sâmbătă, 16 iunie 2012

Dazaifu

Dazaifu este un municipiu din prefectura Fukuoka, Japonia. Municipiile învecinate includ Onojo şi Chikushino. Cu toate că este în mare parte urbanizat, deţine şi terenuri agricole utilizate pentru cultivarea orezului şi a legumelor.
În mai 2011 avea o populaţie estimativă de 70.587 locuitori şi o suprafaţă de 29.58 kilometrii pătraţi.
Deşi a fost un important centru istoric în jur de o mie de ani, oraşul a fost fondat oficial în aprilie 1982.
Istorie
Dazaifu a fost sediul imperial care guverna regiunea Kyushu, ce a fost mutat după 663 în Fukuoka de astăzi. Dazaifu a găzduit ambasadele străine din China şi Coreea. Korokan, o casă de oaspeţi pentru ambasadorii străini, a fost deasemenea construită. Din perioada Nara către perioada Heian, şi până la perioada Kamakura, Dazaifu a fost uinul dintre centrele economice şi militare ale Japoniei. În perioada Heian Dazaifu a fost un loc de exil pentru curtenii de mare rang, printre nobilii exilaţi aici incluzându-se şi Sugawara no Michizane, mormântul său afşându-se la altarul Dazaifu Tenman-gu.
Uneori Dazaifu a fost atacat de rebeli. Alteori însuşi conducătorul Dazaifu-lui a pornit o rebeliune.
Odată cu invazia mongolilor şi cu declinul autorităţii imperiale, acesta a devenit mai puţin important din punct de vedere politic. În perioada Muromachi centrul politic al Kyushu-ului a fost mutat la Hakata.
În perioada medevală a fost sediul clanului Shoin, membrii acestuia fiind mai târziu eliminaţi de către clanul Ouchi.
În perioada Edo, până la abolirea sistemului han în 1873, a făcut parte din domeniul Kuroda.
Atracţii
Muzeul naţional Kyushu s-a deschis în 2005. Clădirea din lemn şi sticlă, aşezată între dealuri, găzduieşte artefacte japoneze asociate cu istoria regiunii Kyushu.
Templul zen Komyozen-ji este faimos pentru grădina sa cu pietre. Templul a fost construit în perioada Kamakura la o aruncătură de băţ de altarul Dazaifu Tenman-gu.Toate trei se află aproape de gara Nishitetsu. Alt templu, Knzeon-ji, a fost ridicat în secolul al optulea şi a fost odată mai marele templelor din Kyushu, iar în prezent găzduieşte o serie de comori istorice, artistice şi religioase.
Ruinele Adminstraţiei din Dazaifu, aflate aproape de gara Dazaifu, sunt astăzi un parc public.
Există şi un mic muzeu dedicat lui Sugawara no Michizane, ce a murit aici în exil în anul 903.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu