joi, 13 septembrie 2012

Double

Double, stilizat DOUBLE, este numele de scenă al cântăreţei R&B Takako Hirasawa (născută pe 14 martie 1975. Double obişnuia să fie numele grupului R&B constituit din cele două membre, Takako şi sora acesteia, Sachiko. După moartea surorii sale în mai 1999 cântăreaţa şi-a început cariera solo, adoptând "double" drept nume de scenă. Ea este numită "regina R&B-ului" şi este considerată o pioneră pentru că este prima cântăreaţă ce a adus stilul R&B american în Japonia.
Istorie personală
Începutul vieţii şi interesul muzical
Double s-a născut în Niigata, Japonia. După ce sora ei mai mare s-a întors dintr-o excursie în America ea a iniţiat-o pe Takako în muzica lui Mary. J Blige. Inspirate de video-clipul din 1992 a melodiei "Real love" Double şi sora ei mai mare, Sachiko Hirasawa, s-au decis să intre în industria muzicală drept cântăreţe R&B. Duo-ul a început să interpreteze la baza aeriană US Yokota Air Base din Fussa, Tokyo.
Carieră muzicală
Pe patru februarie 1998 Double şi-a făcut debutul împreună cu Sachiko, ca duo. Ele au lansat single-ul "For me", ce a debutat în topul Oricon pe poziţia 89. Cele două au mai lansat încă trei single-uri "Desire", "Bed" (ambele în 1998) şi "Shake" (1999). Cel din urmă a fost cel mai bine cotat single al duo-ului, clasându-se pe poziţia 21. 
Înaintea lansării albumului lor de debut, "Crystal", Sachiko a murit subit din cauza unei boli a sângelui ce i-a afectta creierul. "Crystal" a fost lansat în iunie şi a debutat pe poziţia a doua. Unul dintre primele mari succese ale R&B-ului în Japonia este considerat o importantă influenţă deschizătoare de drumuri pentru cântăreţe de mai târziu precum Crystal Kay, Ai şi o nouă Namie Amuro.
După moartea surorii sale Double a luat o pauză şi s-a întors în industria muzicală în anul 2000. Menţinând numele de scenă, ea şi-a lansat primul single solo, "U", ce a ajuns pe poziţia a 29-a şi a cărui video-clip a fost produs de Brian Alexander Morgan (Usher, Mariah Carey). Ea a mai lansat încă un single, "Angel", înainte de a-şi lansa albumul omonim de debut solo, "Double", clasat pe a 13-a poziţie. Mai târziu Double a lansat o versiune în engleză a albumului, "Double (Eng Ver.)", ce a debutat pe poziţia a 50-a.
În 2004 ea şi-a împlinit o ambiţie personală, cea de a înregistra un album de jazz, intitulat "Life is beautiful", în colaborare cu m-flo.
În anul 2007, în acdrul albumului "Reflex", cântăreaţa a făcut echipă cu trio-ul hip hop din SUA De la Soul pentru melodia "Say I Gotta Belive" şi cu rapper-ul american Ak'Sent pentru "We international".
Pe parcursul carierei sale Double a arătat o puternică sexualitate prin imaginea sa, pe coperte şi în video-uri, ceva neasociat deobicei cu artiştii japonezi. Ea a pus asta pe seama influenţei cântăreţei Madonna asupra sa şi a declarat că se simte natural să se arate sexy chiar dacă cumpărătorii de muzică se simt timoraţi în a-i cumpăra CD-urile.
Double şi-a făcut deasemenea un obicei în a evita să apară în emisiunile de televiziune şi în a rămâne în afara luminii reflectoarelor, susţinând concerte live doar sporadic. Ea a mărturisit că se simte neliniştită în ceea ce priveşte concertele live doarece este o perfecţionistă care nu poate ruina lucrurile pe scenă, şi deaceea preferă studioul.
Pentru a-şi comemora a zecea sa aniversare ea şi-a lansat primul album best of, "10 Years Best We R&B", ce a debutat pe poziţia secundă. Ea şi-a lansat totodată primul album în colaborare, "The Best Collaborations", acre, la fel ca albumul anmterior, a debutat pe poziţţia a doua. Albumul a inclus o nouă melodie, "Black Diamond", împreuină cu "regina Hip hop-ului", Namie Amuro, cele două interpretând piesa la finalul turneului din 2008 a lui Doubl la Studio Coast din Tokyo, apărând împreună, deasemenea, al premiile din 2008 MTV Video Music Awards Japan.
Trivialităţi
Double a crezut iniţial că va avea o carieră în industria frumuseţii, ca machioza sau coafeză, dacă nu ar fi urmat o carieră de cântăreaţă.
Discografie
Studio albume
1999: Crystal
2000: Double
2002: Vision
2003: Wonderful
2007: Reflex
2011: Woman
Albume conceptuale
2001: Double Eng Ver.
2004: Life Is Beautiful
2007: Virgin Mix
2009: Second Virgin Mix
Albume de compilaţii
2008: 10 Years Best We R&B
2008: The Best Collaborations
2010: Ballad Collection Mellow
Albume remixate
1999: Crystal Planet
2002: Gee (GTS) Presents Double Greatest Remix
2002: Re:Vision
2004: Too Wonderful
2007: Reflex Remix 
Tatto






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu