marți, 12 iunie 2012

Coppé

Coppé este o cântăreaţă şi compozitoare japoneză de muzică electronică. Ea a lasat 20 de albume solo sub tutela propriei case de discuri, numită "Mango + Sweet Rice".
Tinereţe
Cântăreaţa a fost născută şi crescută în Tokyo. Numele său real este Yoshimi, ce înseamnă "pur, bun, frumos" în japoneză. A primit porecla Coppé de la mama ei, deoarece la ziua ei de naştere semăna cu o pâine cu acelaşi nume.
În copilărie ea a călătorit frecvent între Japonia şi Hawaii, şi a trăit deasemenea pentru o vreme în Arizona. De la vârsta de trei ani a studiat pianul şi baletul. A câştigat un peremiu Nihon Record Taisho ( numit uneori "Grammy-ul japonez") pentru cântecul său "Peke no uta", ce a fost lansat sub casa de discuri King Records. Ea a mai câştigat şi un premiu Chibikko Nodojimancând era încă în şcoala primară, cu melodia sa originală intitulată "Red red ballon". Tot în perioada copilăriei a începuut să participe la emisiunea săptămânală de pe NHK "Uta no tomodachi". Acest lucru a făcut-o să se implice şi în radio, prima s-a emisiune fiind "All nitte nippon". Mai târziu a avut emisiuni şi la FM Tokyo şi FM Yokohama. Cunoştinţele sale de limbă engleză i-au auds participarea la o emisiune de pe NHK bazată pe învăţarea acestei limbi. Alte emisiuni unde a apărut în mod obişnuit au fost "Jikan desuyo" şi "Ginza now" de pe TBS, "Shower gang" de pe NTV. A părut şi la canalul muzical "Poppers MTV", unde a interghevat mulţi artişti străini, printre care Ray Charles, Bob Marley, James Brown, Madonna, the Police, Cyndi Lauper şi Micahel Jackson. După moartea tatălui ei s-a mutat în Honolulu cu scopul de a se apropia de mama sa. Tot în Hawaii a avut o emisiune radio numită KIKI AM 83.
Ca muziciană
În timp ce a devenit cunoscută ca o personalitate radio şi TV, Coppé a continuat să compună şi să cânte, iar în 1995 şi-a lansat propriul album. Muzica sa include multe influenţe, dar în general este orienată spre muzica electronică şi cea de club. Ea a concertat în Spania, Marea Britanie, SUA şi Japonia şi a colaborat cu o gamă largă de muzicieni, cum ar fi Plaid, Q-Bert, DJ Vadim, Kris Weston, Senior Coconut, Tipsy, Peanut Butter Wolf, Takemura Nobukazu, DJ Kensei, Fred moTh, Hifana şi Jemapur.
Dicografie
Albume
1995: Coppé
1997: O of M with Coppé
1999: Peppermint
2000: Mercury
2001: Papa My Buddha
2003: Nauru
2004: 8
2005: 9+10=10th Anniversary!
2007: Fi-lamente
2010: Artificial Insemination
2010: Coppe' In A Pill
2011: Yogurt
2012: Rays
2012: Rays / Coppe' In A Bloc
Single-uri
1997 Blue Time Machine (12", Blu: Mango + Sweetrice)
2000 Blue
2012 Forbidden/My Heartbeatz Become Earthquake
Sabi




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu