joi, 29 martie 2012

Fukui

Municipiul Fukui este capitala prefecturii cu acelaşi nume. Este situat în partea central-nordică, pe coasta Mării Japoniei şi are o suprafaţă de 536.17 kilometrii pătraţi şi o populaţie de 267.428 locuitori.
Istorie
Având ieşire la maestuasa Mare a Japoniei în vest şi ajungând până la renumitul vârf Hakusan în est, unicipiul Fukui este situat în centrul câmpiei Fukui, formată de trei râuri principale, Kuzuryu, Asuwa şi Hino.
În urmă cu aproape 1.500 de ani, mulţumită proiectului de îmbunătăţire a râurilor, implementat de câtre împăratul Keitai, originar din această zonă de câmpie, la acea vreme un teren mlăştinos, zona s-a transformat într-o regiune pentru cultivarea cerealelor.
Acum în jur de 500 de ani, timp de cinci generaţii, Asakura Toshikage şi descendenţii săi au condus centrul administrativ în Ichijodani, în partea de sud-est a oraşului Fukui de astăzi, denumită provincia Echizen. Ei au dezvoltat-o şi au făcut-o să prospere într-atât de mult încât a ajuns să fie numită "micul Kyoto".
Zona urbană din prezent a început să se dezvoplte în urmă cu 400 de ani, odată cu construire castelului Kitanosho de către Shibata Katsuie, urmat de al doilea fiu al lui Tokugawa Ieyasu, Yuki Hideyasu, care a construit efectivul oraş-castel după ce a fost numit castelan al Kitanosho, ce deţinea un fief de 680.000 de koku (un koku produce cantitatea de orez necesară pentru un adult pe o perioadă de un an).
La sfârşitul perioadei Edo Matsudaira Shungaku, o persoană foarte respectată, a devenit lordul Fukui-ului. El a recrutat personal calificat (printre care Hashimoto Sanai) şi a efectuat o reformă fiscală. El a încurajat comerţul cu mătase şi cu mătase japoneză brută, ce a devenit baza domeniului textil a oraşului in prezent.
Municipalizat în anul 1889, cu o populaţie nu mai mare de 40.000 de locuitori, Fukui a fuzionat cu alte câteva oraşe şi sate, devenind un municipiu cu o populaţie de 270.000 de locuitori ce trăiesc într-o zonă de 121 de ori mai mare decât înainte.
Oraşul a avut de suferit din pricina mai multor distrugeri devastatoare: raidurile aeriene din 1945, masivul cutremur din 1948, etc. Cu toate acestea, s-a ridicat din cenuşă precum pasărea Phoenix, ce a devenit şi simbolul oraşului, mulţumită spiritului neîmblânzit al cetăţenilor săi, şi continuă să se dezvolte ca un oraş principal din regiunea Hokuriku.
Indiferent de ce perioadă a fost- perioada împăratului Keitei, perioada Războaielor civile sau restauraţia Meiji, municipiul Fukui a jucat întotdeauna un rol istoric important. Chiar şi acum urmele istoriei rămân bine pronunţate. Oraşul este împresurat cu obiective istorice, ce le permit vizitatorilor să savureze atmosfera istorică.
Industrie
Oraşul găzduieşte câteva companii, printre care Aoyama Harp, singura manufactură de harpe din Japonia, Matsuura Machinery, o companie producătoare de utilaje grele pe plan internaţional, Morinaga Hokuriku Dairy, o companie de lactate, ramură a companiei Morinaga Milk Industry şi Emori Shoji, o casă de comerţ cu puternice legături în China.
Atracţii turistice
Ichijodani, ruinele familiei Asakura şi grădina
Acestea sunt ruinele oraşului-castel, ce au devenit centrul provinciei Echizen la 100 de ani după Asakura Toshikage, un lor feudal din timpul Războaielor civile, a construit un castel în Ichijodani în 1471. În perioada de vârf aici trăiua mai mult de 10.000 de oameni. A fost, deasemenea, un centru de o rafinată cultură. Ruinele excavate ale reşedinţei şi grădina ne povestesc despre istoria veche, despre străzile reşedinţelor vechilor samurai şi despre locuinţele oamenilor de rând, ce au fost restaurate acum la starea iniţială.
Rămăşiţele castelului Kitanosho
Centrul Fukui-ului a fost cândva numit Kitanosho. Castelul Kitanosho, care se spune că a fost unul dintre cele mai mari castele din Japonia la acea vreme, a fost construit de către Shibata Katsuie, un comandant militar din perioada Războielor civile şi un guvernator al provinciei Echizen (partea de nord a prefecturii de astăzi). El şi-a concentrat eforturile în special în ceea ce priveşte administraţia civilă. Shibata a lucrat şi la dezvoltarea oraşului-castel şi a stabilit fundaţia municipiului Fukui din zilele noastre.
Rămăşiţele castelului Fukui
Castelul a fost construit în anul 1601, trebuindu-i şase ani să fie finalizat, de către Yuki Hideyasu, al doilea fiu al lui Tokugawa Ieyasu. Este un castel renumit ca loc de prosperitate a familiei Matsudaira, ce a condus provincia Echizen timp de 17 generaţii, până la sfârşitul perioadei Edo. Au rămas în picioare doar o parte din şanţurile interioare şi zidurile de piatră.
Grădina Yokokan
Aceasta este a doua locuinţă a familiei Matsudaira, clanul feudal al Fukui-ului, a cărei grădină este cunoscută ca un exemplar valoros de la mijlocul perioadei Edo. Are un aspect plin de eleganţă. Un birou şi alte structuri au ars în timpul războiului, dar au fost restaurate la grandoarea lor originală după opt ani de renovare. Grădina s-a redeschis în anul 1993.
Cireşii de pe malul râului Asuwa
Un şir de cireşi de doi kilometrii lungime aflat pe malul râului Asuwa. Acest loc, inclus printre cel mai frumoase 100 de locuri pentru admirarea florilor de cireş, prezintă un minunat tunel de cireşi înfloriţi în timpul primăverii.
Drumul florilor de rapiţă
Acesta se întinde pe 2.5 kilometrii de-a lungul râului Asuwa, existând şi o perioadă când florile sunt iluminate pe timpul nopţii.
Drumul hortensiilor
Este popular datorită faptului că hortensia este floarea oficială a municipiului Fukui. Drumul hortensiilor de pe muntele Asuwa se mândreşte cu 15.00 de arbuşti de hortensii.
Coasta Echizen
Aceasta este o parte din linia de coastă Echizen-kaga, desemnată drept parc cvasi-naţional, celebru pentru rocile sale cu forme ciudate şi pentru stâncile abrupte, sculptate de valurile puternice ale Mării Japoniei. Peştele aruncat de valurile sălbatice ale mării este ceva ce trebuie gustat.
Cascada Ichijyou
O cascadă cu un jet de apă ce curge de la o înălţime de 12 metrii, în amonte de râul Ichijoudani, ce străbate ruinele clanului feudal Asakura. Este un loc faimos, unde legendarul samurai Sasaki Kojiro şi-a efectiat antrenamentul.
Grădina cu flori de cosmos Miyoshi
O grădină de 10 hectare, cu aproximativ un milion de flori de cosmos.
Floarea mării
Este un fenomen natural din timpul iernii, când spuma albă a mării se loveşte de stâncile coastei. Spuma ce se dansează într-un vârtej de vânt este un spectacol fantastic, ce se merită a  fi privit.
Narcise
Coasta Echizen este unul dintre cele trei mari locuri din Japonia unde narcisele cresc din plin. Din timpul iernii pâmă la începutul primăverii, frumoasele şi parfumatele narcise oferă culoare coastei Echizen-ului.
Mâncăruri
Echizen oroshi soba (tăieţei de hrişcă cu ridiche rasă)
Tăieţeii de hrişcă Echizen sunt serviţi asezonaţi cu ridiche picantă rasă. Acest tip de tăieţei de hrişcă pot fi savuraţi oriune în oraş. Există chiar multe locuri unde poţi încerca să-i prepari de unul singur.
Crabul Echizen
Crabul Echizen este regele mâncărurilor de iarnă provenite din Marea Japoniei. Masculul se numeşte zuwai, iar femela seiko. Mâncaţi fierţii, îţi vor umple gura cu o aromă dulce.
Crevetele de mare adâncime
Împreună cu crabul Echizen, crevetele de mare adâncime, este cunoscut deasemenea ca regele mâncărurilor din timpul iernii. Dulceaţa şi textura lor fină le conferă statutul unui preparat de primă clasă.
Katsu-don cu sos (cotlet de porc pe orez, servit cu sos)
Katsu-don-ul din Fukui este unul servit cu sos. Combinaţia dintre cotletul de porc prăjit, crocant, servit cu un sos făcut după o reţetă secretă, este nemaipomenită.
Sake-ul local
Făcut din apa pură din Fukui şi din orez de o calitate recunoscută la nivel naţional, în perioada iernii, sake-ul din Fukui este fabricat cu toată inima şi priceperea. Municipiul are o gamă variată de sortimente de sake, cu fiecare o aromă individuală.
Arici de mare din Echizen
Proaspăt prins din Marea Japonie, pasta din ovar de arici de mare este conservată cu sare după o tehnică secretă. Aceast preparat superb poate fi întâlnit doar în Fukui.
Mizu yokan (jeleu din pastă de fasole azuki)
Acest jeleu este o specialitate reprezentativă pentru mâncărurile de iarnă din Fukui. Mizu yokan este în evidenţă prin gustul de zahăr muscavado şi prin textura suculentă, ce se topeşte în gură.
Hanna rakkyo (şalotă)   
Mâncată în principal după ce a fost marinată în oţet îndulcit, aceste şalote, sau cepe franţuzeşti, sunt lucioase şi au o textură foarte crocantă.
Heshiko (macrou fermentat) 
Această mâncare conservată este preparată din macrou proaspăt prins, ce este prima oară spălat cu apă, şi apoi murat cu sare şi tărâţe de orez. Uşor prăjit, merge cel mai bine cu orez şi sake. Gustul sărat şi în acelaşi timp dulce îi conferă o aromă unică.
Yakisabazushi (sushi din macrou fript)
Această nouă specialitate a devenit un subiect la televizor şi în reviste. Bucăţi de macrou groase, bine fripte, sunt aşezate pe rulouri din orez, dând naştere unui fel de mâncare foarte revigorant.
Koshihikari
Koshihikare, ce este una dintre cele  mai deliciaose specii de orez, este originară din Fukui. Numele speciei vine de la "brilianţa Fukui-ului".
Momi wakame (iarbă de mare uscată) 
Acestă mâncare organică, selecţionată cu grijă, şi foarte nutritivă, este preparată din iarbă de mare de înaltă calitate, uscată la soare.
Habutae mochi (dulciuri din orez)
Acest faimos produs de patiserie din Fukui a fost numit după Habutae, o mătase de înaltă clasă, cu o textură fină şi moale la atingere. Moliciunea şi gustul dulce sunt atrăgătoare.
Takuan no nitano (ridiche galbenă fiartă şi murată)
Un preparat tradiţional servit în fiecare casă încă din vremurile de demult. Ridichea galbenă fiartă şi murată în sos de soia are un gust delicios atât rece cât şi caldă, şi merge bine cu orez pe post de garnitură.
Festivaluri şi rituale
Festivalul primăverii din Fukui (parada istorică Echizen)
Parada istorică din Echizen este principala parte a festivalului primăverii, ce are loc în fiecare aprilie, în timpul cireşilor înfloriţi. Personalităţile şi comandanţii din timpul perioadei Războiului civil ce au influenţat istoria Fukui-ului îi includ pe Shibata Katsuie şi Oichi no kata. Purtând armuri şi kimonouri, ei defilează din centrul oraşului căte malul râului Asuwa, împânzit de cireşi înfloriţi.
În acelaşi timp există şi un sistem de iluminare fantastic a tunelului de cireşi de pe malul râului Asuwa şi un eveniment numit Atagozaka.
Festivalul phoenex-ului
Desfâşurat pentru prima oară în anul 1954, Festivalul Phoenex-ului se desfăşoară de-a lungul a trei zile, a doua căzând mereu în prima duminică din august.
Acest festival al verii include trei mari evenimente: dansuri folclorice şi Yosakoi Ichorai şi un imens foc de artificii ce luminează oraşul.
Hotoke no mai
Acesta este un eveniment budist ce are loc la templul Itozaki, pe litoralul Takasu, pe 18 aprilie, la fiecare doi ani, începând din perioada Nara. Implică opt dansatori cu măşti aurite şi haine negre, ce dansează magnific pe o scenă, în faţa sanctuarului.
Mutsuki shinji   
Având loc la altarul Kamo din zona Shimizu, acest spectacol budist este dedicat zeităţilor şi dorinţelor de pace şi de recoltă îmbelşugată. Această tradiţie are o istorie de aproximativ 800 de ani şi are loc în luna februarie, odată la patru ani.
Bakabayashi
Acest spectacol folcloric are loc anual la altarul Homusubi, pe 24 mai, şi are o istorie de 300 de ani. Implică oameni îmbrăcaţi în Hyottoko (măşti amuzante) ce dansează şi bat la tobe într-un mod distractiv.
Festivalul Jijigure
Acesta este un festival al altarului Sumiyoshi (din zona Miyama), ce are loc anual, pe data de 5 mai. Altarul portabil, decorat cu trei feluri de flori de pomi, cum ar fi cameliile, sunt purtate de-a lungul acestei zone.
Festivalul narciselor
Când vine iarna, narcisele colorează colinele de la malul mării în alb. Festivalul narciselor are loc în zona Koshino, în perioada de înflorire a acestora. În timpul festivalului vizitatorii sunt trataţi cu narcise şi crabi la grătar pe gratis.
Cetăţeni notabili
Împăratul Keitai (sfârşitul secolului 5- începutul secolului 6)
Un împărat ce a crescut în Echitzen. Este cunoscut pentru legendarul plan de îmbunătăţire a cursurilor râurilor din câmpia Echizen şi pentru mineritul de la Syakudani.
Asakura Takakage (1428-1481)
Primul lord din familia Asakura al Ichijodani, ce a domnit peste Echizen.
Tachibana Akemi (1812-1868)
Un poet şi un cărturar care a trăit în ultimele zile ale shogunatului Tokugawa. Una dintre lucrările sale este "Dokurakugin", o serie de 52 de poeme tanka ce încep fiecare cu formula "Tanoshimi wa" (Este o plăcere atunci când...).
Matsudaira Shungaku (1828-1890)
Un conducător virtuos care a trăit în ultimele zile ale shogunatului. Ca lord, el a promovat o reformă fiscală şi a înfiinţat şcoli pe domeniul condus.
Hashimoto Sanai (1834-1859) 
Un samurai din Fukui ce a trăit în ultima parte a shogunatului. La 15 ani a scris o faimoasă "Keihatsuroku" (carze de rezoluţii). Talentul său, recunoscut de lordul Matsudaira Shungaku, a afectat politica acelor vremuri. Astfel, el a fost executat la o vârstă fragedă, de doar 26 de ani.
Kusakabe Taro (1845-1870)
Primul elev din Fukui ce a studiat în străinătate. El a studiat la universitatea Rutgers, New Brunswick, SUA. A murit de tânăr, la 25 de ani, de tuberculoză.







Mago mago Arashi

Ei bine, cu ocazia acestei postrări vreau să vă anunţ că mă voi apuca să lucrez la o nouă categorie, cea cu evenimentele din fiecare zi.
Mago mago Arashi episodul 40

Mago mago Arashi episodul 41

Mago mago Arashi episodul 42

joi, 22 martie 2012

Arashino Beni/ Beni

Beni, născută pe 30 martie 1986 în prefectuta Okinawa, este o compozitoare şi o cântăreaţă japoneză ce a debutat în anul 2004 sub tutela casei de discuri Avex Trax cu numele de Arashiro Beni. În 2008 ea a părăsit această casă de discuri şi s-a transferat la Universal Music Japan, unde a început să profeseze sub mononimul Beni (stilizat BENI).
Iniţial a fost cel mai bine cunoscută pentru single-ul "Here alone", din anul 2004, iar mai târziu, după ce s-a mutat la Universal single-uri cum ar fi "Mo ichido" cu Dohzi-T, "Mo Nidoto" şi "Kiss, kiss, kiss", l-au surclasat.
Viaţă şi carieră
Începutul carierei
Deşi născută în Okinawa, Beni s-a mutat în California, iar apoi în Yokohama.Tatăl ei este un american descendent dintr-un alb şi un amerindian, iar mama o japoneză. Ea a fost influenţată de către Namie Amuro, Alicia Keys şi de către cântăreaţa favorită a tatălui său, Janet Jackson. A absolvit liceul Nile.C Kinnick de la baza navală Yokosuka, Japonia, apoi s-a specializat în sociologie la universitatea Sophia.
De la o vârstă fragedă Beni şi-a dorit să devină o cântăreaţă şi datorită părinţilor iubitori de muzică a luat lecţii de pian. Deoarece părinţii au locuit în străinătate, a călătorit mult între Japonia şi America, luând contact atât cu muzica japoneză cât şi cu cea străină. Când era în Japonia a participat la concursul Kokuminteki Bishojo, cel mai mare concurs de talente, şi a reuşit să ajungă până în finală. Aceasta a fost ceva destul de deosebit deoarece nu a avut nici un tip de îndrumare profesionistă. Când prezentarea ei a fost urmărită de cei de la Avex Trax ei au fost atât de impresionaţi de vocea ei limpede, frumuseţea naturală şi pronunţia în engleză încât au decis să îi ofere un contract şi să o pregătească de debut. Ea a devenit o membră a formaţiei Bishojo Club 31. Beni a fost prima dintre membrii grupului care a urmat o carieră solo în timp ce era activă şi ca membră a formaţiei. Primul ei single solo, intitulat "Harmony", a fost lansat în iunie 2004. Acesta a devenit melodie tematică pentru serialul Reikan Bus Guide Jikenbo.
2004-2005:popularitate în creştere şi primul album
Al doilea single solo al său, "Infinite..." prezintă o parte diferită a sa. Cântecul are un ton mai mult R&B iar artista şi-a demonstrat în videoclip calităţile de dansatoare. Acesta a fost deasemenea o melodie tematică pentru emisiunea Count Down TV în luna octombrie 2004.
Al treilea său single, lansat în noiembrie 2004, a fost "Here Alone", din cadrul căruia prima melodie a devenit endingul popularului serial de televiziune Kurokawa no Techo. Cu toate că single-ul nu a fost un hit, cântecul în sine a fost. După câteva luni de la "Here Alone" un album numit "Beni" şi un nou single, "Miracle", au fost lansate în gebruarie 2005. Cu toate că single-ul nu s-a clasat pe po poziţie bună, albumul a fost bine primit datorită variaţiilor în stilul muzical şi a gamei vocale. După lansarea albumului ea a câştigat la 19-a ediţie a premiilor Japan Gold Disc Awards "Noul artist al anului".
2005-2006:declinul în vânzări şi Girl 2 Lady
Datorită popularităţii sale a încheiat un contract cu Kose pentru a promova noua linie de farduri VISE de la Kose. În primul spot publicitar oficial a fost promovat şi noul ei single, numit "Hikari no kazu dake glamorous". Single-ul a inclus şi un cover al piesei "Call me! Beep me!" a cântăreţei Christina Millan, melodie tematică a popularului desen animat Disney Kim Possible. Videoclipul a fost promivat nu doar în Statele Unite, cât şi în alte 68 de ţări de pe Glob. Cu toate acestea, el s-a clasat doar pe poziţia 40 în topul Oricon. Ea a devenit deasemenea şi reprezentatnta firmei de dulciuri Glico.
În jur de şase luni mai târziu, al şaselea ei single, "Cherish", s-a lansat. Melodia principală, "Cherish",  servit drept meloidie tematică pentru Ongaku Senshi MUSIC FIGHTER and POWER PLAY a canalului NTV. Cântecul de pe al doua faţetă, "Goal", a fost utilizat pentru al treilea ending al animeului Eyeshield 21. Două luni mai târziu, în februarie 2006 (la un an de la debutul primului album), al doilea ei album, intitulat "Girl 2 lady" a fsot lansat. Albumul a fost promovat prin a doua reclamă Kose. Cu toate acestea, şi albuml a ajuns doar pe poziţia a 87 în Oricon. La puţin timp după lansare ea a început să joace într-o piesă de-a lui Andrew Lloyd Webber, numită "The beautiful game". În musical, a fost actriţa principală.
2006-2008: "Gem", primul turneu live şi albumul de compilaţii
Datorită participării sale în musical cântăreţei i-a luat mult timp pentru a lansa noi piese. Când musicalul şi-a oprit turneul, în 2006, Beni a început să facă modeling ca reprezentatntă a Cecil McBee, una dintre cele mai mari şi mai populare game de îmbrăcăminte japoneze, ce se adresează adolescentelor şi studentelor. Ea a fost deasemenea şi prezentatoarea unei emisiuni despre modă de la NHK, "Tokyo Kawaii TV", în cadrul căreia Beni discuta despre ultimele trenduri în materie de modă din Japonie. Atunci când a devenit emblema berii Orion, un nou single a fost anunţat că se va lansa în septembrie. Al şaptelea ei single a fost intitulat "How are U?".Acesta a fost primul ei single care nu s-a clasat în topul Oricon, şi a fost considerat un eşec total. Al optulea single s-a numit "Luna" şi a fost endingul pentru serialul japonez "Warui Yatsura". Acesta s-a clasta pe poziţia 77, ceea ce a însemnat o mică revenire pentru Beni. În aprilie 2007 cântăreaţa şi-a lansat al treilea album, "Gem". Albumul s-a clasat pe poziţia a 114 în topul Oricon.
La puţin timp de la lansare a pornit în primul ei turneu solo. După turneu s-a anunţat că Beni îşi va face debutul în domeniul filmului într-un film numit "Bra bra ban ban", ce va fi lansat în cinematografele din întreaga ţară în luna martie. Tot ea va fi cea care va interpreta melodia tematică a filmului, ce va fi lansată ca single. Cu toate acestea compania aşters single-ul şi l-a înlocuit cu un album al celor mai bune hituri, denumit "Chapter one: complete collction". DVD-ul a inclus un rezumat al turneului live.
2008-2011:de la Arashino Beni la Beni
În iunie 2008 rapperul japonez Dohzi-T a colaborat cu ea pentru melodia "Mou ichido..." ce s-a vândut în peste două milioane de downloaduri ca ton de apel. În octombrie 2008 s-a anunţat că ea a părăsit casa de discuri Avex Trax şi -s mutat la casa Universal Music Japan, începând totodată să-şi scrie propriile versuri. În acelaşi timp şi-a schimbat numele de scenă în Beni şi şi-a suspendat cariera actoricească. Primul ei single sub tutela Universal, "Mo nido to..." a fost cântecul-răspuns către "Mo ichido...". Perioada de download digital a început în noiembrie, debutând pe prima poziţie în topul zilnic pentru tonuri de apel Recochoku. Videoclipul oficial şi-a început difuzarea la sfârşitul lunii pe Youtube şi a ajuns pe prima poziţie în topul vidioclipurilor muzicale de pe site din Japonia. CD-ul fizic s-a lansat în decembrie 2010 şi s-a casat pe poziţia 20 în topul Oricon.
Următorul single, "Kiss kiss kiss", a fost lansat în aprilie 2009. În ciuda faptului că s-a clasat pe poziţia a 40-a, piesa a ajuns pe prima poziţie în topul săptămânal al downloadurilor digitale ale topului RIAJ. Single-ul "Koi kogareta" a fost lansat în iunie. DEşi a debutat în topul pentru downloaduri digitale RIAJ pe poziţia a noua, în topul săptămânal Oricon s-a clasat pe a 70-a poziţie. În august 2009 "Zutto Futari de" a fsot lansat. Single-ul a inclus şi o melodie pentru spotul publicitar la berea Orion, intitulat "With U". În topul RIAJ acesta a ocupta poziţia a şasea, însă în topul Oricon s-a clasat doar pe poziţia 67.
Noul album al lui Beni s-a numit "Bitter&Sweet" şi a fost lansat în septembrie 2009. Albumul s-a clasta pe poziţia a cincea în topul de vânzăti Oricon, cu 30.000 de copii vândite în prima săptămână, devenind cel mai bine clasat şi vândut album al ei la acea dată. "Bitter&Sweet" a fost certificat de către RIAJ cu Gold pentru 100.000 de copii vândute. Cântăreaţa a pornit într-un turneu numit Bitter & Sweet Release Tour. Turneul s-a bucurat de un atât de mare succes încât noi spectacole au fost anunţate. În octombrie site-ul oficial al lui Beni a anunţat că o versiune limitată şi rearanjată a single-ului "KIRA☆KIRA☆"va fi lansată în noiembrie.
În decembrie site-ul a anunţat un nou single, intitulat "Sign". Cu acesta a venit şi colaborarea cu popularul brand MURUA. La o săptămână după lansare a fost anunţată o nouă melodie. Single-ul se va numi "Bye bye" şi va fi pe tema serialului TV " Hey! Hey! Hey! Music Champ". Împreună cu acesta a venit şi lansarea albumului cu turneul "Bitter&Sweet", numit " Bitter & Sweet Release Tour Final", ce a inclus şi un DVD al turneului. Ambele au fost lansate în martie 2010. În aprilie acelaşi site a anunţat lansarea unui single dublu denumit "Yurayura/Gimme Gimme". Piesa "Gimme gimme" va servi totodată ca melodie pentru noul spot publicitar al produselor Kao Biore Body Deli. Single-ul s-a clasat pe poziţia a 20-a în topul săptămânal Oricon, fiind, alături de "Mo nido to...", cel mai bine clasat single din toup Oricon de când Beni s-a mutat la casa de discuri Universal. După succesul cu "Yurayura/Gimme Gimme" în topul Oricon, site-ul lui Beni a anunţat al doilea ei studio-album, "Lovebox", lansat în iunie 2010. Acesta a debutat pe prima poziţie în topul săptămânal Oricon, devenind primul ei album ce s-a clasat pe o asemenea poziţie.
În iulie 2010 s-a anunţat că Beni va lansa un nou single, intitulat "Heaven's door". Împreună cu single-ul a venit şi campania de promovare pentru propria linie de rochii de mireasă numită "Rouge de BENI", pe care a creat-o de una singură. În Single-ul a fsot lansat în august 2010. În octombrie Beni şi-a înecput turneul epntru cel de-al doilea album, acompaniat de linia Rouge de BENI. În octombrie 2010 site-ul a anunţat că o ediţie limitată a single-ului "2FACE" va fi lansat în luna noiembrie. Potrivit blogului lui Beni acest cânteva va scoate la iveală "o nouă Beni". În noiembrie site-ul oficial a anunţat lansarea unui nou album, "Jewel", în decembrie 2010. În februarie 2011 site-ul a anunţat al doilea turneu album al turneului Lovebox, ce include un DVD.
2011-prezent: continuarea succesului
După lansarea "Lovebox Live Tour" Beni a plănuit să pornească un turneu pentru promovarea "Jewel" din martie până la sfârşitul lui aprilie. Cu toate acestea, turneul a fost amânat datorită cutremurului şi tsunami-ul din martie 2011, şi a început la sfârşitul lui iunie. În mai site-ul oficial al lui Beni a anunţat un nou single, "Suki Dakara", lansat tot în iunie. Cu toate că fizic nu s-a vândut prea bine, în mediul online s-a descurcar destul de bine. În august site-ul oficial a anunţat încă un single-dublu, denumit "Koe wo kikasete/Crazy Girl" ce a fost lansat în septembrie. Şi acesta s-a clasat pe o poziţie bună în topurile pentru mediul online. La foarte puţin timp după aceasta a mai fost anunţat un alt single, intitulat "Darlin", a cărui lansare a fost programată în octombrie. Acesta a făcut parte din Colecţia de cântece din Kansai. Şi foarte rapid după s-a anunţat şi al patrulea album, numit "Fortune", lansat în luna noiembrie.
În decembrie site-ul oficial al cântăreţei a anunţat lansarea celui de-al treilea album al turneelor sale, "Jewel concert tour" şi un nou single "Eien", ambele lansate în ianuarie 2012. În luna februarie site-ul a anunţat că Beni îşi va lansa primul album de cover-uri în engleză, ce se va numi "Covers". Albumul conţine cover-uri în engleză ale cântecelor în japoneză a unor cântăreţi japonezi faimoşi.
Discografie
Studio albume
An          Nume                       Poziţie    Vânzări
                                                                                
2005        Beni                          14             25.000
                                                                                 
2006       Girl 2 Lady                 93             4.000
                                                                                  
2007      Gem                            126           1.500
                                                                                   
2009      Bitter&Sweet                  5          110.000
                                                                                    
2010      Lovebox                         1           57.000
              Jewel                             11          26.000
                                                                                    
2011     Fortune                            5            23.000
                                                                                    

Alte albume 
An          Nume                                               Poziţie    Vânzări
                                                                                                      
2008     Chapter One: Complete Collection        166         1.000
                                                                                                       
2010     Bitter & Sweet Release Tour Final          50           6.000
                                                                                                       
2011     Lovebox Live Tour                                 48          1.700
                                                                                                       
2012     Jewel Concert Tour                                42          2.800
             Covers                                                    7         17.000
                                                                                                         

Single-uri
An        Nume                               Poziţie                Vânzări
                                                                                                      
2004      Harmony                                     26                     14.000
              Infinite...                                      24                     10.000
              Here alone                                  14                     35.000
                                                                                                       
2005    Miracle                                         98                       1.000
            Hikari no Kazu Dake Glamorous   40                       4.000
            Cherish                                         96                       1.000
                                                                                                       
2006    How are U                                     -                             -
                                                                                                       
2007   Luna                                              77                       3.000
                                                                                                         
2008   Mo nido to...                                  20                      14.000
                                                                                                         
2009   Kiss kiss kiss                                  40                        5.000
           Koi kogareta                                  70                       20.000
           Zutto futari de                                 67                        2.000
           Kira kira                                         94                          800
                                                                                                           
2010    Sign                                               50                         2.000
            Bye bye                                         57                         1.000
            Yurayura/Gimme gimme                 20                          5.000
            Heaven's door                               49                          3.000
            2 Face                                          68                          2.000
                                                                                                              
2011   Suki dakara                                   46                           2.000
           Koe wo kikasete/Crazy girl            49                           1.500
           Darlin                                             74                             -
                                                                                                              
2012    Eien                                               75                           1.000
                                                                                                               

Zutto futari de
 
Saigo no uso

One in a million

Yura yura

Mo nido to





Puteţi să-i downloandaţi şi alte melodii de aici sau de aici.

marți, 20 martie 2012

Ehizen

Echizen este un municipiu din prefectura Fukui.
Oraşul din prezent datează din octombrie 2005, când municipiul Takefu şi oraşul Imadate s-au unit pentru a forma un nou municipiu, cu toate că Echizen Bashi a fost un important centru regional încă de acum 1.500 de ani. Aici se află multe ruine ale vechilor castele şi situri arheologice. Echizen este cunoscut pentru templele şi altarele sale- mai bine de 300. Pentru un an el a găzduit-o pe faimoasa Murasaki Shikibu, autoarea romanului Genji Monogatari. Tatăl acesteia a fost în perioada Heian guvernatorul provinciei Echizen.
În august 2008 municipiul avea o populaţie estimativă de 86.565 şi o suprafaţă de 230.75 kilometrii pătraţi.
Istorie
Perioada Yamato
În timpul perioadei Yamato zona cuprinsă între Tsuruga şi Niigata a fost un regat numit Koshi, În anul 507, într-o perioadă de crize succesive, un conducător din zona Ajimano din Echizen a urcat pe tronul crizantemei, devenind al 26 împărat al Japoniei, Keitai-tenno, fondând o nouă dinastie imperială. În acea perioadă bazinul Echizen a început să se dezvolte din punc de vedere cultural şi economic.
Perioada Nara
Regatul Koshi a fost divizat în trei provincii: Echizen, Etchu şi Echigo. Provincia Echizen a devenit o importantă bază militară ce păzea provinciile din nord ale capitalei. Zona care va deveni mai târziu municipiul Echizen a servit drept o poartă de acces către drumul Hokurikudo, iar un sediu local al guvernului a fost stabilit în Echizen-Fuchu (în prezent cartierul Fuchu). Zona s-a dezvoltat în continuare, devenind un important centru politic, economic şi cultural. În timpul acestei perioadei poetul Nakatomi no Yakamori a fost exilat în Echizen, şi aici el a scris în jur de 40 de poeme ce au fost culese în Man'yoshu, inclusiv scrisorile sale de dragoste către Sanuno Otogami no Otome. Un alt poet faimos din Man'yoshu, Otomo no Yakamochi, a scris multe lucrări despre Echizen. Poemele lor pot fi găsite în Echizen no Sato, o grădină din oraş.
Perioada Heian
Guvernatorul provinciei Echizen, Fujiwara no Tametoki, a fost tatăl celebrei Murasaki Shikibu. Aceasta şi-a părăsit oraşul natal, Heian-kyo, o singură dată, pentru a merge la Echizen cu tatăl ei. Ea a stat aici doar aproape un an, iar apoi s-a întors acasă pentru a se căsători cu Fujiwara no Nobutaka. Se spune că experienţele sale din Echizen au avut o mare influenţă asupra celei mai importante lucrări a ei, Genji Monogatari, şi multe din numele locurilor din Echizen apar în poveştile şi poeziile sale.
Perioada Nanboku-cho
Echizen-Fuchu a rămas unimportant centru militar. Aici au avut loc câteva bătălii, şi numeroase castele s-au construit şi au înflorit în această perioadă. Shiba Takatsune, comandantul suprem din Echizen, a susţinut Curtea din nord în timpul războiului şi s-a luptat cu Yoshisada Nitta în Bătălia de la râul Hirano. Shiba a pierdut bătălia, iar castelul său a ajuns în mâinile lui Nitta. Shiba a fugit în nord, la castelul Asuwa din Fukui. Nitta l-a urmărit, dar a fost învins şi ucis de către Shiba în fortăreaţa Siege no Kuromaru. El a revenit la Fuchu şi cucerit atât castelul Fuchu cât şi castelul Otaki. Rezultatul războiului dintre Curtea imperială din nord şi Curtea imperială din sud a fost decisă în preajma zonei Fuchu. Astăi, o plachetă indicând locul castelului Shinzenkoji poate fi observată la templul Shogaku-ji din Echizen, iar ruine ale altor castele se pot vedea în perimetrul municipiului.
Perioada Muromachi
Victoriile lui Shiba Takatsune din perioada Nanboku-cho i-au permis să devină un daimyo puternic, independent faţă de poziţia sa dată de către shogunat. El şia schimbat numele din Shiba în Kuratani, iar controlul asupra Echizen-ului a devenit ereditar, rămânând familiei sale în loc să revină shogunatului. Acesta şi-a construit locuinţa în zona Ajimano din Echizen.
Perioada Sengoku
Echizen a prosperat sub conducerea lorzilor daimyo Asakura, care au mutat capitala provinciei din Echizen Fuchu la Ichijodani, lângă municipiul Fukui. Sub guvernarea lui Asakura Yoshikage Echizen s-a bucurat de opace şi o stabilitate cu mult mai mare decât restul Japoniei în această perioadă de războaie haotice între state mulţumită negocierilor purtate cu ai săi fermieiri Ikko-ikki. Ca urmare, Echizen a devenit un loc de refugiu pentru persoanele care fugeau de violenţele din sud.
Când Oda Nobunaga a invadat Echizen-ul, el a învins complet clanul Asakura, incendiind Ichijodani din temelii şi restabilid capitala provincială la Echizen Fuchu. Pentru a menţine pacea şi controlul asupra Ikko-ikki el a împărţit Echizen Fuchu-ul între generalii săi, Fuwa Mitsuharu, Sassa Narimasa şi Maeda Toshiie. Acesşea au fost cunoscuţi drept "Fuchu sanninshu" (cei trei din Fuchu) datorită cooperării dintre ei privind guvernarea. O parte din castelul lui Sassa Narimasa, castelul Komaru, există şi astăzi. Maeda Toshiie s-a stabilit în castelul Echizen Fuchu, pe locul căruia se află în prezent primăria Echizen. Fuwa Mitsuharu a preluat castelul Ryumon-ji, a cărui fundaţie din piatră şi porţiuni din şanţ pot fi observate la templul Ryumon-ji.
Perioada Edo
După Bătălia de la Sekigahara Yuki Hideyasu a devenit guvernatorul domeniului Echizen. Capitala proveincială a fost mutată pentru ultima oară, de la Echizen la Fukui. Clanul Matsudaira şi-a păstrat controlul asupra acestei zone întreaga perioadă Edo. În cele din urmă domeniul Echizen a devenit cunoscut drept domeniul Fukui.
În acest timp Honda Tomimasa, ce se bucura de o mare încredere din partea lui Tokugawa Ieyasu, a fost numit în funcţia de şef de rezerve. Honda a primit o bucăţică de pământ şi a devenit guvernator al Echizen Fuchu. Devastat de anii de război, Echizen Fuchu şi-a pierdut castelele, drumurile şi clădirile, iar Honda este responsabil pentru reconstrucţia majoră a zonei. El a reconstruit drumurile, zidurile şi clădirile, cât şi un sistem de irigaţii conectat la râul Hino. Tot Honda a pornit şi industiile care încă alcătuiesc economia de bază a oraşului: lame, textile şi utilaje industriale. Clanul Honda a domnit în Echizen Fuchu timp de nouă generaţii, până la restauraţia Meiji. Mormintele clanului se află la templul Ryusen-ji din Echizen.
Perioada Meiji
Potrivit unui vechi cântec Min'yo (folcor) numit "Saibara", zona Fuchu a fost cunoscută drept Takefu în timpul perioadelor Nara şi Heian. În al doilea an al perioadei Meiji (1869), acest nume a fost restabili. În anul 1889 oraşul Takefu a fost înfiinţat oficial.
În timul restauraţiei Meiji sistemul daimyo al perioadei Edo a fost desfiinţat iar lorzii daimyo au fost reorganizaţi în clasa kazoku, a nobililor. Cu totate acestea Honda, fiind doar un servitor ci nu un nobil, a fost mutat într-o clasă inferioară, shizoku. În 1870 clanul ultragiat s-a răzvrătit împotriva guvernului Meiji în semn de protest faţă de această retrogradare. Această revoltă este cunoscută sub numele de Takefu Soudou. În 1879 Honda Sukemoto a fost promovat în kazoku, şi în final la danshaku în 1884.
Perioadele Showa şi Heisei
În 1948 municipiul Takefu a fost înfiinţat oficial. În următorii 11 ani Takefu a absorbit şapte sate vecine, crescând mult în dimensiune şi populaţie.
În 20 septembrie 1949 a avut loc un incident cunoscut sub numele de Takefu Jiken. În jurul orei 5 dimineaţa Judecătoria şi Biroul procurorului prefectural au luat foc. Într-o oră toate documentele şi înregistrările judecătoreşti au fost distruse. Focul a fost pus pe seama incendierii de către o bandă, iar scenele din filmul "Jingi naki tatakai" se spune că amintesc de acest incendiu.
În octombrie 2005 Takefu şi Imadate s-au unit pentru a forma municipiul Echizen. Noul oraş format a devenit gazda a celui mai mare număr de bunuri culturale din prefectura Fukui. Astăzi Echizen are câteva fabrici mari de electronice şi de îmbrăcăminte, dar este cel mai bine cunoscut pentru numărul mare de mici afaceri ce înfloresc aici. O glumă locală spune că fiecare cetăţean din oraş se adresează unul celuilalt cu "sacho"(preşedinte de companie). Echizen găzduieşte o mică comunitate de brazilieni care lucrează mai ales în fabrici de condensatoare de ceramică şi o comunitate de chinezi ce lucrează în număr mare în industria textilă. Un număr de profesori de engleză străini locuiesc deasemenea în Echizen, predând la liceele, şcolile generale şi primare locale.
Locuri faimoase
Altare
Altarul Soja, altarul Oshio Haciman (o importantă propritate culturală naţională), altarul Omushi, altarul Hino, altarul Ajimano, altarul Okafuto şi altarul Otaki.
Temple
Gekkō-ji, Hoyama-ji, Inshō-ji, Ryūsen-ji, Ryūmon-ji, Kongō-in, Reisen-ji, Gōshō-ji şi gărdina Jofuku-ji.
Parcuri
Parcul Murasaki Shikibu, construit în onoarea scriitoarei cu acelaşi nume, autoarea romanului Genji Monogatari, ce a trăit pentru un an în Echizen împreună cu tatăl său, Tametoki Fujiwara, guvernatorul provinciei. Parcul a fost modelat după modelul reşedinţei unui nobil din perioada Heian. O statuie a lui Murasaki Shikibu se află în parc, privind în direcţia Kyoto-ului.
Parcul Ajimano, parcul Kakyo şi parcul Kojiro.
Parcul Rozan: construit pe vârful muntelui Murakuni, acesta are o vedere peste întreaga câmpie ce se întinde de la Takefu la Fukui. Într-o zi senină muntele Hakusan poate fi zărit cu uşurinţă de aici. Acest loc avantajat deţine şi o panoramă nocturnă a municipiilor Fukui, Echizen şi Sabae.
Echizen no Sato.
Castele şi fortăreţe
Deoarece a fost un important centru militar timp de secole, Echizen este locul a numeroase foste castele. Unele ruine, inclusiv porţi, secţiuni de şanţuri şi coline pot fi observate în oraş. Săpăturile arheologice au descoperit deasemenea ţigle, unelte, arme şi alte artefacte.
Castelul Kongoin, castelul Komaru, castelul Kuratani, castelul Fuchu, castelul de pe muntele Buei, castelul Gyojidake, castelul Ryumonji, castelul Shinzenkoji, fortul Honpo Jin'ya, Shimomogata Magara Yakata, fortul Shirosaki Jin'ya şi Tokuma Magara Yakata.
Altele
Kura no Tsuji: zona istorică în centrul oraşului Takefu este plină de depozite vechi, cu pereţii vopsiţi în alb. Conserte şi festivaluri în aer liber au loc adesea în piaţa publică din centrul acestui cartier.
Muzeul primăriei Takefu, Teramachi-dori, locul de naştere al lui Chihiro Iwasaki, Satul cuţitelor din Takefu, cireşul Usuzumi, Washi no sato, un cartier ce este dedicat procesului de fabricare a hârtiei japoneze tradiţionale, cascadele Yanagi, cascada Minowaki no Tokimizu şi Muzeul ceremoniei caiului Uno.
Branduri
Mâncăruri locale
Soba din tăieţei de secară şi oroshishoba (soba gratinată cu ridiche daikon), crab Echizen, Habutae maki (pastă dulce de fasole azuki şi mochi incorporate într-un pandişpan), Mizuyokan (un dulce făcut din fasole azuki), Kenkera (un dulce tradiţional japonez), Beigetsu senbei (o turtă crocantă din orez pudrată cu zahăr) şi fasole Mansho.
Meşteşuguri tradiţionale
Hârtia de Echizen, tacâmuri de Echizen, lăzi tatsu, ţigle tradiţionale şi păpuşi din crizanteme.
Cetăţeni notabili
Romanciera, poeta şi autoarea uinuia dintre primele romane din lume, Murasaki Shikibu, unul dintre fondatori sectei budismului zen Soto, Keizen, guvernatorul Tokyo-ului şi fondatorul Universităţii Tokyo, Hiromoro Watanabe, omul de afaceri şi oficialul Kinya Machimura, desenatoarea de cărţi ilustrate pentru copii Chihiro Iwasaki, un producător de hârtie şi o comoară naţională în viaţă, Ichibei Iwano, mangaka Ryoichi Ikegami, seiyuu-ul Michiko Neya, samuraii Makara Naotaka şi Sasaki Kojiro, scriitoareal, traducătoarea şi poeta Machi Tawara, scriitorul şi fotograful Masatoki Minami (Fumitoshi Koshinaka), jucătorii profesionişti de baseball Akihisa Makida şi Nobutoshi Shimada.











luni, 19 martie 2012

Awara

Awara este un municipiu din prefectura Fukui, ce are o populaţie estimativă de 31.080 locuitori şi o suprafaţă de 116.99 kilometrii pătraţi.
Municipiul a fost fondat în martie 2004, prin unirea oraşelor Awara şi Kanazu, ambele din districtul Sakai.
Acesta este renumit pentru izvoarele termale. Există multe atât în oraş cât şi în apropierea sa, unde se poate merge pentru a se face o baie şi pentru relaxare în izvoarele naturale cu apă termală.




duminică, 18 martie 2012

Becky

Becky, născută Rebecca, pe 6 martie 1984, este o persoană publică de televiziune sau o "tarento", ce este afiliată companiei de divertisment Sun Music Productions. Spre sfârşitul anului 2009 ea şi-a început cariera muzicală sub numele de Becky♪♯, cu optimea şi diesis-ul reprezentând "o intensificare a celeilalte jumătaţi a lui Becky".
Biografie
Becky s-a născut în prefectura Kanagawa, dintr-un tată englez, Simon, şi o mamă japoneză, al cărei nume nu este cunoscut. Ea mai are şi o soră mai mică, Jessica, care a locuit în SUA pentru a studia dansul după cum se relatează într-un episod din Sekai no Hatemade Itte Q! Becky deţine dublă cetăţenie, atât japoneză cât şi britanică.
Ea a debutat la popularul show pentru copii Oha Suta în 1999, citind în engleză numele a diverse personaje din Pokemon într-o secţiune a show-ului numită "Pokemon: The World".
Ea a devenit o imagine populară a acestui show şi a început în cele din urmă să pună mâna pe diverse slujbe în emisiunile de divertisment japoneze. În domeniul televiziunii ea a apărut şi în numeroase reclame publicitare şi le-a împrumutat vocea sa multor personaje din anime-uri de scurt metraj şi filme.
A absolvit Universitatea Asia cu uo diplomă în administrarea afacerilor, pe 15 martie 2006.
În 2008 a fost denumită de către "Japan Today" cea mai populară persoană publică feminină deoarece a apărut în mai multe reclame publicitare (14) decât orice altă femeie din Japonia. Compania aeriană australiană Jetsar Airways a folosit-o în campanii şi promoţii destinate punlicului japonez. Compania a declarat că numele ei întreg este Rebecca-Eri Rabone, dar nici Becky şi nici agenţia sa nu confirmat acest lucru.
Discografie
Pe lângă slujba ei de actriţă şi model, Becky a lansat şi câteva piese.
Albume
Nume                                             Dată
                                                                             
Kokoro no Hoshi                      24 februarie 2010    
                                                                               
Kaze no melody                            12 iulie 2011

Single-uri
Nume                                                 Dată
                                                                                   
Sora Tobu Pokémon Kids                17 iunie 1999
                                                                                      
Densetsu no Stafy                        4 septembrie 2002
                                                                                      
Sarara                                          4 decembrie 2002
                                                                                     
Horiken Size II                             12 martie 2003
                                                                                      
Hello! Thank You!                        29 aprilie 2005
                                                                                      
Himawari                                      22 februarie 2006
                                                                                      
Kokoro komete                           2 decembrie 2009
                                                                                      
Suki dakara                                    3 februarie 2010
                                                                                      
Emerald                                          20 iulie 2010
                                                                                      
Fuyusora no Love Song                1 decembrie 2010
                                                                                    
Good Lucky!!!!!                              2 martie 2011
                                                                                     
Kaze no Shirabe                               15 iunie 2011
                                                                                      

Kaze no shirabe

Emerald

Suki dakara

Kokoro komete