miercuri, 2 ianuarie 2013

Kurumi Enomoto

Kurumi Enomoto, născută pe 17 octombrie 1981 şi cunoscută anteriordoar drept Kurumi, este o cânătreaţă-compozitoare japoneză. Ea a debutat în anul 2002 cu single-ul independent Moeru Taiyou. Este cunoscută îndeosebi pentru melodia "Boken suisei", ending-ul adaptării anime a jocului video Tales of Abyss.
Biografie
Enomoto s-a născut în Nagoya şi a început să fie interesată de muzică la sfârşitul şcolii primare. Ea s-a alăturat în ultimul an trupei şcolii şi a început să asculte topurile muzicale occidentale. A fost impresionastă în special de Madonna, deşi i-au plăcut şi trupe hard rock. În această perioadă a compus şi primul său cântec la pian. Se numea "Maboroshi" şi exprima cât de multă nefericire simţea la acea vreme. Ea a reînceput să compună la vârsta de 19 ani.
Doi ani mai târziu, în august 2002, Enomoto şi-a lansat primul single, "Moeru Taiyou", sub casa independentă de discuri Nagare Records, intidulându-se Kurumi. Single-ul s-a vândut exclusiv la şase magazine ale Tower Records şi s-a clasat pe poziţia a treia în topul cântecelor independente din magazinele din Sapporo, cât şi pe poziţia a opta în topul cântecelor de la magazinul Kintetsu Pass'e din Nagoya. În luna decembrie a aceluiaşi an ea a debutat sub îndrumarea casei de discuri Sony Music Entertainment Records ca o importantă cântăreaţă a acestei case. Primul cântec pe care îl compusese vreodată, "Maboroshi", a fost lansat drept single-ul ei de debut, urmat de "Color ningen" în iunie. După ce a cântat la câteva evenimente în 2003, Enomoto şi-a încetat colaborarea cu Sony.
Cântăreaţa nu a desfăşurat nici o activitate muzicală în anul 2004, iar la sfârşitul anului 2005 a lansat cu numele său întreg un alt single independent, "Yasashii uta wo utaitai". Acesta i-a adus cel de-al doilea contract la o casă importantă de discuri, de data aceasta cu Music for life. Ea a redebutat cu single-ul "Kokoro no katachi". Muzica sa a fost cel mai populară la staţiile radio din Nagoya. Single-urile "Kokoro no katachi" şi "Uchiage hanabi" s-au clasat pe poziţia a treia în topurile radioului ZIP-FM, iar al treilea ei single, "Rainbow dust", a ajuns în fruntea clasamentului. Cel din urmă single a fost utilizat drept cântec tematic pentru serialul Sweets dream. Toate acestea au fost urmate de albumul de debut, "Notebook I: Mirai no kioku".
Din octombrie 2007 până în februarie 2008 Enomoto a lansat trei single-uri, lansate succesiv, odată la două luni. Ultimul dintre ele, "Mirai Kinenbi", a avut acelaşi titlu ca şi serializatul romanul de telefon mobil al cântăreţei, lansat prin intermediul site-ul de gen Orion în acelaşi timp cu single-ul respectiv. Pentru Enomoto oferta de a scrie un asemenea roman a surprins-o, căci nici nu era o cititoare înrăită, nici nu se considera o scriitoare excepţională.
Marele succes al cântăreţei a venit la sfârşitul anului 2008, când a făcut echipă cu Motoo Fujiwara, vocalistul trupei Bump of Chicken, pentru a scrie melodia tematică a endingului animeului Tales of the Abyss, o adaptare a jocului video omonim de la Namco. Cântecul rezultat s-a numit "Boken Suisei" şi a ajuns pe poziţia a zecea în topul Oricon, vânzând peste 30.000 de copii.
Dicografie
Studio-albume

An          Nume                                         Poziţie
                                                                                    
2007    Notebook I: Mirai no Kioku              70
                                                                                      
2009    Notebook II: Boken Note-chu           43
                                                                                      

Single-uri

An         Nume
                                                                     
2002     Moeru Taiyou
             Maboroshi
                                                                       
2003    Color Ningen
                                                                       
2005    Yasashii Uta wo Utaitai
                                                                        
2006    Kokoro no Katachi
            Ucchiage Hanabi
            Rainbow Dust
                                                                          
2007    Aisubeki Hito
            Real/She
            Yuhi ga Oka/Minna Genki
                                                                            
2008    Mirai Kinenbi
            Yesterdeys (Taisetsuna na Okurimono)
            Boken Suisei
                                                                              

Boken Suisei

Kokoro no katachi

Aisubeki hito

Rainbow dust

Yuuhi ga oka




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu