sâmbătă, 4 februarie 2012

Ainan

Ainan este un oraş de proporţii, format din suburbiile satelor mai mici, în sudul prefecturii Ehime, Japonia.
În octombrie 2004 toate fostele oraşe ale districtului Minamiuwa (Johen, Misho, Nishiumi, Uchiumi şi Ippon Matsu) au fuzionat pentru a forma un mare oraş, Ainan.
Acesta este cunoscut pentu industriile pescuitului şi a agriculturii, ce produc o gamă variată de produse, cum ar fi bonito, Lutjanus campechanus, calmar şi portocale mikan. În plus, Kanjizaji se află în oraş. Kanjizaji este un templu al budismului shingon, unul dintre cele 88 de temple ale pelerinajului prin Shikoku.
Geografie şi climă
Aian este situat între munţii din sudul prefecturii şi oceanul Pacific, la graniţa cu prefectura Kochi. Ca urmare, iernile în Aian sunt relativ blânde. Este ceva rar să întâlneşti ninsori în cea mai mare parte a oraşului, deşi unele rafale se pot observa de câteva ori pe an. Sezonul ploios se desfăşoară din iunie până în iulie, cu unele variaţii anuale. Cealaltă parte a verii este fierbinte şi umedă, cu ploi torenţiale ocazionale.
Râul Suzu curge prin Aian, şi este de obicei pentru cetăţeni un loc pentru pescuit, plimbări cu bicicleta şi picnicuri.
Datorită aşezării rurale oraşul găzduieşte câteva parcuri naturale şi oferă scufundări şi plimbări cu o ambarcaţiune cu carena din sticlă către insula Kashima, din apropiere. Cu toate acestea, nu există o legătură cu linii de cale ferată, ceea ce îl face un loc greu accesibil pentru turişti.
Festivaluri
O gamă largă de festivaluri se sărbătoresc în Ainan, printre care Ainan Tairyo Matsuri în mai, Natsu matsuri (festivalul verii), Obon şi Aki Matsuri (festivalul toamnei).
În timpul festivalului Obon, echivalentul japonez al Moşilor, membrii familiei din întreaga Japonie se întorc acasă, în Ainan, pentru a pomeni sufletele morţilor. Festivalul este sărbătorit în întregul oraş, din marele cartier Misho până la micile sate din Nishiumi. Seara torţe şi felinare se pot observa de-a lungul ţărmurilor.
Aki Matsuri, sau festivalul toamnei, este un eveniment major din oraş. Cetăţenii se adună şi sărbătoresc bând alcool şi admirând mikoshi, altare portabile grele, cărate de bărbaţii oraşului. Festivalul toamnei din Ainan include şi un ushi-oni (demon-vacă) şi o mare plută care este asmuţită împotriva altor mikoshi în luptele între altare.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu