luni, 9 mai 2011

Okazaki

Okazaki este un municipiu situat în prefectura Aichi, având o populaţie de 335,359 locuitori şi o suprafaţă de 226,97 kilometrii pătraţi. În 2006 orăşelul Nukata s-a unit cu Okazaki. Există destul de puţini străini, aproximativ 2% din populaţie, cei mai mulţi dintre aceştea fiind brazilieni.
Oraşul are variate festivale, obiective istorice şi muzee. Cele mai importante ar fi:
Castelul Okazaki
Castelul a fost construit iniţial în 1455 de către un războinic numit Saigo Tsugiyori. Însuşit de familia Matsudaira în 1524, castelul a rămas asociat cu numele lui Tokugawa Ieyasu, chiar dacă acesta din urmă s-a mutat la Edo în 1590. În timpul perioadei Edo a servit ca sediu daimiyo-ului provinciei Mikawa, dominând oraşul până la venirea la putere a noului guvern Meji, ce a ordonat demolarea clădirii învechite. Donjo-ul principal a fost distrus pentru a putea câştiga de pe urma resturilor de metale. În 1959 donjo-ul a fost reconstruit în stilul original, chiar şi pereţii fiind la fel ca cei din 1620, reconstruiţi de lordul Honda.
Focuri de artificii
În afară de Tokugawa Ieyasu, oraşul mai este cunoscut şi pentru ( poate cele mai faimoase) focuri de artificii. Shogunatul Tokugawa a interzis producerea prafului de puşcă în afara regiunilor imediate (cu câteva excepţii), de aceea chiar şi astăzi mai mult de 70% din artificiile din Japonia sunt concepute şi fabricate aici. Un mare festival de artificii, pentru care vin oameni din toată ţara, se desfăşoară în prima duminică din august în jurul castelului Okazaki.
Hacho miso
Hacho miso este o pastă miso închisă la culoare, făcută printr-un proces de aburire, ci nu de fierbere. Se pune la maturat în butoaie de cedru acoperite de pietre de râu cântărind trei tone timp de cel puţin doi ani. Una dintre cele mai vechi şi faimoase companii, se află pe piaţă de 18 generaţii, la vest de castelul Okazaki, în preajma râului Yahagi. Furnizează miso chiar şi împăratului. Cunoscută ca o mâncare foarte sănătoasă, a fost distribuită după incident chiar şi locuitorilor de la Cernobyl, pentru a preveni şi a trata consecinţele radiaţiilor.
Takisan
Templul Takisan, construit în secolul şapte, deţine câteva obiecte culturale importante. Sala principală este din perioada Kamakura şi este locaţia unui festival al focului ţinut în fiecare an în februarie şi este închis de fiecare dată în cea mai apropiată sâmbătă de dinainte de anul nou. Distinctiva poartă Sanmon şi Zeiţa mândriei sunt desemnate ca proprietăţi culturale. În zona adiacentă templului se află un altar, Takisan Toshogu, construit în 1646 de către Tokugawa Iemitsu, dedicat bunicului său, Ieyasu. Acesta este considerat a fi unul dintre cele mai importante trei altare Toshogu, alături de Nikko şi Kunozan.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu