marți, 10 mai 2011

Seto

Seto este un municipiu din prefectura Aichi, având în aprilie 2011 o populaţie de 133,121 locuitori şi o suprafaţă de 111,62 kilometrii pătraţi.
Oraşul a fost fondat în octombrie 1929 şi este una dintre cele trei zone ce mărgineşte ceea ce este cunoscut ca şi Mikuniyama (muntele Mikuni). Acum mulţi ani cele trei regiuni erau cunoscute ca şi Owari, Mino şi Shinano, în prezent Aichi, Gifu şi Nagano.
Traduse, caracterele care alcătuiesc numele oraşului înseamnă "locul unde râul curge repede". Cu toate acestea, chiar dacă există un râu numit Seto, el nu este prea mare şi nici nu curge repede. Oraşul Seto este faimos pentru ceramică, atât de mult încât cuvântul în japoneză care denumeşte ceramica este setomono. Strada principală aflată de-a lungul râului este înţesată cu zeci de magazine de ceramică.
În cea de-a treia sâmbătă şi duminică din septembrie se organizează un mare festival de ceramică intitulat Seto Matsuri. Acest festival atrage peste 20.000 de vizitatori din Japonia şi din străinătate anual. Preţurile sunt extrem de rezonabile. Lângă staţia Owari Seto există o clădire numită Parti Seto ce oferă vizitatorilor mici restaurante, un centru de computere, o şcoală în limba engleză, un coafor şi un loc de divertisment. Găzduieşte noul centru internaţional Seto şi chiar o sală de gimnastică.
Alte locuri de interes ar fi Seto Gura unde se află muzeul municipal de istorie Seto, localul Apita şi parcul oraşului, care este casa unei familii de maimuţe. În această zonă s-ar putea să vezi şi câini enot, ce s-au adaptat foarte bine în zona oraşului Seto.
Oraşul are şase licee şi în fiecare Crăciun corul de la şcoala pentru fete Seirei susţine un concert cu prilejul acestei sărbători.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu