul de artă a sculpturilor din oraşul Miyoshi. Şaptesprezece sculpturi ale acestui festival au fost plasate în parcuri, străzi, şcoli şi alte zone publice din jurul municipiului, căpătând o valoare simbolică.
În Miyoshi există foarte multe locuri propice pentru admirarea cireşilor înfloriţi, iar în timpul festivalului cireşilor din oraş aceştea sunt luminaţi pe tot parcursul nopţii.
Vara, sezonul festivalurilor, aduce focuri de artificii, candele de hârtie şi multe alte evenimente palpitante. Toamna este vremea festivalului de muzica matsuribayashi şi a obiectelor plutitoare elaborat decorate.
Agricultura este dezvoltată. Se cultivă în special fructe cum ar fi perele, strugurii şi kaki.







vineri, 29 aprilie 2011

Konan

Konan este un municipiu din prefectura Aichi, cu o populaţie de 98,806 şi o suprafaţă de 30,17 kilometrii pătraţii. Oraşul a fost fondat în iunie 1954. O figură marcantă a oraşului este reprezentată de Yukari Nakano, patinatoare. Ea a concurat până în 2010, când s-a retras din cauza unei accidentări la umăr.







joi, 28 aprilie 2011

Komaki

Komaki este un municipiu din Japonia, situat în prefectura Aichi, având o populaţie de 149,060 locuitori şi o suprafaţă de 62.82 kilometrii pătraţi. De obicei oraşul este asociat cu aeroportul Nagoya, care se află parţial în oraş. În 1584 în preajma muntelui Komaki a avut  loc Bătălia de la Komaki. În ianuarie 1955 se fondează municipiul Komaki, ca mai apoi din 1991 şi până în 2006 să se construiască sistemul centralizat de transport Peachliner.
În fiecare an, pe 15 martie, are loc un festival al fertilităţii, Honen matsuri. Şi tot anual au loc şi schimburi de studenţi între Komaki şi oraşul cu care este înfrăţit, Wyandotte din SUA.








Kiyosu

Kiyosu este un municipiu din prefectura Aichi. Actualul Kiyosu s-a format prin unirea municipiului omonim cu municipiile Shinkawa şi Nishibiwajima în iulie 2005. În 2006 avea o suprafaţă de 13.31 kilometrii pătraţi şi o populaţie de 55,592 locuitori. În octombrie 2009 districtul Nishikasugai a rămas cu o singură municipalitate deoarece Kiyosu s-a unit şi cu oraşul învecinat Haruhi.
Cel mai important obiectiv turistic este reprezentat de castelul Kiyosu, reconstruit în anul 1989.





Kitanagoya

Kitanagoya sau Nagoya de nord este un municipiu din Japonia situat în prefectura Aichi, format prin unirea a două oraşe, Shikatsu şi Nishiharu în martie 2006. În 2008 populaţia era de 80,578 iar suprafaţa de 18,37 kilometrii pătraţi.
La începutul perioadei Meji cele două oraşe învecinate făceau parte din ţinutul Kasugai şi erau împărţite în 20 de cătune iar în anul 39 de domnie a împăratului Meji au luat naştere cele două sate Shikatsu şi Nishihara. Prima etapă a expansiunii a început în primul an al perioadei Taisho, odată cu dezvoltarea căii ferate Meitetsu Inuyama. Mai târziu, în cel de-am treizecilea an al perioaderi Showa a fost stimulată creşterea populaţiei pentru a pregăti expansiunea celor două municipii. Aşadar, în 2006 cele două oraşe, Shikatsu şi Nishihara s-au unit datorită industrializării forţate.De atunci oraşele au continuat să se dezvolte. În zonă o ramură importantă este reprezentată de agricultură datorită solului fertil şi a aluviunilor aduse de râurile Kiso şi Shounai.







marți, 26 aprilie 2011

Kasugai

Kasuragi este un municipiu din prefectura Aichi, cu o populaţie de 303, 181 locuitori şi o suprafaţă de 92,71 kilometrii pătraţi.
O parte din aeroportul Nagoya se află în Kasugai şi de asemnea şi o fabrică de bomboane cu nume omonim cu cel al oraşului.
În Kasuragi se găsesc şi rămăşiţele castelului Jojo.
Ichiro Suzuki, jucător profesionist de baseball, s-a născut în Kasugai. El a donat 1 milion de dolari pentru Crucea Roşie japoneză în urma cutremurului din 11 martie 2011.







Kariya

Kariya este un municipiu situat în prefectura Aichi. În martie 2010 avea o populaţie de aproximativ 146,332 şi o suprafaţă de 50.45 kilometrii pătraţi. Oraşul a fost fondat în aprilie 1950.
Deoarece oraşul este înfrăţit cu Mississauga din Canada oraşul din urmă are o gădină în stil japonez numită după municipiul japonez, ce comemorează acest fapt.
La 30 de kilometrii de Kariya se află Nagoya, al patrulea oraş ca mărime din Japonia.
În oraş îşi au sediul companii înrudite cu Toyota motor grup, cum ar fi grupul industrial Toyota, Aisini-seiki şi grupul Denso.
În Kariya se află şi universitatea de stat Aichi.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial în oraş au fost construite de către germani turnuri ce erau folosite pentru a se comunica ordine pentru Japonia de a ataca Pearl Harbor. Cu toate acestea, astăzi au fost demolate.