joi, 22 martie 2012

Arashino Beni/ Beni

Beni, născută pe 30 martie 1986 în prefectuta Okinawa, este o compozitoare şi o cântăreaţă japoneză ce a debutat în anul 2004 sub tutela casei de discuri Avex Trax cu numele de Arashiro Beni. În 2008 ea a părăsit această casă de discuri şi s-a transferat la Universal Music Japan, unde a început să profeseze sub mononimul Beni (stilizat BENI).
Iniţial a fost cel mai bine cunoscută pentru single-ul "Here alone", din anul 2004, iar mai târziu, după ce s-a mutat la Universal single-uri cum ar fi "Mo ichido" cu Dohzi-T, "Mo Nidoto" şi "Kiss, kiss, kiss", l-au surclasat.
Viaţă şi carieră
Începutul carierei
Deşi născută în Okinawa, Beni s-a mutat în California, iar apoi în Yokohama.Tatăl ei este un american descendent dintr-un alb şi un amerindian, iar mama o japoneză. Ea a fost influenţată de către Namie Amuro, Alicia Keys şi de către cântăreaţa favorită a tatălui său, Janet Jackson. A absolvit liceul Nile.C Kinnick de la baza navală Yokosuka, Japonia, apoi s-a specializat în sociologie la universitatea Sophia.
De la o vârstă fragedă Beni şi-a dorit să devină o cântăreaţă şi datorită părinţilor iubitori de muzică a luat lecţii de pian. Deoarece părinţii au locuit în străinătate, a călătorit mult între Japonia şi America, luând contact atât cu muzica japoneză cât şi cu cea străină. Când era în Japonia a participat la concursul Kokuminteki Bishojo, cel mai mare concurs de talente, şi a reuşit să ajungă până în finală. Aceasta a fost ceva destul de deosebit deoarece nu a avut nici un tip de îndrumare profesionistă. Când prezentarea ei a fost urmărită de cei de la Avex Trax ei au fost atât de impresionaţi de vocea ei limpede, frumuseţea naturală şi pronunţia în engleză încât au decis să îi ofere un contract şi să o pregătească de debut. Ea a devenit o membră a formaţiei Bishojo Club 31. Beni a fost prima dintre membrii grupului care a urmat o carieră solo în timp ce era activă şi ca membră a formaţiei. Primul ei single solo, intitulat "Harmony", a fost lansat în iunie 2004. Acesta a devenit melodie tematică pentru serialul Reikan Bus Guide Jikenbo.
2004-2005:popularitate în creştere şi primul album
Al doilea single solo al său, "Infinite..." prezintă o parte diferită a sa. Cântecul are un ton mai mult R&B iar artista şi-a demonstrat în videoclip calităţile de dansatoare. Acesta a fost deasemenea o melodie tematică pentru emisiunea Count Down TV în luna octombrie 2004.
Al treilea său single, lansat în noiembrie 2004, a fost "Here Alone", din cadrul căruia prima melodie a devenit endingul popularului serial de televiziune Kurokawa no Techo. Cu toate că single-ul nu a fost un hit, cântecul în sine a fost. După câteva luni de la "Here Alone" un album numit "Beni" şi un nou single, "Miracle", au fost lansate în gebruarie 2005. Cu toate că single-ul nu s-a clasat pe po poziţie bună, albumul a fost bine primit datorită variaţiilor în stilul muzical şi a gamei vocale. După lansarea albumului ea a câştigat la 19-a ediţie a premiilor Japan Gold Disc Awards "Noul artist al anului".
2005-2006:declinul în vânzări şi Girl 2 Lady
Datorită popularităţii sale a încheiat un contract cu Kose pentru a promova noua linie de farduri VISE de la Kose. În primul spot publicitar oficial a fost promovat şi noul ei single, numit "Hikari no kazu dake glamorous". Single-ul a inclus şi un cover al piesei "Call me! Beep me!" a cântăreţei Christina Millan, melodie tematică a popularului desen animat Disney Kim Possible. Videoclipul a fost promivat nu doar în Statele Unite, cât şi în alte 68 de ţări de pe Glob. Cu toate acestea, el s-a clasat doar pe poziţia 40 în topul Oricon. Ea a devenit deasemenea şi reprezentatnta firmei de dulciuri Glico.
În jur de şase luni mai târziu, al şaselea ei single, "Cherish", s-a lansat. Melodia principală, "Cherish",  servit drept meloidie tematică pentru Ongaku Senshi MUSIC FIGHTER and POWER PLAY a canalului NTV. Cântecul de pe al doua faţetă, "Goal", a fost utilizat pentru al treilea ending al animeului Eyeshield 21. Două luni mai târziu, în februarie 2006 (la un an de la debutul primului album), al doilea ei album, intitulat "Girl 2 lady" a fsot lansat. Albumul a fost promovat prin a doua reclamă Kose. Cu toate acestea, şi albuml a ajuns doar pe poziţia a 87 în Oricon. La puţin timp după lansare ea a început să joace într-o piesă de-a lui Andrew Lloyd Webber, numită "The beautiful game". În musical, a fost actriţa principală.
2006-2008: "Gem", primul turneu live şi albumul de compilaţii
Datorită participării sale în musical cântăreţei i-a luat mult timp pentru a lansa noi piese. Când musicalul şi-a oprit turneul, în 2006, Beni a început să facă modeling ca reprezentatntă a Cecil McBee, una dintre cele mai mari şi mai populare game de îmbrăcăminte japoneze, ce se adresează adolescentelor şi studentelor. Ea a fost deasemenea şi prezentatoarea unei emisiuni despre modă de la NHK, "Tokyo Kawaii TV", în cadrul căreia Beni discuta despre ultimele trenduri în materie de modă din Japonie. Atunci când a devenit emblema berii Orion, un nou single a fost anunţat că se va lansa în septembrie. Al şaptelea ei single a fost intitulat "How are U?".Acesta a fost primul ei single care nu s-a clasat în topul Oricon, şi a fost considerat un eşec total. Al optulea single s-a numit "Luna" şi a fost endingul pentru serialul japonez "Warui Yatsura". Acesta s-a clasta pe poziţia 77, ceea ce a însemnat o mică revenire pentru Beni. În aprilie 2007 cântăreaţa şi-a lansat al treilea album, "Gem". Albumul s-a clasat pe poziţia a 114 în topul Oricon.
La puţin timp de la lansare a pornit în primul ei turneu solo. După turneu s-a anunţat că Beni îşi va face debutul în domeniul filmului într-un film numit "Bra bra ban ban", ce va fi lansat în cinematografele din întreaga ţară în luna martie. Tot ea va fi cea care va interpreta melodia tematică a filmului, ce va fi lansată ca single. Cu toate acestea compania aşters single-ul şi l-a înlocuit cu un album al celor mai bune hituri, denumit "Chapter one: complete collction". DVD-ul a inclus un rezumat al turneului live.
2008-2011:de la Arashino Beni la Beni
În iunie 2008 rapperul japonez Dohzi-T a colaborat cu ea pentru melodia "Mou ichido..." ce s-a vândut în peste două milioane de downloaduri ca ton de apel. În octombrie 2008 s-a anunţat că ea a părăsit casa de discuri Avex Trax şi -s mutat la casa Universal Music Japan, începând totodată să-şi scrie propriile versuri. În acelaşi timp şi-a schimbat numele de scenă în Beni şi şi-a suspendat cariera actoricească. Primul ei single sub tutela Universal, "Mo nido to..." a fost cântecul-răspuns către "Mo ichido...". Perioada de download digital a început în noiembrie, debutând pe prima poziţie în topul zilnic pentru tonuri de apel Recochoku. Videoclipul oficial şi-a început difuzarea la sfârşitul lunii pe Youtube şi a ajuns pe prima poziţie în topul vidioclipurilor muzicale de pe site din Japonia. CD-ul fizic s-a lansat în decembrie 2010 şi s-a casat pe poziţia 20 în topul Oricon.
Următorul single, "Kiss kiss kiss", a fost lansat în aprilie 2009. În ciuda faptului că s-a clasat pe poziţia a 40-a, piesa a ajuns pe prima poziţie în topul săptămânal al downloadurilor digitale ale topului RIAJ. Single-ul "Koi kogareta" a fost lansat în iunie. DEşi a debutat în topul pentru downloaduri digitale RIAJ pe poziţia a noua, în topul săptămânal Oricon s-a clasat pe a 70-a poziţie. În august 2009 "Zutto Futari de" a fsot lansat. Single-ul a inclus şi o melodie pentru spotul publicitar la berea Orion, intitulat "With U". În topul RIAJ acesta a ocupta poziţia a şasea, însă în topul Oricon s-a clasat doar pe poziţia 67.
Noul album al lui Beni s-a numit "Bitter&Sweet" şi a fost lansat în septembrie 2009. Albumul s-a clasta pe poziţia a cincea în topul de vânzăti Oricon, cu 30.000 de copii vândite în prima săptămână, devenind cel mai bine clasat şi vândut album al ei la acea dată. "Bitter&Sweet" a fost certificat de către RIAJ cu Gold pentru 100.000 de copii vândute. Cântăreaţa a pornit într-un turneu numit Bitter & Sweet Release Tour. Turneul s-a bucurat de un atât de mare succes încât noi spectacole au fost anunţate. În octombrie site-ul oficial al lui Beni a anunţat că o versiune limitată şi rearanjată a single-ului "KIRA☆KIRA☆"va fi lansată în noiembrie.
În decembrie site-ul a anunţat un nou single, intitulat "Sign". Cu acesta a venit şi colaborarea cu popularul brand MURUA. La o săptămână după lansare a fost anunţată o nouă melodie. Single-ul se va numi "Bye bye" şi va fi pe tema serialului TV " Hey! Hey! Hey! Music Champ". Împreună cu acesta a venit şi lansarea albumului cu turneul "Bitter&Sweet", numit " Bitter & Sweet Release Tour Final", ce a inclus şi un DVD al turneului. Ambele au fost lansate în martie 2010. În aprilie acelaşi site a anunţat lansarea unui single dublu denumit "Yurayura/Gimme Gimme". Piesa "Gimme gimme" va servi totodată ca melodie pentru noul spot publicitar al produselor Kao Biore Body Deli. Single-ul s-a clasat pe poziţia a 20-a în topul săptămânal Oricon, fiind, alături de "Mo nido to...", cel mai bine clasat single din toup Oricon de când Beni s-a mutat la casa de discuri Universal. După succesul cu "Yurayura/Gimme Gimme" în topul Oricon, site-ul lui Beni a anunţat al doilea ei studio-album, "Lovebox", lansat în iunie 2010. Acesta a debutat pe prima poziţie în topul săptămânal Oricon, devenind primul ei album ce s-a clasat pe o asemenea poziţie.
În iulie 2010 s-a anunţat că Beni va lansa un nou single, intitulat "Heaven's door". Împreună cu single-ul a venit şi campania de promovare pentru propria linie de rochii de mireasă numită "Rouge de BENI", pe care a creat-o de una singură. În Single-ul a fsot lansat în august 2010. În octombrie Beni şi-a înecput turneul epntru cel de-al doilea album, acompaniat de linia Rouge de BENI. În octombrie 2010 site-ul a anunţat că o ediţie limitată a single-ului "2FACE" va fi lansat în luna noiembrie. Potrivit blogului lui Beni acest cânteva va scoate la iveală "o nouă Beni". În noiembrie site-ul oficial a anunţat lansarea unui nou album, "Jewel", în decembrie 2010. În februarie 2011 site-ul a anunţat al doilea turneu album al turneului Lovebox, ce include un DVD.
2011-prezent: continuarea succesului
După lansarea "Lovebox Live Tour" Beni a plănuit să pornească un turneu pentru promovarea "Jewel" din martie până la sfârşitul lui aprilie. Cu toate acestea, turneul a fost amânat datorită cutremurului şi tsunami-ul din martie 2011, şi a început la sfârşitul lui iunie. În mai site-ul oficial al lui Beni a anunţat un nou single, "Suki Dakara", lansat tot în iunie. Cu toate că fizic nu s-a vândut prea bine, în mediul online s-a descurcar destul de bine. În august site-ul oficial a anunţat încă un single-dublu, denumit "Koe wo kikasete/Crazy Girl" ce a fost lansat în septembrie. Şi acesta s-a clasat pe o poziţie bună în topurile pentru mediul online. La foarte puţin timp după aceasta a mai fost anunţat un alt single, intitulat "Darlin", a cărui lansare a fost programată în octombrie. Acesta a făcut parte din Colecţia de cântece din Kansai. Şi foarte rapid după s-a anunţat şi al patrulea album, numit "Fortune", lansat în luna noiembrie.
În decembrie site-ul oficial al cântăreţei a anunţat lansarea celui de-al treilea album al turneelor sale, "Jewel concert tour" şi un nou single "Eien", ambele lansate în ianuarie 2012. În luna februarie site-ul a anunţat că Beni îşi va lansa primul album de cover-uri în engleză, ce se va numi "Covers". Albumul conţine cover-uri în engleză ale cântecelor în japoneză a unor cântăreţi japonezi faimoşi.
Discografie
Studio albume
An          Nume                       Poziţie    Vânzări
                                                                                
2005        Beni                          14             25.000
                                                                                 
2006       Girl 2 Lady                 93             4.000
                                                                                  
2007      Gem                            126           1.500
                                                                                   
2009      Bitter&Sweet                  5          110.000
                                                                                    
2010      Lovebox                         1           57.000
              Jewel                             11          26.000
                                                                                    
2011     Fortune                            5            23.000
                                                                                    

Alte albume 
An          Nume                                               Poziţie    Vânzări
                                                                                                      
2008     Chapter One: Complete Collection        166         1.000
                                                                                                       
2010     Bitter & Sweet Release Tour Final          50           6.000
                                                                                                       
2011     Lovebox Live Tour                                 48          1.700
                                                                                                       
2012     Jewel Concert Tour                                42          2.800
             Covers                                                    7         17.000
                                                                                                         

Single-uri
An        Nume                               Poziţie                Vânzări
                                                                                                      
2004      Harmony                                     26                     14.000
              Infinite...                                      24                     10.000
              Here alone                                  14                     35.000
                                                                                                       
2005    Miracle                                         98                       1.000
            Hikari no Kazu Dake Glamorous   40                       4.000
            Cherish                                         96                       1.000
                                                                                                       
2006    How are U                                     -                             -
                                                                                                       
2007   Luna                                              77                       3.000
                                                                                                         
2008   Mo nido to...                                  20                      14.000
                                                                                                         
2009   Kiss kiss kiss                                  40                        5.000
           Koi kogareta                                  70                       20.000
           Zutto futari de                                 67                        2.000
           Kira kira                                         94                          800
                                                                                                           
2010    Sign                                               50                         2.000
            Bye bye                                         57                         1.000
            Yurayura/Gimme gimme                 20                          5.000
            Heaven's door                               49                          3.000
            2 Face                                          68                          2.000
                                                                                                              
2011   Suki dakara                                   46                           2.000
           Koe wo kikasete/Crazy girl            49                           1.500
           Darlin                                             74                             -
                                                                                                              
2012    Eien                                               75                           1.000
                                                                                                               

Zutto futari de
 
Saigo no uso

One in a million

Yura yura

Mo nido to





Puteţi să-i downloandaţi şi alte melodii de aici sau de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu