miercuri, 11 mai 2011

Takahama

Takahama este un municipiu din Japonia, situat în prefectura Aichi, în regiunea Mikawa. În 2003 avea o populaţie de 39,412 locuitori şi o suprafaţă de 13 kilometrii pătraţi. Oraşul a fost fondat în decembrie 1970. Acesta a câştigat popularitate odată cu apariţa faimoasei manga Neon Genesis Evangelion deoarece Takahama este oraşul natal a soţiei autorului, Takaha Mako. În 2003 la muzeul Karara a avut loc o expoziţie de jocuri video .hack.
Muzeul Kawara, un unic muzeu, a fost construit cu vedere la golful Kinu-ura. Muzeul este unic pentru că în această zonă ţigla, kawara în japoneză, este produsul renumit al micii regiuni, existând trei companii ce fabrică ţiglă. Toate au fost utilizate în expoziţii internaţionale pentru publicitate. Yoshikama Ningyou, din cartierul Yoshikama, este cea mai mare companie din oraş ce produce păpuşi. Cu toate acestea, oraşul se confruntă cu problema îmbătrânirii populaţiei şi scăderea numărului de copii.
Cartierul Takatori s-a confruntat cu problema discriminării celor care făceau parte din minoritatea buraku, numită şi eta. Erau consideraţi a fi murdari pentru că în trecut se ocupau cu slujbe prost văzute în era feudală, cum ar fi măcelarii, călăi, tăbăcari, cei care lucrau în abatoare sau la pompe funebre, discriminare datorată religiei budiste ce se opunea uciderii animalelor. Cu toate acestea în zilele noastre percepţiile se schimbă, cei tiner neavând o astfel de prejudecată.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu