vineri, 28 decembrie 2012

Cartierul Jonan din municipiul Fukuoka

Cartierul Jonan este unul dintre cele şapte cartiere din Fukuoka. În noiembrie 2004 avea o populaţie de 128.057 locuitori şi o suprafaţă de 16.2 kilometrii pătraţi. La vremea când municipiul a devenit oraş desemnat, în 1972, zona cunoscută astăzi ca Jonan făcea parte dintr-un cartier mai mare, cartierul Nishi. În mai 1982 acesta a fost divizat în trei cartiere mai mici, cartierele Nishi, Sawara, respectiv Jonan.
Situat la sud-vest de zona centrală Tenjin, acesta reprezintă  în principal o zonă rezidenţială. În ciuda proximităţii de centru, zona a suferit de o lipsă a infrastructurii de transport, ceea ce a dus la drumuri congestionate şi acces dificil către celelalte zone ale oraşului. Linia de metrou Nanakuma, deschisă în anul 2005, a dus la îmbunătăţirea fluxului traficului.
Asemenea majorităţii oraşului, construcţiile din Jonan sunt relativ recente, dat fiind faptul că zona constă în cea mai mare parte din domenii de după Al doilea război mondial, căreia i-au lipsit chiar şi drumurile pavate.
Rezultatul a fost un talmeş-balmeş de drumuri aglomerate, case, apartamente şi întreprinderi, fără a exista vreo zonă centrală a cartierului. Câteva parcuri mari ajută la crearea unei atmosfere liniştite.
În cartier se află Universitatea Fukuoka, a cărei studenţi sunt mereu implicaţi în viaţa comunităţii pe parcursul anului şcolar şi care au contribuit la dezvoltarea unora dintre magazinele din cartier. Seminarut Sf. Sulpice este un alt punct de reper notabil, fiind construit în anii '50 şi servind la pregătirea preoţilor catolici din regiunea Kyushu.
Printre locurile istorice se află şi parcul Yusentei şi altarul Kikuchi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu