luni, 8 iulie 2013

Keiko Fuji

Keiko Fuji, cu numele real de Junko Utada( născută Junko Abe  pe 5 iunie 1951 în prefectura Iwate) este o cântăreaţă enka şi o actriţă japoneză. Ea a fost populară în Japonia în anii '60-'70 datorită baladelor sale. Părinţii săi erau cântăreţi ambulanţi. Tatăl ei a fost cântăreţ de rokyoku (gen de muzică tradiţional japonez) iar mama sa o cântăreaţă nevăzătoare la shamisen (numită în japoneză goze). În timpul copilăriei Fuji ia- acompaniat uneori pe părinţii ei şi a cântat împreună cu ei. Melodia sa "Keiko no yume wa yoru hiraku" (versiunea lui Keiko pentru Yume wa yoru hiraku) a câştigat premiul de popularitate la premiile Japan Record Award în anul 1970. Cu această melodie ea a participat şi la cea de-a 21-a ediţie a show-ului Kohaku Uta Gassen.
Keiko s-a căsătorit cu Kiyoshi Maekawa, cântăreţ de enka, şi s-a retras din activitatea muzicală în 1979, anunţându-şi decizia în timpul unei emisiuni televizate de pe data de 30 decembrie a acelui an. Mariajul s-a încehiat cu divorţul cuplului, după care ea a emigrat în SUA.
Albumul ei de debut, "Shinjuku no Onna/Enka no hoshi Fuji Keiko no subete", lansat în martie 1970, s-a aflat în fruntea topului Oricon timp de 20 de săptămâni consecutive, iar următorul album, "Onna no blues", lansat în iulie 1970, a continuat să se află în fruntea topului timp de 17 săptămâni. Ea s-a aflat în fruntea clasamentului timp de 37 de săptămâni, un record incredibil pentru istoria muzicală japoneză. Recordul de 20 de săptămâni al albumului ei de debut a rămas înregistrarea cu cele mai multe săptămâni în fruntea clasamentului din istoria Japoniei.
Keiko a fost căsătorită cu Teruzane Utada, un producător de înregistrări. Singurul lor copil, Utada Hikaru, s-a născut în anul 1983. Cuplul s-a căsătorit şi a divorţat de şapte ori.
Confiscarea banilor de către Agenţia antidrog din 2006
Pe 3 martie 2006 oficialii Agenţiei antidrog SUA au confiscat mai mult de 400.000 de dolari în valută americană, australiană şi canadiană din bagajul de mâna al lui Junko Utada la Aeroportul internaţional J. F. Kennedy, New York, în timp ce ea aştepta să se îmbarce către Las Vegas. Utada a infirmat orice ilegalitate şi nu a fost învinovăţită de nici o crimă. În ciuda acestui fapt guvernul a iniţiat procedura de confiscare, căutând să profite de bani, care s-ar fi presupus a fi obţinuţi în urma vânzărilor de droguri s-au folosiţi pentru a cumpăra droguri. Utada a contestat presupunerea. În august 2008 cazul a rămas pe rol la iinstanţa federală din New York. În ianuarie 2009 instanţa a hotărât ca banii confiscaţi să îi fie returnaţi, invocând lipsa de probe.
Shinjuku no onna

2

Kasuba no onna

4

Furare onna



Mai multe melodii aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu